Hrvatska, Hvar - Kuća / Vila, Kuća u centru mjesta, na prodaju
Dalmatinski otoci

Ref. : 4705/30, Kuća / Vila Prodano

Prodajna cijena:120.000 €

Napomena: koristite ga kako biste dodali ovaj Nekretnina na svoj popis.
Možete mu pristupiti odabiru kasnije "Moja lista" link.

Lokacija: Hvar
PRODANO!
Opis:

Stambeni prostor: 98
Broj soba: 5
Broj katova: 2
Udaljenost od mora: 100 m

 

Kuća se nalazi na otoku Hvaru, u blizini centra mjesta i crkve, te 100 metara od mora. Ukupne neto površine 98 m2, sastoji se od prizemlja i kata povezanih vanjskim stabama. Kuća se nalazi u sklopu tradicijskog dvora, orijentacije jug-zapad.

Prizemlje se sastoji od dnevnog boravka s blagovaonicom, spavaće sobe, kuhinje i kupaonice. Dvor se koristi kao vanjski boravak.
Na prvom katu se nalaze dnevni boravak s blagovaonom, spavaća soba i kupaona. Kuhinja ima sve instalacije, ali se trenutno koristi kao garderoba.

Ova nekretnina se može koristiti kao kuća u cjelosti, ili kao dva odvojena apartmana. Donji dio je stara kamena kuća, a gornji dio je nadograđen krajem 1970-ih godina. Postoji mogućnost nadogradnje još jednoga kata.

Otok pruža mogućnosti biciklističkih i planinarskih tura, plivanja, ronjenja i drugih sportskih aktivnosti, te obilaska kulturnih spomenika od prapovijesnoga, grčko-rimskoga i srednjovjekovnoga doba. Nalazi se u blizini Polja Pha-ros (poljodjelski kulturni krajolik sačuvan iz grčkoga i rimskoga doba) pod zaštitom UNESCO-a.

Grad je katamaranom povezan sa kopnom (grad Split), a postoje i dvije trajektne veze: Split - Stari Grad i Sućuraj - kopno.

Opis lokacije
Hvar
Hvar (pronounced [xv̞âːr]; local Chakavian dialect: Hvor or For, Greek: Pharos, Φάρος, Latin: Pharia, Italian: Lesina) is a Croatian island in the Adriatic Sea, located off the Dalmatian coast, lying between the islands of Brač, Vis and Korcula. Approximately 68 km (42.25 mi) long,[1] with a high east-west ridge of Mesozoic limestone and dolomite, the island of Hvar is unusual in the area for having a large fertile coastal plain, and fresh water springs.

Klikni za više

Ova nekretnina Vas zanima?
Pošaljite upit

* Obavezna polja


Klikom na Pošalji prihvaćate naše uvjete poslovanja.
FAQ

Ovo su odgovori na Vaša najčešće postavljana pitanja, za sva ostala pitanja ili nejasnoće slobodno nas kontaktirajte ili dođite u naš ured.

1. Mogu li stranci kupiti nekretninu u Hrvatskoj?

Postoji razlika između građana EU i građana koji nisu državljani EU. Građani EU, fizičke i pravne osobe, mogu kupiti nekretnine u Hrvatskoj pod istim uvjetima kao i hrvatski državljani. Državljani drugih zemalja, fizičke i pravne osobe, mogu kupiti nekretnine po načelu uzajamnosti i za to trebaju zatražiti odobrenje od Ministarstva pravde Republike Hrvatske.

2. Koje poreze moram platiti prilikom kupovine nekretnina u Hrvatskoj?

Porez na imovinu u Hrvatskoj iznosi 3% od procjene imovine poreznog ureda. Kupac ga plaća i to samo jednom.

3. Koje je najbolje doba godine za odlazak u Hrvatsku?

Hrvatska ima blagu klimu, pa je vrlo lijepo posjetiti bilo kada. Ipak, najbolje razdoblje za kupnju je između listopada i prosinca, te od travnja do lipnja. Kao turistička zemlja, tijekom ljeta mnogi su objekti iznajmljeni, pa je teže organizirati posjete nekretninama.

4. Koje je najbolje mjesto u Hrvatskoj za kupnju vile?

Prvi red do mora uvijek je dobitna situacija. Što se tiče lokacije: uz obalu od Dubrovnika do Zadra, a od srednjodalmatinskih otoka najpovoljniji su Brač, Hvar, Šolta, Vis, Korčula i poluotok Pelješac.

5. Kako mogu naći kuću za iznajmljivanje u Splitu u Hrvatskoj?

Split je više apartmansko mjesto, pa je lakše iznajmiti stan na duži rok. Međutim, moguće je naći vilu na dugoročni najam. Kako je zakup uvijek nepredvidiv, a situacija se brzo mijenja, uvijek je najbolje rješenje kontaktirati agenciju kako bi vidjeli što je trenutno na tržištu i dostupno.

6. Je li sada dobro vrijeme za ulaganje na hrvatskom tržištu nekretnina?

Tržište nekretnina u Hrvatskoj je posljednjih godina vrlo živo i još uvijek raste, pa je svakako dobro razdoblje za ulaganje i postizanje zadovoljavajućeg povrata investicije.

7. Što je OIB i zašto mi je potreban?

Na engleskom je 'PIN' što znači 'osobni identifikacijski broj' i potreban je za bilo koji ugovor. Jedinstven je za svaku osobu, hrvatskog ili stranca, a koristi se kao jedinstveni identifikator u raznim službenim evidencijama.

8. Mogu li platiti u stranoj valuti prilikom kupovine nekretnina u Hrvatskoj?

Sva plaćanja nekretnina moraju biti u nacionalnoj valuti, u kunama. Međutim, svako plaćanje u stranoj valuti preračunat će se u kune.