Hrvatska, Hvar - Kuća / vila, kamena, prvi red do mora
Dalmatinski otoci

Ref. : 3483/30, Kuća / Vila Prodaja

Prodajna cijena:300.000 €

Napomena: koristite ga kako biste dodali ovaj Nekretnina na svoj popis.
Možete mu pristupiti odabiru kasnije "Moja lista" link.

Lokacija: Hvar
Prednosti:
  • Prvi red do mora
  • Pogled na more
Opis:

Stambeni prostor: 48
Zemljište: 863
Broj katova: 1
Udaljenost od mora: 5 m

 

Ova neuređena kamena kuća je smještena na predivnoj lokaciji, prvi red do mora, u mirnoj uvali na istočnoj strani otoka Hvara.

Sagrađena je 1937. godine na parceli od 200 m2 koja se nalazi na samoj morskoj obali, odmah uz malu šljunčanu plažu. Kući pripada i susjedno zemljište od 663 m2 koje se nalazi odmah iza kuće. Prostire se na 48 m2 stambene površine, nije korištena vise desetljeća i potrebna joj je kompletna obnova. Temeljem prostornog plana moguća je nadogradnja još jedne etaže maksimalne visine 6m (prizemlje i kat) te izvedba podrumske etaže, što bi u konačnici omogućilo povećanje postojećeg objekta sa 48 m2 do 144 m2. Nekoliko stepenica vodi od terase ispred kuće do mora.

Do uvala je probijena cesta koju koriste samo 4 objekta, koliko ih ukupno ima u uvali. Kuća ima urednu dokumentaciju (vlasnički i posjedovni list), a isto vrijedi i za okućnicu od 200 m2 te česticu zemlje od 663 m2 iza kuće (vrt). Također ima dio infrastrukture (struja i telefon), ali nema vodu, s obzirom da na taj dio otoka vodovod jos nije stigao. Na prostranoj okućnici, vlasnici su planirali izgraditi vodospreme i septičke jame u vrtu iza objekta.

Prekrasna i mirna lokacija na samom plaži te bezbroj mogućnosti pri prilagodbi nekretnine vlastitim željama i potrebama ovu nekretninu čine izuzetnom poslovnom prilikom te će novom vlasniku bit mjesto za potpuni odmor i uživanje u gotovo netaknutoj prirodi.

Opis lokacije
Hvar
Hvar (pronounced [xv̞âːr]; local Chakavian dialect: Hvor or For, Greek: Pharos, Φάρος, Latin: Pharia, Italian: Lesina) is a Croatian island in the Adriatic Sea, located off the Dalmatian coast, lying between the islands of Brač, Vis and Korcula. Approximately 68 km (42.25 mi) long,[1] with a high east-west ridge of Mesozoic limestone and dolomite, the island of Hvar is unusual in the area for having a large fertile coastal plain, and fresh water springs.

Klikni za više

Ova nekretnina Vas zanima?
Pošaljite upit

* Obavezna polja


Klikom na Pošalji prihvaćate naše uvjete poslovanja.
FAQ

Ovo su odgovori na Vaša najčešće postavljana pitanja, za sva ostala pitanja ili nejasnoće slobodno nas kontaktirajte ili dođite u naš ured.

1. Mogu li stranci kupiti nekretninu u Hrvatskoj?

Postoji razlika između građana EU i građana koji nisu državljani EU. Građani EU, fizičke i pravne osobe, mogu kupiti nekretnine u Hrvatskoj pod istim uvjetima kao i hrvatski državljani. Državljani drugih zemalja, fizičke i pravne osobe, mogu kupiti nekretnine po načelu uzajamnosti i za to trebaju zatražiti odobrenje od Ministarstva pravde Republike Hrvatske.

2. Koje poreze moram platiti prilikom kupovine nekretnina u Hrvatskoj?

Porez na imovinu u Hrvatskoj iznosi 3% od procjene imovine poreznog ureda. Kupac ga plaća i to samo jednom.

3. Koje je najbolje doba godine za odlazak u Hrvatsku?

Hrvatska ima blagu klimu, pa je vrlo lijepo posjetiti bilo kada. Ipak, najbolje razdoblje za kupnju je između listopada i prosinca, te od travnja do lipnja. Kao turistička zemlja, tijekom ljeta mnogi su objekti iznajmljeni, pa je teže organizirati posjete nekretninama.

4. Koje je najbolje mjesto u Hrvatskoj za kupnju vile?

Prvi red do mora uvijek je dobitna situacija. Što se tiče lokacije: uz obalu od Dubrovnika do Zadra, a od srednjodalmatinskih otoka najpovoljniji su Brač, Hvar, Šolta, Vis, Korčula i poluotok Pelješac.

5. Kako mogu naći kuću za iznajmljivanje u Splitu u Hrvatskoj?

Split je više apartmansko mjesto, pa je lakše iznajmiti stan na duži rok. Međutim, moguće je naći vilu na dugoročni najam. Kako je zakup uvijek nepredvidiv, a situacija se brzo mijenja, uvijek je najbolje rješenje kontaktirati agenciju kako bi vidjeli što je trenutno na tržištu i dostupno.

6. Je li sada dobro vrijeme za ulaganje na hrvatskom tržištu nekretnina?

Tržište nekretnina u Hrvatskoj je posljednjih godina vrlo živo i još uvijek raste, pa je svakako dobro razdoblje za ulaganje i postizanje zadovoljavajućeg povrata investicije.

7. Što je OIB i zašto mi je potreban?

Na engleskom je 'PIN' što znači 'osobni identifikacijski broj' i potreban je za bilo koji ugovor. Jedinstven je za svaku osobu, hrvatskog ili stranca, a koristi se kao jedinstveni identifikator u raznim službenim evidencijama.

8. Mogu li platiti u stranoj valuti prilikom kupovine nekretnina u Hrvatskoj?

Sva plaćanja nekretnina moraju biti u nacionalnoj valuti, u kunama. Međutim, svako plaćanje u stranoj valuti preračunat će se u kune.