Hrvatska, Kastela - Kuća / villa s bazenom
Dalmatinska obala

Ref. : 2015/60, Kuća / Vila Prodaja

Prodajna cijena:530.000 €

Napomena: koristite ga kako biste dodali ovaj Nekretnina na svoj popis.
Možete mu pristupiti odabiru kasnije "Moja lista" link.

Lokacija: Kastela
Prednosti:
  • Bazen
  • Parking
Opis:

Stambeni prostor: 158
Zemljište: 515
Broj soba: 10
Broj katova: 3
Broj kupaonica: 6

 

Kuća je smještena u Kaštel Starom, udaljena 150 metara od Jadranske magistrale. Površina zemljišta iznosi 513 m2. Nekretnina je završena u šesti mjesec 2016. godine. Sastoji se od tri etaže ; prizemlja, prvog kata te visokog potkrovlja. - Stambena površina prve etaže iznosi 138 m2. - Stambena površina druge etaže iznosi 129 m2. - Stambena površina treće etaže iznosi 120 m2.

Prva etaža kuće je uređena te potpuno namještena. Sastoji se od ulaznog dijela, hodnika, kuhinje, blagovaonice, dnevnog boravka, tri prostrane spavaće sobe, dvije kupaonice te dvije loggia-e ukupne stambene površine 138m2.

Na drugoj etaži su postavljene instalacije struje, vode te telefonske instalacije. Napravljeni su završni radovi, no u kupaonicama nisu postavljene sanitarije te keramičke pločice. Druga etaža sastoji se od dva apartmana. Stambena površina jednog apartmana iznosi 65m2. Apartman se sastoji od ulaznog dijela, hodnika, kuhinje sa blagovaonicom, dnevnog boravka, dvije spavaće spobe, kupaonice, WC-a te loggie.

Na trećoj etaži je postavljena instalacije vode, no instalacija za el. energiju je dovedena do etažnog razdjelnika, no nije provedena kroz stan. Treća etaža sastoji se od ulaznog dijela, hodnika, kuhinje, blagovaonice, dnevnog boravka, tri spavaće sobe, dvije kupaonice te dvije loggia-e ukupne površine 120 m2.

Ispred kuće je planirana izgradnja bazena te je napravljen i projekt za gradnju bazena. Nekretnini pripada šest parking mjesta.

Opis lokacije
Kaštela (pronounced [kǎʃtɛla]) is an agglomeration of seven small towns in Croatia, located northwest of the city of Split, west of Solin and east of Trogir, on the central Dalmatian coast. They are part of the Split-Dalmatia County and are administratively treated as a single city with a total population of 38,667 as of 2011 census - although they individually range in size from 3,000 to 7,000 residents.

Klikni za više

Ova nekretnina Vas zanima?
Pošaljite upit

* Obavezna polja


Klikom na Pošalji prihvaćate naše uvjete poslovanja.




FAQ

Ovo su odgovori na Vaša najčešće postavljana pitanja, za sva ostala pitanja ili nejasnoće slobodno nas kontaktirajte ili dođite u naš ured.

1. Mogu li stranci kupiti nekretninu u Hrvatskoj?

Postoji razlika između građana EU i građana koji nisu državljani EU. Građani EU, fizičke i pravne osobe, mogu kupiti nekretnine u Hrvatskoj pod istim uvjetima kao i hrvatski državljani. Državljani drugih zemalja, fizičke i pravne osobe, mogu kupiti nekretnine po načelu uzajamnosti i za to trebaju zatražiti odobrenje od Ministarstva pravde Republike Hrvatske.

2. Koje poreze moram platiti prilikom kupovine nekretnina u Hrvatskoj?

Porez na imovinu u Hrvatskoj iznosi 3% od procjene imovine poreznog ureda. Kupac ga plaća i to samo jednom.

3. Koje je najbolje doba godine za odlazak u Hrvatsku?

Hrvatska ima blagu klimu, pa je vrlo lijepo posjetiti bilo kada. Ipak, najbolje razdoblje za kupnju je između listopada i prosinca, te od travnja do lipnja. Kao turistička zemlja, tijekom ljeta mnogi su objekti iznajmljeni, pa je teže organizirati posjete nekretninama.

4. Koje je najbolje mjesto u Hrvatskoj za kupnju vile?

Prvi red do mora uvijek je dobitna situacija. Što se tiče lokacije: uz obalu od Dubrovnika do Zadra, a od srednjodalmatinskih otoka najpovoljniji su Brač, Hvar, Šolta, Vis, Korčula i poluotok Pelješac.

5. Kako mogu naći kuću za iznajmljivanje u Splitu u Hrvatskoj?

Split je više apartmansko mjesto, pa je lakše iznajmiti stan na duži rok. Međutim, moguće je naći vilu na dugoročni najam. Kako je zakup uvijek nepredvidiv, a situacija se brzo mijenja, uvijek je najbolje rješenje kontaktirati agenciju kako bi vidjeli što je trenutno na tržištu i dostupno.

6. Je li sada dobro vrijeme za ulaganje na hrvatskom tržištu nekretnina?

Tržište nekretnina u Hrvatskoj je posljednjih godina vrlo živo i još uvijek raste, pa je svakako dobro razdoblje za ulaganje i postizanje zadovoljavajućeg povrata investicije.

7. Što je OIB i zašto mi je potreban?

Na engleskom je 'PIN' što znači 'osobni identifikacijski broj' i potreban je za bilo koji ugovor. Jedinstven je za svaku osobu, hrvatskog ili stranca, a koristi se kao jedinstveni identifikator u raznim službenim evidencijama.

8. Mogu li platiti u stranoj valuti prilikom kupovine nekretnina u Hrvatskoj?

Sva plaćanja nekretnina moraju biti u nacionalnoj valuti, u kunama. Međutim, svako plaćanje u stranoj valuti preračunat će se u kune.