Hrvatska, Hvar - Atraktivna vila u prvom redu do mora, na prodaju
Dalmatinski otoci

Ref. : 2016/293, Kuća / Vila Prodano

Prodajna cijena:1.300.000 €

Napomena: koristite ga kako biste dodali ovaj Nekretnina na svoj popis.
Možete mu pristupiti odabiru kasnije "Moja lista" link.

Lokacija: Hvar
PRODANO!
Prednosti:
  • Prvi red do mora
  • Pogled na more
  • Parking
  • Kamena kuća
Opis:

Stambeni prostor: 200
Zemljište: 620
Broj soba: 6
Broj kupaonica: 4
Udaljenost od mora: 10 m

 

Atraktivna vila u prvom redu do mora, smještena na jedinstvenoj poziciji u gradu Hvaru. Vila se prostire na 200 m2 površine, s okućnicom od 620 m2. Dizajnirana je 1938. godine od strane poznatog arhitekta Albinia, a izvedena je na jako kvalitetan način te je do danas ostala u besprijekornom stanju.

Unutar vile se nalazi 120 m2 stambenog prostora koji je podjeljen u dva dijela. U prvom se nalazi kuhinja, kupaonica i soba s dva kreveta, a u drugom su još dvije spavaće sobe, kupaonica te dnevni boravak s blagovaonicom. Iz dnevnog boravka je izlaz na predivnu terasu s koje se pruža savršen pogled na more i arhipelag Paklenih otoka. Sa terase, stepenice vode u prostrani kultivirani vrt sa mediteranskim biljem i stablima maslina. Drugi ulaz na vrt postoji sa stražnje strane.

Osim navedenog, vila ima i dodatan studio apartman sa kupaonicom, površine 12 m2 sa pripadajućom terasom od 8, te prostor za ljetnju kuhinju koji je trenutno neuređen.

Vila posjeduje pravomoćnu građevinsku dozvolu za podizanje dodatne etaže ukupne površine 110 m2. Trenutni vlasnici su sagradili i dodatan objekt od 60 m2 koji je smješten iza vile, sa dvije spavaće sobe, prostranim dnevnim boravkom, kuhinjom, kupaonicom te pripadajućom terasom sa pogledom na more. Na krovu objekta je smješten prostran parking za više vozila koji je kompletno ograđen.

Nekretnina je od centra udaljena desetak minuta pješice, te pruža određenu dozu privatnosti. Na ovom području nema sličnih nekretnina, stoga budući kupac neće ostati ravnodušan na sve prednosti ove ponude.

Opis lokacije
Hvar
Hvar (pronounced [xv̞âːr]; local Chakavian dialect: Hvor or For, Greek: Pharos, Φάρος, Latin: Pharia, Italian: Lesina) is a Croatian island in the Adriatic Sea, located off the Dalmatian coast, lying between the islands of Brač, Vis and Korcula. Approximately 68 km (42.25 mi) long,[1] with a high east-west ridge of Mesozoic limestone and dolomite, the island of Hvar is unusual in the area for having a large fertile coastal plain, and fresh water springs.

Klikni za više

Ova nekretnina Vas zanima?
Pošaljite upit

* Obavezna polja


Klikom na Pošalji prihvaćate naše uvjete poslovanja.Slične Nekretnine


FAQ

Ovo su odgovori na Vaša najčešće postavljana pitanja, za sva ostala pitanja ili nejasnoće slobodno nas kontaktirajte ili dođite u naš ured.

1. Mogu li stranci kupiti nekretninu u Hrvatskoj?

Postoji razlika između građana EU i građana koji nisu državljani EU. Građani EU, fizičke i pravne osobe, mogu kupiti nekretnine u Hrvatskoj pod istim uvjetima kao i hrvatski državljani. Državljani drugih zemalja, fizičke i pravne osobe, mogu kupiti nekretnine po načelu uzajamnosti i za to trebaju zatražiti odobrenje od Ministarstva pravde Republike Hrvatske.

2. Koje poreze moram platiti prilikom kupovine nekretnina u Hrvatskoj?

Porez na imovinu u Hrvatskoj iznosi 3% od procjene imovine poreznog ureda. Kupac ga plaća i to samo jednom.

3. Koje je najbolje doba godine za odlazak u Hrvatsku?

Hrvatska ima blagu klimu, pa je vrlo lijepo posjetiti bilo kada. Ipak, najbolje razdoblje za kupnju je između listopada i prosinca, te od travnja do lipnja. Kao turistička zemlja, tijekom ljeta mnogi su objekti iznajmljeni, pa je teže organizirati posjete nekretninama.

4. Koje je najbolje mjesto u Hrvatskoj za kupnju vile?

Prvi red do mora uvijek je dobitna situacija. Što se tiče lokacije: uz obalu od Dubrovnika do Zadra, a od srednjodalmatinskih otoka najpovoljniji su Brač, Hvar, Šolta, Vis, Korčula i poluotok Pelješac.

5. Kako mogu naći kuću za iznajmljivanje u Splitu u Hrvatskoj?

Split je više apartmansko mjesto, pa je lakše iznajmiti stan na duži rok. Međutim, moguće je naći vilu na dugoročni najam. Kako je zakup uvijek nepredvidiv, a situacija se brzo mijenja, uvijek je najbolje rješenje kontaktirati agenciju kako bi vidjeli što je trenutno na tržištu i dostupno.

6. Je li sada dobro vrijeme za ulaganje na hrvatskom tržištu nekretnina?

Tržište nekretnina u Hrvatskoj je posljednjih godina vrlo živo i još uvijek raste, pa je svakako dobro razdoblje za ulaganje i postizanje zadovoljavajućeg povrata investicije.

7. Što je OIB i zašto mi je potreban?

Na engleskom je 'PIN' što znači 'osobni identifikacijski broj' i potreban je za bilo koji ugovor. Jedinstven je za svaku osobu, hrvatskog ili stranca, a koristi se kao jedinstveni identifikator u raznim službenim evidencijama.

8. Mogu li platiti u stranoj valuti prilikom kupovine nekretnina u Hrvatskoj?

Sva plaćanja nekretnina moraju biti u nacionalnoj valuti, u kunama. Međutim, svako plaćanje u stranoj valuti preračunat će se u kune.