Hrvatska, Korcula - Kuća / vila apartmanska, prvi red do mora na prodaju
Dalmatinski otoci

Ref. : 2020/04, Kuća / Vila/Apartman Prodano

Prodajna cijena:220.000 €

Napomena: koristite ga kako biste dodali ovaj Nekretnina na svoj popis.
Možete mu pristupiti odabiru kasnije "Moja lista" link.

Lokacija: Korcula
PRODANO!
Prednosti:
  • Prvi red do mora
  • Pogled na more
  • Kamena kuća
Opis:

Stambeni prostor: 102
Zemljište: 320
Broj soba: 4
Broj katova: 1
Broj kupaonica: 3
Udaljenost od mora: 5 m

 

Kuća je smještena u mirnoj uvali, udaljena od centra Vele Luke oko 3km, do koje vodi asfaltna i manjim dijelom makadamska cesta. Kuća ima osigurano parkiralište, udaljeno od kuće oko 80 m. Kuća se nalazi na atraktivnoj lokaciji, samo 10 metara od mora, na mirnoj lokaciji, okružena stablima maslina i borova. Kuća u svom sadržaju ima tri zasebne stambene jedinice / apartmana.

Apartman 1 sastoji se od spavaće sobe, kuhinje te ima veliku terasu.

Apartman 2 ima poseban ulaz, kapaciteta za 4 osobe i sastoji se od dvije sobe, dnevnog boravka i blagovaone sa kaminom, kuhinje, WC-a, kupaone ( tuš – solarni ), vanjskog roštilja i terase ukupne neto korisne površine 40,02m2, sa 42,30m2 pripadajuće okućnice.

Apartman 3 također ima poseban ulaz, kapaciteta za 2 osobe ( + 1 dijete ) i sastoji se od jedne spavaće sobe, kuhinje, WC-a, kupaone ( tuš – solarni ) i terase ukupne neto korisne površine 16,35m2, sa 43,50m2 pripadajuće okućnice.

Svi apartmani zajednički koriste okućnicu u površini od 56,00m2. Vodopskrba apartmana je iz vlastitih cisterni ( kišnica ). Električna energija u apartmanima je solarna 220V. Zanimljivo: apartmani nemaju režijskih troškova vode i elektrike, osim troškova na zamjeni akumulatora nakon 7 godina korištenja.

Apartmani se prodaju potpuno namješteni sa svim potrebnim uređajima i odmah su spremni za korištenje. Svi apartmani imaju na raspolaganju zajedničko korištenje uređene plaže sa suncobranima, ležaljkama i tušom na plaži. Kuća je legalna, etažirana, čistog vlasništva i ima energetski certifikat. Za one koji žele uživati u čistom moru i tišini pravi je odabir.

Opis lokacije
Korcula
Korcula (Croatian: [kɔ̂ːrtʃula] ( listen); Italian: Curzola, Greek: Κόρκυρα Μέλαινα, Kórkyra Mélaina, Latin: Corcyra Nigra, Korkyra Melaina, Old-Slavic Krkar) is an island in the Adriatic Sea, in the Dubrovnik-Neretva County of Croatia. The island has an area of 279 km2 (108 sq mi); 46.8 km (29.1 mi) long and on average 7.8 km (4.8 mi) wide[1] — and lies just off the Dalmatian coast.

Klikni za više

Ova nekretnina Vas zanima?
Pošaljite upit

* Obavezna polja


Klikom na Pošalji prihvaćate naše uvjete poslovanja.
FAQ

Ovo su odgovori na Vaša najčešće postavljana pitanja, za sva ostala pitanja ili nejasnoće slobodno nas kontaktirajte ili dođite u naš ured.

1. Mogu li stranci kupiti nekretninu u Hrvatskoj?

Postoji razlika između građana EU i građana koji nisu državljani EU. Građani EU, fizičke i pravne osobe, mogu kupiti nekretnine u Hrvatskoj pod istim uvjetima kao i hrvatski državljani. Državljani drugih zemalja, fizičke i pravne osobe, mogu kupiti nekretnine po načelu uzajamnosti i za to trebaju zatražiti odobrenje od Ministarstva pravde Republike Hrvatske.

2. Koje poreze moram platiti prilikom kupovine nekretnina u Hrvatskoj?

Porez na imovinu u Hrvatskoj iznosi 3% od procjene imovine poreznog ureda. Kupac ga plaća i to samo jednom.

3. Koje je najbolje doba godine za odlazak u Hrvatsku?

Hrvatska ima blagu klimu, pa je vrlo lijepo posjetiti bilo kada. Ipak, najbolje razdoblje za kupnju je između listopada i prosinca, te od travnja do lipnja. Kao turistička zemlja, tijekom ljeta mnogi su objekti iznajmljeni, pa je teže organizirati posjete nekretninama.

4. Koje je najbolje mjesto u Hrvatskoj za kupnju vile?

Prvi red do mora uvijek je dobitna situacija. Što se tiče lokacije: uz obalu od Dubrovnika do Zadra, a od srednjodalmatinskih otoka najpovoljniji su Brač, Hvar, Šolta, Vis, Korčula i poluotok Pelješac.

5. Kako mogu naći kuću za iznajmljivanje u Splitu u Hrvatskoj?

Split je više apartmansko mjesto, pa je lakše iznajmiti stan na duži rok. Međutim, moguće je naći vilu na dugoročni najam. Kako je zakup uvijek nepredvidiv, a situacija se brzo mijenja, uvijek je najbolje rješenje kontaktirati agenciju kako bi vidjeli što je trenutno na tržištu i dostupno.

6. Je li sada dobro vrijeme za ulaganje na hrvatskom tržištu nekretnina?

Tržište nekretnina u Hrvatskoj je posljednjih godina vrlo živo i još uvijek raste, pa je svakako dobro razdoblje za ulaganje i postizanje zadovoljavajućeg povrata investicije.

7. Što je OIB i zašto mi je potreban?

Na engleskom je 'PIN' što znači 'osobni identifikacijski broj' i potreban je za bilo koji ugovor. Jedinstven je za svaku osobu, hrvatskog ili stranca, a koristi se kao jedinstveni identifikator u raznim službenim evidencijama.

8. Mogu li platiti u stranoj valuti prilikom kupovine nekretnina u Hrvatskoj?

Sva plaćanja nekretnina moraju biti u nacionalnoj valuti, u kunama. Međutim, svako plaćanje u stranoj valuti preračunat će se u kune.