Hrvatska, Brac - Kuća / vila s pogledom na more, na prodaju
Dalmatinski otoci

Ref. : 4497/30, Kuća / Vila Prodaja

Prodajna cijena:310.000 €

Napomena: koristite ga kako biste dodali ovaj Nekretnina na svoj popis.
Možete mu pristupiti odabiru kasnije "Moja lista" link.

Lokacija: Brac
Prednosti:
  • Pogled na more
  • Parking
Opis:

Zemljište: 600
Broj katova: 3
Udaljenost od mora: 150 m

 

Ova lijepa samostojeća kuća s pogledom na more smještena je na prekrasnoj lokaciji, u mirnom dijelu uvale koja je okružena zelenilom.

Kuća se prostire na tri etaže. Prizemlje kuće nije obnovljeno. Na prvom katu se nalazi studio apartman od cca 35 m2 sa velikom terasom te apartmana koji se prostire na cca. 40 m2 i sastoji se od spavaće sobe, kupatila, boravka sa kuhinjom i dvije terase. U potkrovlju se nalazi veći apartman od 65 m2 koji se sastoji od spavaće sobe, prostranog dnevnog boravka sa kuhinjom, kupatila i manje terase. Sva tri apartmana su novo uređena, klimatizirana te su u potpunosti namješteni i opremljeni (tv, internet, mašina za rublje, mašina za suđe, sefovi i ostalo).

Kuća je okružena zelenilom i nalazi se na parceli od 300 m2 na koju je spojena susjedna parcela od 300 m2. U sklopu ove parcele nalaze se 3 parkirna mjesta a ostavljena je i mogućnost proširenja objekta na tu parcelu ili izgradanja bazena.

Izuzetna i mirna pozicija, pogled na more, kvalitetna gradnja, mogućnost proširenja ili izgradnje bazena te blizina mjesta i svih popratnih sadržaja čine je idealnom nekretninom za turistički najam (od 2006. kuća ima uporabnu dozvolu i te uredne papire (rješenje o iznajmljivanju).

Opis lokacije
Brac
Brac (pronounced [brâːtʃ]; local Chakavian: Broc, pronounced [broːts]; Latin: Bretia, Brattia; Italian: Brazza) is an island in the Adriatic Sea within Croatia, with an area of 396 square kilometres (153 sq mi),[1] making it the largest island in Dalmatia, and the third largest in the Adriatic.

Klikni za više

Ova nekretnina Vas zanima?
Pošaljite upit

* Obavezna polja


Klikom na Pošalji prihvaćate naše uvjete poslovanja.
FAQ

Ovo su odgovori na Vaša najčešće postavljana pitanja, za sva ostala pitanja ili nejasnoće slobodno nas kontaktirajte ili dođite u naš ured.

1. Mogu li stranci kupiti nekretninu u Hrvatskoj?

Postoji razlika između građana EU i građana koji nisu državljani EU. Građani EU, fizičke i pravne osobe, mogu kupiti nekretnine u Hrvatskoj pod istim uvjetima kao i hrvatski državljani. Državljani drugih zemalja, fizičke i pravne osobe, mogu kupiti nekretnine po načelu uzajamnosti i za to trebaju zatražiti odobrenje od Ministarstva pravde Republike Hrvatske.

2. Koje poreze moram platiti prilikom kupovine nekretnina u Hrvatskoj?

Porez na imovinu u Hrvatskoj iznosi 3% od procjene imovine poreznog ureda. Kupac ga plaća i to samo jednom.

3. Koje je najbolje doba godine za odlazak u Hrvatsku?

Hrvatska ima blagu klimu, pa je vrlo lijepo posjetiti bilo kada. Ipak, najbolje razdoblje za kupnju je između listopada i prosinca, te od travnja do lipnja. Kao turistička zemlja, tijekom ljeta mnogi su objekti iznajmljeni, pa je teže organizirati posjete nekretninama.

4. Koje je najbolje mjesto u Hrvatskoj za kupnju vile?

Prvi red do mora uvijek je dobitna situacija. Što se tiče lokacije: uz obalu od Dubrovnika do Zadra, a od srednjodalmatinskih otoka najpovoljniji su Brač, Hvar, Šolta, Vis, Korčula i poluotok Pelješac.

5. Kako mogu naći kuću za iznajmljivanje u Splitu u Hrvatskoj?

Split je više apartmansko mjesto, pa je lakše iznajmiti stan na duži rok. Međutim, moguće je naći vilu na dugoročni najam. Kako je zakup uvijek nepredvidiv, a situacija se brzo mijenja, uvijek je najbolje rješenje kontaktirati agenciju kako bi vidjeli što je trenutno na tržištu i dostupno.

6. Je li sada dobro vrijeme za ulaganje na hrvatskom tržištu nekretnina?

Tržište nekretnina u Hrvatskoj je posljednjih godina vrlo živo i još uvijek raste, pa je svakako dobro razdoblje za ulaganje i postizanje zadovoljavajućeg povrata investicije.

7. Što je OIB i zašto mi je potreban?

Na engleskom je 'PIN' što znači 'osobni identifikacijski broj' i potreban je za bilo koji ugovor. Jedinstven je za svaku osobu, hrvatskog ili stranca, a koristi se kao jedinstveni identifikator u raznim službenim evidencijama.

8. Mogu li platiti u stranoj valuti prilikom kupovine nekretnina u Hrvatskoj?

Sva plaćanja nekretnina moraju biti u nacionalnoj valuti, u kunama. Međutim, svako plaćanje u stranoj valuti preračunat će se u kune.