Hrvatska, Brac - Samostojeća kuća s bazenom, na prodaju
Dalmatinski otoci

Ref. : 2016/321, Kuća / Vila Prodaja

Prodajna cijena:450.000 €

Napomena: koristite ga kako biste dodali ovaj Nekretnina na svoj popis.
Možete mu pristupiti odabiru kasnije "Moja lista" link.

Lokacija: Brac
Prednosti:
  • Pogled na more
  • Bazen
  • Parking
Opis:

Stambeni prostor: 190
Zemljište: 351
Broj soba: 4
Broj katova: 2
Broj kupaonica: 4
Udaljenost od mora: 300 m

 

Na prodaju je samostojeća kuća s bazenom, smještena u slikovitom naselju na sjevernoj strani otoka Brača. Nekretnina je izgrađena na okućnici od 351 m2, prostire se na tri etaže s ukupno 351 m2 stambene površine. Lijepo pozicionirana, daleko od ljetne vreve, kuća je veoma interesantna za turistički najam kao i za privatno uživanje za kupce koji preferiraju ovaj prekrasni otok za svoju ljetnu destinaciju.

Kuća je koncipirana na način da se u prizemlju nalazi samostalna stambena jedinica sa jednom sobom, kuhinjom, dnevnim boravkom i kupaonicom, ukupne površine od 55 m2. Na ovoj etaži je i bazen (16,5 m2) na pripadajućoj prostranoj terasi. Na gornjim katovima je dvoetažni stan koncipiran na način da se na donjoj etaži nalaze kuhinja s blagovaonicom, dnevni boravak i mali WC, te pripadajući balkon i terasa, a na gornjoj etaži su tri spavaće sobe i dvije kupaonice, zajedno sa pripadajućim balkonom.

Kuća je kompletno završena 2016. godine te moderno opremljena, a sa svih etaža se pruža prekrasan pogled na more, planinu i cijelo mjesto. Kuća je građena po visokim standardima i dosta je pažnje posvećeno detaljima. Ispred kuće je ulaz na prostranu terasu koja djelomično služi kao parking.

Opis lokacije
Brac
Brac (pronounced [brâːtʃ]; local Chakavian: Broc, pronounced [broːts]; Latin: Bretia, Brattia; Italian: Brazza) is an island in the Adriatic Sea within Croatia, with an area of 396 square kilometres (153 sq mi),[1] making it the largest island in Dalmatia, and the third largest in the Adriatic.

Klikni za više

Ova nekretnina Vas zanima?
Pošaljite upit

* Obavezna polja


Klikom na Pošalji prihvaćate naše uvjete poslovanja.
FAQ

Ovo su odgovori na Vaša najčešće postavljana pitanja, za sva ostala pitanja ili nejasnoće slobodno nas kontaktirajte ili dođite u naš ured.

1. Mogu li stranci kupiti nekretninu u Hrvatskoj?

Postoji razlika između građana EU i građana koji nisu državljani EU. Građani EU, fizičke i pravne osobe, mogu kupiti nekretnine u Hrvatskoj pod istim uvjetima kao i hrvatski državljani. Državljani drugih zemalja, fizičke i pravne osobe, mogu kupiti nekretnine po načelu uzajamnosti i za to trebaju zatražiti odobrenje od Ministarstva pravde Republike Hrvatske.

2. Koje poreze moram platiti prilikom kupovine nekretnina u Hrvatskoj?

Porez na imovinu u Hrvatskoj iznosi 3% od procjene imovine poreznog ureda. Kupac ga plaća i to samo jednom.

3. Koje je najbolje doba godine za odlazak u Hrvatsku?

Hrvatska ima blagu klimu, pa je vrlo lijepo posjetiti bilo kada. Ipak, najbolje razdoblje za kupnju je između listopada i prosinca, te od travnja do lipnja. Kao turistička zemlja, tijekom ljeta mnogi su objekti iznajmljeni, pa je teže organizirati posjete nekretninama.

4. Koje je najbolje mjesto u Hrvatskoj za kupnju vile?

Prvi red do mora uvijek je dobitna situacija. Što se tiče lokacije: uz obalu od Dubrovnika do Zadra, a od srednjodalmatinskih otoka najpovoljniji su Brač, Hvar, Šolta, Vis, Korčula i poluotok Pelješac.

5. Kako mogu naći kuću za iznajmljivanje u Splitu u Hrvatskoj?

Split je više apartmansko mjesto, pa je lakše iznajmiti stan na duži rok. Međutim, moguće je naći vilu na dugoročni najam. Kako je zakup uvijek nepredvidiv, a situacija se brzo mijenja, uvijek je najbolje rješenje kontaktirati agenciju kako bi vidjeli što je trenutno na tržištu i dostupno.

6. Je li sada dobro vrijeme za ulaganje na hrvatskom tržištu nekretnina?

Tržište nekretnina u Hrvatskoj je posljednjih godina vrlo živo i još uvijek raste, pa je svakako dobro razdoblje za ulaganje i postizanje zadovoljavajućeg povrata investicije.

7. Što je OIB i zašto mi je potreban?

Na engleskom je 'PIN' što znači 'osobni identifikacijski broj' i potreban je za bilo koji ugovor. Jedinstven je za svaku osobu, hrvatskog ili stranca, a koristi se kao jedinstveni identifikator u raznim službenim evidencijama.

8. Mogu li platiti u stranoj valuti prilikom kupovine nekretnina u Hrvatskoj?

Sva plaćanja nekretnina moraju biti u nacionalnoj valuti, u kunama. Međutim, svako plaćanje u stranoj valuti preračunat će se u kune.