Hrvatska, Brac - Kuća / vila u blizini mora i plaže
Dalmatinski otoci

Ref. : 4617/30, Kuća / Vila Prodaja

Prodajna cijena:210.000 €

Napomena: koristite ga kako biste dodali ovaj Nekretnina na svoj popis.
Možete mu pristupiti odabiru kasnije "Moja lista" link.

Lokacija: Brac
Prednosti:
  • Parking
Opis:

Stambeni prostor: 150
Zemljište: 300
Broj soba: 5
Broj katova: 2
Broj kupaonica: 2
Udaljenost od mora: 30 m

 

Ova obiteljska samostojeća kuća smještena je na lijepoj lokaciji, treći red od mora, u blizini šljunčane plaže na otoku Braču.

Izgrađena je 70-ih godina, na terenu od 300 m2 s blagim padom. Prostire se na 3 etaže sa ukupno 150 m2 stambene površine. U prizemlju/suterenu nalazi se garaža od 30m2, sa dva prozora, vodom i strujom a moguća je prenamijeniti u apartman. Ispod manje terase je prostor od 40m2 koji se sastoji od dnevnog boravka, kuhinje sa blagavaonicom, sobe i kupatila. Trenutno je u funkciji konobe, a prethodno je korišten za stanovanje (visina stropa 1.95m). Uz 10-ak vanjskih stepenica dolazi se na terasu od 30m2 sa kaminom (mogućnost izgradnje manjeg bazena) gdje se nalazi ulaz u stan od 80m2. Stan se sastoji od predsoblja, kuhinje s blagavaonicom, kupaonicom, tri dvokrevetne i jedne jednokrevetne sobe. Postoji opcija odvajanja u dvije zasebne jedinice, kao i nadogradnja kata.

Kuća je odmaknuta 15-ak metara od garaže koja je smještena uz put odmah ispred nekretnine. Okućnica je lijepo uređena i u potpunosti ograđena dok se u okruženju nalazi nekoliko manjih samostojećih kuća. U blizini se nalazi dućan (20 m udaljen) dok su centar mjesta i luke udaljeni svega 5 min pješice šetnicom uz more ili kaletama te kuća posjeduje sve dozvole.

Opis lokacije
Brac
Brac (pronounced [brâːtʃ]; local Chakavian: Broc, pronounced [broːts]; Latin: Bretia, Brattia; Italian: Brazza) is an island in the Adriatic Sea within Croatia, with an area of 396 square kilometres (153 sq mi),[1] making it the largest island in Dalmatia, and the third largest in the Adriatic.

Klikni za više

Ova nekretnina Vas zanima?
Pošaljite upit

* Obavezna polja


Klikom na Pošalji prihvaćate naše uvjete poslovanja.
FAQ

Ovo su odgovori na Vaša najčešće postavljana pitanja, za sva ostala pitanja ili nejasnoće slobodno nas kontaktirajte ili dođite u naš ured.

1. Mogu li stranci kupiti nekretninu u Hrvatskoj?

Postoji razlika između građana EU i građana koji nisu državljani EU. Građani EU, fizičke i pravne osobe, mogu kupiti nekretnine u Hrvatskoj pod istim uvjetima kao i hrvatski državljani. Državljani drugih zemalja, fizičke i pravne osobe, mogu kupiti nekretnine po načelu uzajamnosti i za to trebaju zatražiti odobrenje od Ministarstva pravde Republike Hrvatske.

2. Koje poreze moram platiti prilikom kupovine nekretnina u Hrvatskoj?

Porez na imovinu u Hrvatskoj iznosi 3% od procjene imovine poreznog ureda. Kupac ga plaća i to samo jednom.

3. Koje je najbolje doba godine za odlazak u Hrvatsku?

Hrvatska ima blagu klimu, pa je vrlo lijepo posjetiti bilo kada. Ipak, najbolje razdoblje za kupnju je između listopada i prosinca, te od travnja do lipnja. Kao turistička zemlja, tijekom ljeta mnogi su objekti iznajmljeni, pa je teže organizirati posjete nekretninama.

4. Koje je najbolje mjesto u Hrvatskoj za kupnju vile?

Prvi red do mora uvijek je dobitna situacija. Što se tiče lokacije: uz obalu od Dubrovnika do Zadra, a od srednjodalmatinskih otoka najpovoljniji su Brač, Hvar, Šolta, Vis, Korčula i poluotok Pelješac.

5. Kako mogu naći kuću za iznajmljivanje u Splitu u Hrvatskoj?

Split je više apartmansko mjesto, pa je lakše iznajmiti stan na duži rok. Međutim, moguće je naći vilu na dugoročni najam. Kako je zakup uvijek nepredvidiv, a situacija se brzo mijenja, uvijek je najbolje rješenje kontaktirati agenciju kako bi vidjeli što je trenutno na tržištu i dostupno.

6. Je li sada dobro vrijeme za ulaganje na hrvatskom tržištu nekretnina?

Tržište nekretnina u Hrvatskoj je posljednjih godina vrlo živo i još uvijek raste, pa je svakako dobro razdoblje za ulaganje i postizanje zadovoljavajućeg povrata investicije.

7. Što je OIB i zašto mi je potreban?

Na engleskom je 'PIN' što znači 'osobni identifikacijski broj' i potreban je za bilo koji ugovor. Jedinstven je za svaku osobu, hrvatskog ili stranca, a koristi se kao jedinstveni identifikator u raznim službenim evidencijama.

8. Mogu li platiti u stranoj valuti prilikom kupovine nekretnina u Hrvatskoj?

Sva plaćanja nekretnina moraju biti u nacionalnoj valuti, u kunama. Međutim, svako plaćanje u stranoj valuti preračunat će se u kune.