Hrvatska, Kastela - Jedinstvena povijesna nekretnina uz more, na prodaju
Dalmatinska obala

Ref. : 4832/30, Kuća / Vila Prodaja

Prodajna cijena:140.000 €

Napomena: koristite ga kako biste dodali ovaj Nekretnina na svoj popis.
Možete mu pristupiti odabiru kasnije "Moja lista" link.

Lokacija: Kastela
Prednosti:
  • Prvi red do mora
  • Pogled na more
  • Kamena kuća
  • Ekskluzivna prodaja
Opis:

Stambeni prostor: 71
Broj soba: 1
Broj katova: 3
Broj kupaonica: 1
Udaljenost od mora: 1 m

 

Na prodaju je jedinstvena nekretnina smještena u mjestu Kaštel Gomilica, u prvom redu do mora. Ova kamena kuća je dio Opatičinog Kaštela (Kaštilac) izgrađenog u 16. stoljeća, te je poput ostalih kuća u susjedstvu, nadograđena u 18. stoljeću. Kaštilac se nalazi na podvodnoj hridi udaljenoj 40 metara od izvorne obale. Sastoji se od obrambenog zida i kule (koja je u velikoj mjeri sačuvala svoj izvorni oblik) na sredini sjevernog zida, nad ulazom u utvrdu. Na sredini južnog zida su morska vrata.

Sa svojom bogatom povijesti, nekretnina ima svojstvo kulturnog dobra te spada pod spomenik 0-te kategorije. Nekretnini je neophodna adaptacija pod graditeljskim nadzorom, potvrđenim od strane konzervatora, kako bi se sačuvao njen početni izgled. Svi materijali koji će se koristiti prilikom uređenja kuće će biti prirodni materijali (drvo, kamen). Nekretnina posjeduje arhitektonski projekt i građevinsku dozvolu, kao i svu potrebnu dozvolu konzervatora uz razrađenu studiju za adaptaciju, stoga budući vlasnik odmah može započeti projekt rekonstrukcije.

Prostire se na tri etaže, s ukupno 71 m2 stambene površine. S obzirom na da se nalazi neposredno uz more, sa svih etaža se pruža fantastičan pogled. Prema projektu, prvi kat će se nakon adaptacije sastojati od kuhinje s blagovaonicom te kupaonice. Unutarnje stubište vodi na drugu etažu, gdje se nalazi dnevni boravak. Na trećoj etaži je spavaća soba. Na etaži krova se nalazi balkon.

Na području samog Kaštilca zasad još ne postoje smještajni kapaciteti namijenjeni turistima. Iz tog razloga, nekretnina predstavlja savršenu investiciju u vidu turističkog iznajmljivanja ili prenamjenu u jedinstvena kuća za odmor. U Kaštel Gomilici također postoji i novosagrađena marina koja omogućava prihvat privatnih i charter brodova, a Zračna luka Split se nalazi u neposrednoj blizini.

Ugodna mediteranska klima, bogata povijest i neposredna blizina mora daju ovoj nekretnini jedistveni šarm, te je karakteriziraju kao jedinstvenu na dalmatinskoj obali.

Opis lokacije
Kaštela (pronounced [kǎʃtɛla]) is an agglomeration of seven small towns in Croatia, located northwest of the city of Split, west of Solin and east of Trogir, on the central Dalmatian coast. They are part of the Split-Dalmatia County and are administratively treated as a single city with a total population of 38,667 as of 2011 census - although they individually range in size from 3,000 to 7,000 residents.

Klikni za više

Ova nekretnina Vas zanima?
Pošaljite upit

* Obavezna polja


Klikom na Pošalji prihvaćate naše uvjete poslovanja.Slične Nekretnine