Hrvatska, Kastela - Jedinstvena povijesna nekretnina uz more, na prodaju
Dalmatinska obala

Ref. : 4832/30, Kuća / Vila Obustavljena prodaja

Prodajna cijena:1 €

Napomena: koristite ga kako biste dodali ovaj Nekretnina na svoj popis.
Možete mu pristupiti odabiru kasnije "Moja lista" link.

Lokacija: Kastela
Prednosti:
  • Prvi red do mora
  • Pogled na more
  • Kamena kuća
Opis:

Stambeni prostor: 71
Broj soba: 1
Broj katova: 3
Broj kupaonica: 1
Udaljenost od mora: 1 m

 

Na prodaju je jedinstvena nekretnina smještena u mjestu Kaštel Gomilica, u prvom redu do mora. Ova kamena kuća je dio Opatičinog Kaštela (Kaštilac) izgrađenog u 16. stoljeća, te je poput ostalih kuća u susjedstvu, nadograđena u 18. stoljeću. Kaštilac se nalazi na podvodnoj hridi udaljenoj 40 metara od izvorne obale. Sastoji se od obrambenog zida i kule (koja je u velikoj mjeri sačuvala svoj izvorni oblik) na sredini sjevernog zida, nad ulazom u utvrdu. Na sredini južnog zida su morska vrata.

Sa svojom bogatom povijesti, nekretnina ima svojstvo kulturnog dobra te spada pod spomenik 0-te kategorije. Nekretnini je neophodna adaptacija pod graditeljskim nadzorom, potvrđenim od strane konzervatora, kako bi se sačuvao njen početni izgled. Svi materijali koji će se koristiti prilikom uređenja kuće će biti prirodni materijali (drvo, kamen). Nekretnina posjeduje arhitektonski projekt i građevinsku dozvolu, kao i svu potrebnu dozvolu konzervatora uz razrađenu studiju za adaptaciju, stoga budući vlasnik odmah može započeti projekt rekonstrukcije.

Prostire se na tri etaže, s ukupno 71 m2 stambene površine. S obzirom na da se nalazi neposredno uz more, sa svih etaža se pruža fantastičan pogled. Prema projektu, prvi kat će se nakon adaptacije sastojati od kuhinje s blagovaonicom te kupaonice. Unutarnje stubište vodi na drugu etažu, gdje se nalazi dnevni boravak. Na trećoj etaži je spavaća soba. Na etaži krova se nalazi balkon.

Na području samog Kaštilca zasad još ne postoje smještajni kapaciteti namijenjeni turistima. Iz tog razloga, nekretnina predstavlja savršenu investiciju u vidu turističkog iznajmljivanja ili prenamjenu u jedinstvena kuća za odmor. U Kaštel Gomilici također postoji i novosagrađena marina koja omogućava prihvat privatnih i charter brodova, a Zračna luka Split se nalazi u neposrednoj blizini.

Ugodna mediteranska klima, bogata povijest i neposredna blizina mora daju ovoj nekretnini jedistveni šarm, te je karakteriziraju kao jedinstvenu na dalmatinskoj obali.

Opis lokacije
Kaštela (pronounced [kǎʃtɛla]) is an agglomeration of seven small towns in Croatia, located northwest of the city of Split, west of Solin and east of Trogir, on the central Dalmatian coast. They are part of the Split-Dalmatia County and are administratively treated as a single city with a total population of 38,667 as of 2011 census - although they individually range in size from 3,000 to 7,000 residents.

Klikni za više

Ova nekretnina Vas zanima?
Pošaljite upit

* Obavezna polja


Klikom na Pošalji prihvaćate naše uvjete poslovanja.Slične Nekretnine


FAQ

Ovo su odgovori na Vaša najčešće postavljana pitanja, za sva ostala pitanja ili nejasnoće slobodno nas kontaktirajte ili dođite u naš ured.

1. Mogu li stranci kupiti nekretninu u Hrvatskoj?

Postoji razlika između građana EU i građana koji nisu državljani EU. Građani EU, fizičke i pravne osobe, mogu kupiti nekretnine u Hrvatskoj pod istim uvjetima kao i hrvatski državljani. Državljani drugih zemalja, fizičke i pravne osobe, mogu kupiti nekretnine po načelu uzajamnosti i za to trebaju zatražiti odobrenje od Ministarstva pravde Republike Hrvatske.

2. Koje poreze moram platiti prilikom kupovine nekretnina u Hrvatskoj?

Porez na imovinu u Hrvatskoj iznosi 3% od procjene imovine poreznog ureda. Kupac ga plaća i to samo jednom.

3. Koje je najbolje doba godine za odlazak u Hrvatsku?

Hrvatska ima blagu klimu, pa je vrlo lijepo posjetiti bilo kada. Ipak, najbolje razdoblje za kupnju je između listopada i prosinca, te od travnja do lipnja. Kao turistička zemlja, tijekom ljeta mnogi su objekti iznajmljeni, pa je teže organizirati posjete nekretninama.

4. Koje je najbolje mjesto u Hrvatskoj za kupnju vile?

Prvi red do mora uvijek je dobitna situacija. Što se tiče lokacije: uz obalu od Dubrovnika do Zadra, a od srednjodalmatinskih otoka najpovoljniji su Brač, Hvar, Šolta, Vis, Korčula i poluotok Pelješac.

5. Kako mogu naći kuću za iznajmljivanje u Splitu u Hrvatskoj?

Split je više apartmansko mjesto, pa je lakše iznajmiti stan na duži rok. Međutim, moguće je naći vilu na dugoročni najam. Kako je zakup uvijek nepredvidiv, a situacija se brzo mijenja, uvijek je najbolje rješenje kontaktirati agenciju kako bi vidjeli što je trenutno na tržištu i dostupno.

6. Je li sada dobro vrijeme za ulaganje na hrvatskom tržištu nekretnina?

Tržište nekretnina u Hrvatskoj je posljednjih godina vrlo živo i još uvijek raste, pa je svakako dobro razdoblje za ulaganje i postizanje zadovoljavajućeg povrata investicije.

7. Što je OIB i zašto mi je potreban?

Na engleskom je 'PIN' što znači 'osobni identifikacijski broj' i potreban je za bilo koji ugovor. Jedinstven je za svaku osobu, hrvatskog ili stranca, a koristi se kao jedinstveni identifikator u raznim službenim evidencijama.

8. Mogu li platiti u stranoj valuti prilikom kupovine nekretnina u Hrvatskoj?

Sva plaćanja nekretnina moraju biti u nacionalnoj valuti, u kunama. Međutim, svako plaćanje u stranoj valuti preračunat će se u kune.