Hrvatska, Kastela - Renovirana kamena vila iz 1811. godine, na prodaju
Dalmatinska obala

Ref. : 2022/143, Kuća / Vila Prodaja

Prodajna cijena:850.000 €

Napomena: koristite ga kako biste dodali ovaj Nekretnina na svoj popis.
Možete mu pristupiti odabiru kasnije "Moja lista" link.

Lokacija: Kastela
Prednosti:
  • Bazen
  • Parking
  • Luksuzna
  • Moderno
  • Kamena kuća
  • Najbolja ponuda
  • Ekskluzivna prodaja
Opis:

Stambeni prostor: 240
Zemljište: 400
Broj soba: 4
Broj katova: 3
Broj kupaonica: 5
Udaljenost od mora: 50 m

 

Nevjerovatna kamena vila iz 1811. godine, potpuno obnovljena 2017. godine, smještena u zaštićenoj zoni povijesne kulturne baštine. Nalazi se na atraktivnoj poziciji u Kaštelima, odmah do javnog parka (odvojena visokim kamenih zidovima). Sastoji se od lijepog vrta s bazenom, te dodatne kuće - površine 30 m2, koja se trenutno koristi kao teretana. Unutar nje je kupaonica sa svim potrebnim instalacijama, stoga se ovaj prostor moze pretvoriti u ljetnu kuhinju ili studio apartman za goste.

U prizemlju nekretnine nalazi se predivan stari vinski podrum, star preko 200 godina koji nije obnovljen s ostatkom vile. Budući vlasnik moze ovaj dio pretvoriti u lijepu konobu ili dodatan dnevni prostor.

Prvi kat se sastoji od prostranog dnevnog boravka s blagovaonicom i kuhinjom, spavaće sobe s kupaonicom, gostiljnog WC-a, te terase s lijepim pogledom na bazen i park. Na drugom katu su smještene tri spavaće sobe, svaka sa odvojenom kupaonicom.

Nekretnina je smještena u središtu atraktivnog dijela Kaštela, na pješačkoj udaljenosti od svih potebnih sadržaja. Za ljude koji vole rekreaciju u prirodi i blizini mora, pješačke staze su dostupne tijekom cijele godine, kroz lijepe i povijesne zgrade i parkove.

Udaljenost do Trogira je 15 km, a do Zracne luke Split 13 km.
Grad Split je udaljen 15 km.

Opis lokacije
Kaštela (pronounced [kǎʃtɛla]) is an agglomeration of seven small towns in Croatia, located northwest of the city of Split, west of Solin and east of Trogir, on the central Dalmatian coast. They are part of the Split-Dalmatia County and are administratively treated as a single city with a total population of 38,667 as of 2011 census - although they individually range in size from 3,000 to 7,000 residents.

Klikni za više

Ova nekretnina Vas zanima?
Pošaljite upit

* Obavezna polja


Klikom na Pošalji prihvaćate naše uvjete poslovanja.
FAQ

Ovo su odgovori na Vaša najčešće postavljana pitanja, za sva ostala pitanja ili nejasnoće slobodno nas kontaktirajte ili dođite u naš ured.

1. Mogu li stranci kupiti nekretninu u Hrvatskoj?

Postoji razlika između građana EU i građana koji nisu državljani EU. Građani EU, fizičke i pravne osobe, mogu kupiti nekretnine u Hrvatskoj pod istim uvjetima kao i hrvatski državljani. Državljani drugih zemalja, fizičke i pravne osobe, mogu kupiti nekretnine po načelu uzajamnosti i za to trebaju zatražiti odobrenje od Ministarstva pravde Republike Hrvatske.

2. Koje poreze moram platiti prilikom kupovine nekretnina u Hrvatskoj?

Porez na imovinu u Hrvatskoj iznosi 3% od procjene imovine poreznog ureda. Kupac ga plaća i to samo jednom.

3. Koje je najbolje doba godine za odlazak u Hrvatsku?

Hrvatska ima blagu klimu, pa je vrlo lijepo posjetiti bilo kada. Ipak, najbolje razdoblje za kupnju je između listopada i prosinca, te od travnja do lipnja. Kao turistička zemlja, tijekom ljeta mnogi su objekti iznajmljeni, pa je teže organizirati posjete nekretninama.

4. Koje je najbolje mjesto u Hrvatskoj za kupnju vile?

Prvi red do mora uvijek je dobitna situacija. Što se tiče lokacije: uz obalu od Dubrovnika do Zadra, a od srednjodalmatinskih otoka najpovoljniji su Brač, Hvar, Šolta, Vis, Korčula i poluotok Pelješac.

5. Kako mogu naći kuću za iznajmljivanje u Splitu u Hrvatskoj?

Split je više apartmansko mjesto, pa je lakše iznajmiti stan na duži rok. Međutim, moguće je naći vilu na dugoročni najam. Kako je zakup uvijek nepredvidiv, a situacija se brzo mijenja, uvijek je najbolje rješenje kontaktirati agenciju kako bi vidjeli što je trenutno na tržištu i dostupno.

6. Je li sada dobro vrijeme za ulaganje na hrvatskom tržištu nekretnina?

Tržište nekretnina u Hrvatskoj je posljednjih godina vrlo živo i još uvijek raste, pa je svakako dobro razdoblje za ulaganje i postizanje zadovoljavajućeg povrata investicije.

7. Što je OIB i zašto mi je potreban?

Na engleskom je 'PIN' što znači 'osobni identifikacijski broj' i potreban je za bilo koji ugovor. Jedinstven je za svaku osobu, hrvatskog ili stranca, a koristi se kao jedinstveni identifikator u raznim službenim evidencijama.

8. Mogu li platiti u stranoj valuti prilikom kupovine nekretnina u Hrvatskoj?

Sva plaćanja nekretnina moraju biti u nacionalnoj valuti, u kunama. Međutim, svako plaćanje u stranoj valuti preračunat će se u kune.