Hrvatska, Dubrovnik - Prostrano imanje s novoizgrađenom vilom, na prodaju
Dalmatinska obala

Ref. : 2016/328, Kuća / Vila Prodaja

Prodajna cijena:550.000 €

Napomena: koristite ga kako biste dodali ovaj Nekretnina na svoj popis.
Možete mu pristupiti odabiru kasnije "Moja lista" link.

Lokacija: Dubrovnik
Prednosti:
  • Novogradnja
Opis:

Stambeni prostor: 170
Zemljište: 10000
Broj soba: 4
Broj katova: 1
Broj kupaonica: 2
Udaljenost od mora: 600 m

 

Na prodaju je prostrano imanje smješteno u blizini Dubrovnika, na otoku u Elafitskom arhipelagu. Imanje se sastoji od novoizgrađene vile od 170 m2 sa pripadajućim zemljištem od 4000 m2, lijepog pravokutnig oblika s obnovljenim suhozidom, dvije kamene ruševine za rekonstrukciju bruto površine 108 m2 i 188 m2, te 6000 m2 uređenog maslinika, smještenog nedaleko kuće i parcele.

Novoizgrađena vila se sastoji od 170 m2, prostire se na dvije etaže - prizemlje i prvi kat, a sastoji se od četiri spavaće sobe, dnevnog boravka s kuhinjom, kupaonice te dodatnog WC-a, ostave te natkrivene terase. Kuća je kompletno opremljena i uređena, s namještajem izrađenim od tikovine, obložena ručno klesanim kamenom. Ispred nekretnine je prostor predviđen za izgradnju bazena. Nekretnina posjeduje priključak na struju i vodu, te propisnu septičku jamu.

Budući je nekretnina smještena na lijepoj poziciji, okruženoj zelenilom, ponuda predstavlja jako kvalitetnu nekretninu za odmor sa odličnim potencijalom za daljnji razvoj. Vila je dobro povezana sa cijelim otokom jer se nalazi u blizini glavne ceste, tako da su svi sadržaji koje otok nudi na par minuta vožnje automobilom, kao i trajektna linija za Dubrovnik. Idealna nekretnina za kupce koji žele uživati u potpunom miru.

Opis lokacije
Dubrovnik ([dǔbroːʋniːk] ( listen);[2] Italian: Ragusa) is a Croatian city on the Adriatic Sea, in the region of Dalmatia. It is one of the most prominent tourist destinations in the Mediterranean Sea, a seaport and the center of Dubrovnik-Neretva County. Its total population is 42,615 (census 2011).[1] In 1979, the city of Dubrovnik joined the UNESCO list of World Heritage Sites.

Klikni za više

Ova nekretnina Vas zanima?
Pošaljite upit

* Obavezna polja


Klikom na Pošalji prihvaćate naše uvjete poslovanja.Slične Nekretnine


FAQ

Ovo su odgovori na Vaša najčešće postavljana pitanja, za sva ostala pitanja ili nejasnoće slobodno nas kontaktirajte ili dođite u naš ured.

1. Mogu li stranci kupiti nekretninu u Hrvatskoj?

Postoji razlika između građana EU i građana koji nisu državljani EU. Građani EU, fizičke i pravne osobe, mogu kupiti nekretnine u Hrvatskoj pod istim uvjetima kao i hrvatski državljani. Državljani drugih zemalja, fizičke i pravne osobe, mogu kupiti nekretnine po načelu uzajamnosti i za to trebaju zatražiti odobrenje od Ministarstva pravde Republike Hrvatske.

2. Koje poreze moram platiti prilikom kupovine nekretnina u Hrvatskoj?

Porez na imovinu u Hrvatskoj iznosi 3% od procjene imovine poreznog ureda. Kupac ga plaća i to samo jednom.

3. Koje je najbolje doba godine za odlazak u Hrvatsku?

Hrvatska ima blagu klimu, pa je vrlo lijepo posjetiti bilo kada. Ipak, najbolje razdoblje za kupnju je između listopada i prosinca, te od travnja do lipnja. Kao turistička zemlja, tijekom ljeta mnogi su objekti iznajmljeni, pa je teže organizirati posjete nekretninama.

4. Koje je najbolje mjesto u Hrvatskoj za kupnju vile?

Prvi red do mora uvijek je dobitna situacija. Što se tiče lokacije: uz obalu od Dubrovnika do Zadra, a od srednjodalmatinskih otoka najpovoljniji su Brač, Hvar, Šolta, Vis, Korčula i poluotok Pelješac.

5. Kako mogu naći kuću za iznajmljivanje u Splitu u Hrvatskoj?

Split je više apartmansko mjesto, pa je lakše iznajmiti stan na duži rok. Međutim, moguće je naći vilu na dugoročni najam. Kako je zakup uvijek nepredvidiv, a situacija se brzo mijenja, uvijek je najbolje rješenje kontaktirati agenciju kako bi vidjeli što je trenutno na tržištu i dostupno.

6. Je li sada dobro vrijeme za ulaganje na hrvatskom tržištu nekretnina?

Tržište nekretnina u Hrvatskoj je posljednjih godina vrlo živo i još uvijek raste, pa je svakako dobro razdoblje za ulaganje i postizanje zadovoljavajućeg povrata investicije.

7. Što je OIB i zašto mi je potreban?

Na engleskom je 'PIN' što znači 'osobni identifikacijski broj' i potreban je za bilo koji ugovor. Jedinstven je za svaku osobu, hrvatskog ili stranca, a koristi se kao jedinstveni identifikator u raznim službenim evidencijama.

8. Mogu li platiti u stranoj valuti prilikom kupovine nekretnina u Hrvatskoj?

Sva plaćanja nekretnina moraju biti u nacionalnoj valuti, u kunama. Međutim, svako plaćanje u stranoj valuti preračunat će se u kune.