Hrvatska, Brac - Kamena kuća sa otvorenim pogledom, na prodaju
Dalmatinski otoci

Ref. : 4829/30, Kuća / Vila Prodaja

Prodajna cijena:270.000 €

Napomena: koristite ga kako biste dodali ovaj Nekretnina na svoj popis.
Možete mu pristupiti odabiru kasnije "Moja lista" link.

Lokacija: Brac
Prednosti:
  • Pogled na more
  • Parking
  • Kamena kuća
Opis:

Stambeni prostor: 238
Zemljište: 320
Broj soba: 5
Broj katova: 2
Broj kupaonica: 4
Udaljenost od mora: 200 m

 

Dalmatinska kamena kuća s panoramskim pogledom na more i okolicu, smještena na južnoj strani otoka Brača, u blizini mjesta Bol i nedaleko od plaže Zlatni Rat. Nekretnina je južne orijentacije, smještena na uzvisini.

S ukupno 238 m2 stambenog prostora, nekretnina se proteže na dvije etaže i smještena je na zemljištu od 320 m2. Na zemljištu postoji parkiralište, dovoljno za nekoliko automobila. Izravno s parkinga je ulaz na prizemnu etažu, gdje se nalaze spremište, dvije kupaonice, tri spavaće sobe te natkrivena terasa s kuhinjom. Ova etaža ima ukupnu stambenu površinu od 120, 59 m2, a budućem vlasniku se ostavlja velika ogućnost u vidu prenamjene prostora. Sve sobe na ovoj etaži su klimatizirane.

Na visokom prizemlju su dva apartmana, svaki površine 26 m2, s vlastitim ulazom na sjeveroj strani nekretnine. Apartmani su uređeni 2006. godine, postavljeno je podno grijanje te je kupljen novi namještaj. U isto vrijeme, apartmani su opremljeni i s hidromasažnim tuš kabinama i klimatizacijom. Na ovoj etaži, sa sjeverne strane, se također nalazi i prostor površine 46 m2 sa starom krušnom peći. Ova prostorija je idealna za ugradnju kamina i prenamjenu u dnevni boravak s ugodnim dalmatinskim ambijentom. Ova etaža se prostire na ukupno 98 m2 stambene površine. Nekretnina također posjeduje i pripadajući podrum, površine 88 m2, koji se sastoji od konobe i spremišta.

Nekretnina je idealna za nastavak bavljena turizmom ili ugodan obiteljski odmor, okružena netaknutom prirodom s izuzetno povoljnom klimom. U blizini se nalaze šljunčane plaže koje su vrlo ugodne za boravak te savršene za obitelji s malom djecom. Osim vrlo dobre povezanosti sa obalom trajektnim i katamaranskim linijama, u ljetnim mjesecima otok Brač ima i vlastitu zračnu luku, povezanu s više europskih gradova.

Opis lokacije
Brac
Brac (pronounced [brâːtʃ]; local Chakavian: Broc, pronounced [broːts]; Latin: Bretia, Brattia; Italian: Brazza) is an island in the Adriatic Sea within Croatia, with an area of 396 square kilometres (153 sq mi),[1] making it the largest island in Dalmatia, and the third largest in the Adriatic.

Klikni za više

Ova nekretnina Vas zanima?
Pošaljite upit

* Obavezna polja


Klikom na Pošalji prihvaćate naše uvjete poslovanja.
FAQ

Ovo su odgovori na Vaša najčešće postavljana pitanja, za sva ostala pitanja ili nejasnoće slobodno nas kontaktirajte ili dođite u naš ured.

1. Mogu li stranci kupiti nekretninu u Hrvatskoj?

Postoji razlika između građana EU i građana koji nisu državljani EU. Građani EU, fizičke i pravne osobe, mogu kupiti nekretnine u Hrvatskoj pod istim uvjetima kao i hrvatski državljani. Državljani drugih zemalja, fizičke i pravne osobe, mogu kupiti nekretnine po načelu uzajamnosti i za to trebaju zatražiti odobrenje od Ministarstva pravde Republike Hrvatske.

2. Koje poreze moram platiti prilikom kupovine nekretnina u Hrvatskoj?

Porez na imovinu u Hrvatskoj iznosi 3% od procjene imovine poreznog ureda. Kupac ga plaća i to samo jednom.

3. Koje je najbolje doba godine za odlazak u Hrvatsku?

Hrvatska ima blagu klimu, pa je vrlo lijepo posjetiti bilo kada. Ipak, najbolje razdoblje za kupnju je između listopada i prosinca, te od travnja do lipnja. Kao turistička zemlja, tijekom ljeta mnogi su objekti iznajmljeni, pa je teže organizirati posjete nekretninama.

4. Koje je najbolje mjesto u Hrvatskoj za kupnju vile?

Prvi red do mora uvijek je dobitna situacija. Što se tiče lokacije: uz obalu od Dubrovnika do Zadra, a od srednjodalmatinskih otoka najpovoljniji su Brač, Hvar, Šolta, Vis, Korčula i poluotok Pelješac.

5. Kako mogu naći kuću za iznajmljivanje u Splitu u Hrvatskoj?

Split je više apartmansko mjesto, pa je lakše iznajmiti stan na duži rok. Međutim, moguće je naći vilu na dugoročni najam. Kako je zakup uvijek nepredvidiv, a situacija se brzo mijenja, uvijek je najbolje rješenje kontaktirati agenciju kako bi vidjeli što je trenutno na tržištu i dostupno.

6. Je li sada dobro vrijeme za ulaganje na hrvatskom tržištu nekretnina?

Tržište nekretnina u Hrvatskoj je posljednjih godina vrlo živo i još uvijek raste, pa je svakako dobro razdoblje za ulaganje i postizanje zadovoljavajućeg povrata investicije.

7. Što je OIB i zašto mi je potreban?

Na engleskom je 'PIN' što znači 'osobni identifikacijski broj' i potreban je za bilo koji ugovor. Jedinstven je za svaku osobu, hrvatskog ili stranca, a koristi se kao jedinstveni identifikator u raznim službenim evidencijama.

8. Mogu li platiti u stranoj valuti prilikom kupovine nekretnina u Hrvatskoj?

Sva plaćanja nekretnina moraju biti u nacionalnoj valuti, u kunama. Međutim, svako plaćanje u stranoj valuti preračunat će se u kune.