Hrvatska, Brac - Kuća, samostojeća, dvokatnica na otoku Braču
Dalmatinski otoci

Ref. : 2016/75, Kuća / Vila Prodaja

Prodajna cijena:415.000 €

Napomena: koristite ga kako biste dodali ovaj Nekretnina na svoj popis.
Možete mu pristupiti odabiru kasnije "Moja lista" link.

Lokacija: Brac
Prednosti:
  • Garaža
Opis:

Stambeni prostor: 290
Zemljište: 490
Broj soba: 8
Broj katova: 2
Broj kupaonica: 4
Udaljenost od mora: 300 m

 

Dvoetažna samostojeća dvokatnica u Supetru, na parceli od 637 m2, ukupne stambene površine od 290 m2 + potkrovlje. Svaka etaža ima zaseban ulaz. U prizemlju se nalazi 4-sobni stan površine 125 m2 sa četiri spavaonice (17, 15, 13 i 9 m2), velikim dnevnim boravkom i blagovaonicom, kuhinjom, 2 kupaonice, natkrivenim balkonom 0d 9 m2 i velikom terasom od 40 m2. Prvi kat je identičan prizemlju, osim što je umjesto male sobe od 9 m2 proširena terasa na 16 m2. U suterenu je jednosoban stan od 42 m2, koji se sastoji od kuhinje, kupaonice i spavaće sobe od 22 m2.

Sve sobe i dnevni boravci su klimatizirani, a sve četiri kupaonice su modernizirane u proljeće 2015, te su instalirani novi solarni kolektori na krov. Kuća ima 6 parkirnih mjesta i okućnica je uređena s agrumima, lozom i ukrasnim biljem. U vrtu je vrtna kućica od 4 m2 sa postrojenjem za centralno grijanje na lož ulje i dogrijavanja solarnog grijanja tople vode.

Ishodovana je građevinska dozvola za nadogradnju drugog kata, te su uplaćeni svi doprinosi za dva apartmana sa odvojenim ulazima ukupne površine 108 m2.Vlasništvo bez tereta, valjana građevinska, lokacijska i uporabna dozvola. Kuća ima podrum.

Opis lokacije
Brac
Brac (pronounced [brâːtʃ]; local Chakavian: Broc, pronounced [broːts]; Latin: Bretia, Brattia; Italian: Brazza) is an island in the Adriatic Sea within Croatia, with an area of 396 square kilometres (153 sq mi),[1] making it the largest island in Dalmatia, and the third largest in the Adriatic.

Klikni za više

Ova nekretnina Vas zanima?
Pošaljite upit

* Obavezna polja


Klikom na Pošalji prihvaćate naše uvjete poslovanja.
FAQ

Ovo su odgovori na Vaša najčešće postavljana pitanja, za sva ostala pitanja ili nejasnoće slobodno nas kontaktirajte ili dođite u naš ured.

1. Mogu li stranci kupiti nekretninu u Hrvatskoj?

Postoji razlika između građana EU i građana koji nisu državljani EU. Građani EU, fizičke i pravne osobe, mogu kupiti nekretnine u Hrvatskoj pod istim uvjetima kao i hrvatski državljani. Državljani drugih zemalja, fizičke i pravne osobe, mogu kupiti nekretnine po načelu uzajamnosti i za to trebaju zatražiti odobrenje od Ministarstva pravde Republike Hrvatske.

2. Koje poreze moram platiti prilikom kupovine nekretnina u Hrvatskoj?

Porez na imovinu u Hrvatskoj iznosi 3% od procjene imovine poreznog ureda. Kupac ga plaća i to samo jednom.

3. Koje je najbolje doba godine za odlazak u Hrvatsku?

Hrvatska ima blagu klimu, pa je vrlo lijepo posjetiti bilo kada. Ipak, najbolje razdoblje za kupnju je između listopada i prosinca, te od travnja do lipnja. Kao turistička zemlja, tijekom ljeta mnogi su objekti iznajmljeni, pa je teže organizirati posjete nekretninama.

4. Koje je najbolje mjesto u Hrvatskoj za kupnju vile?

Prvi red do mora uvijek je dobitna situacija. Što se tiče lokacije: uz obalu od Dubrovnika do Zadra, a od srednjodalmatinskih otoka najpovoljniji su Brač, Hvar, Šolta, Vis, Korčula i poluotok Pelješac.

5. Kako mogu naći kuću za iznajmljivanje u Splitu u Hrvatskoj?

Split je više apartmansko mjesto, pa je lakše iznajmiti stan na duži rok. Međutim, moguće je naći vilu na dugoročni najam. Kako je zakup uvijek nepredvidiv, a situacija se brzo mijenja, uvijek je najbolje rješenje kontaktirati agenciju kako bi vidjeli što je trenutno na tržištu i dostupno.

6. Je li sada dobro vrijeme za ulaganje na hrvatskom tržištu nekretnina?

Tržište nekretnina u Hrvatskoj je posljednjih godina vrlo živo i još uvijek raste, pa je svakako dobro razdoblje za ulaganje i postizanje zadovoljavajućeg povrata investicije.

7. Što je OIB i zašto mi je potreban?

Na engleskom je 'PIN' što znači 'osobni identifikacijski broj' i potreban je za bilo koji ugovor. Jedinstven je za svaku osobu, hrvatskog ili stranca, a koristi se kao jedinstveni identifikator u raznim službenim evidencijama.

8. Mogu li platiti u stranoj valuti prilikom kupovine nekretnina u Hrvatskoj?

Sva plaćanja nekretnina moraju biti u nacionalnoj valuti, u kunama. Međutim, svako plaćanje u stranoj valuti preračunat će se u kune.