Hrvatska, Dubrovnik - Kuća / vila, prvi red do mora
Dalmatinska obala

Ref. : 2011/34, Kuća / Vila/Zemljište Prodaja

Prodajna cijena:Na upit

Napomena: koristite ga kako biste dodali ovaj Nekretnina na svoj popis.
Možete mu pristupiti odabiru kasnije "Moja lista" link.

Lokacija: Dubrovnik
Prednosti:
  • Prvi red do mora
  • Pogled na more
Opis:

Stambeni prostor: 1420
Zemljište: 1180
Broj katova: 1
Udaljenost od mora: 5 m

 

Ovo prekrasno imanje nalazi se na atraktivnoj lokaciji, na izvoru svježe vode, u uvali Zaton, svega 7 km od Dubrovnika.

Imanje se sastoji od dvije kuće. Jedna kuća je stari mlin sagrađen 1877. godine, obnovljena je i služi kao brana za slatkovodno jezero iza kuće na sjevernoj strani objekta, dok je na južnoj strani u izravnom kontaktu s morem. Kuća sama po sebi, ima jedan kat, a sastoji se od glavne kuće i pomoćne kuće (cca. 720 kvadratnih metara), s velikom verandom, kojoj sve zajedno daje prizemlje površine 779m2. Druga kuća je jednokatnica, cca. 700 kvadratnih metara, sa površinom zemljišta od 400 m2, nalazi se na prednjoj liniji mora. Zatvara mali zaljev što je čini idealnim za privez jahte. Na sjeveroistočnom uglu postoji još jedan izvor vrlo kvalitete vode, koji pripada kući. Izdavanje lokacijske dozvole za obe nekretnine je u tijeku.

Izuzetna lokacija, prvi red do mora, izvor svježe vode. dvije povijesne kuće te blizina popratnih sadržaja (zračna luka udaljena je svega 30 km) čine ovu nekretninu izuzetnom investicijom.

Opis lokacije
Dubrovnik ([dǔbroːʋniːk] ( listen);[2] Italian: Ragusa) is a Croatian city on the Adriatic Sea, in the region of Dalmatia. It is one of the most prominent tourist destinations in the Mediterranean Sea, a seaport and the center of Dubrovnik-Neretva County. Its total population is 42,615 (census 2011).[1] In 1979, the city of Dubrovnik joined the UNESCO list of World Heritage Sites.

Klikni za više

Ova nekretnina Vas zanima?
Pošaljite upit

* Obavezna polja


Klikom na Pošalji prihvaćate naše uvjete poslovanja.Slične Nekretnine


FAQ

Ovo su odgovori na Vaša najčešće postavljana pitanja, za sva ostala pitanja ili nejasnoće slobodno nas kontaktirajte ili dođite u naš ured.

1. Mogu li stranci kupiti nekretninu u Hrvatskoj?

Postoji razlika između građana EU i građana koji nisu državljani EU. Građani EU, fizičke i pravne osobe, mogu kupiti nekretnine u Hrvatskoj pod istim uvjetima kao i hrvatski državljani. Državljani drugih zemalja, fizičke i pravne osobe, mogu kupiti nekretnine po načelu uzajamnosti i za to trebaju zatražiti odobrenje od Ministarstva pravde Republike Hrvatske.

2. Koje poreze moram platiti prilikom kupovine nekretnina u Hrvatskoj?

Porez na imovinu u Hrvatskoj iznosi 3% od procjene imovine poreznog ureda. Kupac ga plaća i to samo jednom.

3. Koje je najbolje doba godine za odlazak u Hrvatsku?

Hrvatska ima blagu klimu, pa je vrlo lijepo posjetiti bilo kada. Ipak, najbolje razdoblje za kupnju je između listopada i prosinca, te od travnja do lipnja. Kao turistička zemlja, tijekom ljeta mnogi su objekti iznajmljeni, pa je teže organizirati posjete nekretninama.

4. Koje je najbolje mjesto u Hrvatskoj za kupnju vile?

Prvi red do mora uvijek je dobitna situacija. Što se tiče lokacije: uz obalu od Dubrovnika do Zadra, a od srednjodalmatinskih otoka najpovoljniji su Brač, Hvar, Šolta, Vis, Korčula i poluotok Pelješac.

5. Kako mogu naći kuću za iznajmljivanje u Splitu u Hrvatskoj?

Split je više apartmansko mjesto, pa je lakše iznajmiti stan na duži rok. Međutim, moguće je naći vilu na dugoročni najam. Kako je zakup uvijek nepredvidiv, a situacija se brzo mijenja, uvijek je najbolje rješenje kontaktirati agenciju kako bi vidjeli što je trenutno na tržištu i dostupno.

6. Je li sada dobro vrijeme za ulaganje na hrvatskom tržištu nekretnina?

Tržište nekretnina u Hrvatskoj je posljednjih godina vrlo živo i još uvijek raste, pa je svakako dobro razdoblje za ulaganje i postizanje zadovoljavajućeg povrata investicije.

7. Što je OIB i zašto mi je potreban?

Na engleskom je 'PIN' što znači 'osobni identifikacijski broj' i potreban je za bilo koji ugovor. Jedinstven je za svaku osobu, hrvatskog ili stranca, a koristi se kao jedinstveni identifikator u raznim službenim evidencijama.

8. Mogu li platiti u stranoj valuti prilikom kupovine nekretnina u Hrvatskoj?

Sva plaćanja nekretnina moraju biti u nacionalnoj valuti, u kunama. Međutim, svako plaćanje u stranoj valuti preračunat će se u kune.