Hrvatska, Hvar - Zanimljiva kamena kuća u centru, na prodaju
Dalmatinski otoci

Ref. : 2016/288, Kuća / Vila Prodaja

Prodajna cijena:580.000 €

Napomena: koristite ga kako biste dodali ovaj Nekretnina na svoj popis.
Možete mu pristupiti odabiru kasnije "Moja lista" link.

Lokacija: Hvar
Prednosti:
  • Kamena kuća
Opis:

Stambeni prostor: 246
Broj soba: 8
Broj katova: 3
Broj kupaonica: 5
Udaljenost od mora: 150 m

 

Zanimljiva kamena kuća u nizu, smještena u centru otoka Hvara. Nalazi se na odličnoj poziciji, unutar pješačke zone u blizini katedrale Sv. Stjepana. Nekretnina se prostire na tri etaže - prizemlje i dva kata, s ukupno 246 m2 stambenog prostora. Premda u vrlo dobrom stanju, kuća zahtjeva adaptaciju odnosno prilagodnu modernom vremenu.

Prizemlje se sastoji od kuhinje, dnevnog boravka i male ostave, dok se na prvom i drugom katu nalazi ukupno 8 spavaćih soba (šest dvokrevetnih i dvije jednokrevetne) te četiri kupaonice. Sedam spavaćih soba ima pripadajući balkon sa prekrasnim pogledom na centar Hvara, te prekrasnu tvrđavu Fortica, koja datira iz 16. stoljeća.

S obzirom na veličinu pojedine etaže, budući kupac ima na raspolaganju razne mogućnosti uređenja interijera, te ogroman potencijal u vidu turističkog iznajmljivanja. S obzirom na limitiranost ponude na ovoj lokaciji, kao i velike potražnje za nekretninama koje mogu napraviti odlične poslovne rezultate, ova nekretnina predstavlja kvalitetnu i vrlo zanimljivu investiciju.

Opis lokacije
Hvar
Hvar (pronounced [xv̞âːr]; local Chakavian dialect: Hvor or For, Greek: Pharos, Φάρος, Latin: Pharia, Italian: Lesina) is a Croatian island in the Adriatic Sea, located off the Dalmatian coast, lying between the islands of Brač, Vis and Korcula. Approximately 68 km (42.25 mi) long,[1] with a high east-west ridge of Mesozoic limestone and dolomite, the island of Hvar is unusual in the area for having a large fertile coastal plain, and fresh water springs.

Klikni za više

Ova nekretnina Vas zanima?
Pošaljite upit

* Obavezna polja


Klikom na Pošalji prihvaćate naše uvjete poslovanja.Slične Nekretnine


FAQ

Ovo su odgovori na Vaša najčešće postavljana pitanja, za sva ostala pitanja ili nejasnoće slobodno nas kontaktirajte ili dođite u naš ured.

1. Mogu li stranci kupiti nekretninu u Hrvatskoj?

Postoji razlika između građana EU i građana koji nisu državljani EU. Građani EU, fizičke i pravne osobe, mogu kupiti nekretnine u Hrvatskoj pod istim uvjetima kao i hrvatski državljani. Državljani drugih zemalja, fizičke i pravne osobe, mogu kupiti nekretnine po načelu uzajamnosti i za to trebaju zatražiti odobrenje od Ministarstva pravde Republike Hrvatske.

2. Koje poreze moram platiti prilikom kupovine nekretnina u Hrvatskoj?

Porez na imovinu u Hrvatskoj iznosi 3% od procjene imovine poreznog ureda. Kupac ga plaća i to samo jednom.

3. Koje je najbolje doba godine za odlazak u Hrvatsku?

Hrvatska ima blagu klimu, pa je vrlo lijepo posjetiti bilo kada. Ipak, najbolje razdoblje za kupnju je između listopada i prosinca, te od travnja do lipnja. Kao turistička zemlja, tijekom ljeta mnogi su objekti iznajmljeni, pa je teže organizirati posjete nekretninama.

4. Koje je najbolje mjesto u Hrvatskoj za kupnju vile?

Prvi red do mora uvijek je dobitna situacija. Što se tiče lokacije: uz obalu od Dubrovnika do Zadra, a od srednjodalmatinskih otoka najpovoljniji su Brač, Hvar, Šolta, Vis, Korčula i poluotok Pelješac.

5. Kako mogu naći kuću za iznajmljivanje u Splitu u Hrvatskoj?

Split je više apartmansko mjesto, pa je lakše iznajmiti stan na duži rok. Međutim, moguće je naći vilu na dugoročni najam. Kako je zakup uvijek nepredvidiv, a situacija se brzo mijenja, uvijek je najbolje rješenje kontaktirati agenciju kako bi vidjeli što je trenutno na tržištu i dostupno.

6. Je li sada dobro vrijeme za ulaganje na hrvatskom tržištu nekretnina?

Tržište nekretnina u Hrvatskoj je posljednjih godina vrlo živo i još uvijek raste, pa je svakako dobro razdoblje za ulaganje i postizanje zadovoljavajućeg povrata investicije.

7. Što je OIB i zašto mi je potreban?

Na engleskom je 'PIN' što znači 'osobni identifikacijski broj' i potreban je za bilo koji ugovor. Jedinstven je za svaku osobu, hrvatskog ili stranca, a koristi se kao jedinstveni identifikator u raznim službenim evidencijama.

8. Mogu li platiti u stranoj valuti prilikom kupovine nekretnina u Hrvatskoj?

Sva plaćanja nekretnina moraju biti u nacionalnoj valuti, u kunama. Međutim, svako plaćanje u stranoj valuti preračunat će se u kune.