Hrvatska, Korcula - Kuća / vila, pogled na more
Dalmatinski otoci

Ref. : 3506/30, Kuća / Vila Prodano

Prodajna cijena:1 €

Napomena: koristite ga kako biste dodali ovaj Nekretnina na svoj popis.
Možete mu pristupiti odabiru kasnije "Moja lista" link.

Lokacija: Korcula
PRODANO!
Prednosti:
  • Pogled na more
  • Garaža
  • Parking
Opis:

Stambeni prostor: 408
Zemljište: 478
Broj soba: 8
Broj katova: 3
Broj kupaonica: 10
Udaljenost od mora: 150 m

 

Kuća, s prekrasnim pogledom na more, smještena je na otoku Korčuli, ukupne površine 408 m2 te se proteže na 3 etaže.

U prizemlju, površine 110 m2, nalaze se 4 spavaće sobe, predsoblje, kupaonica s kadom, wc, spremica, dnevni boravak, kuhinja te terasa i veranda ukupne površine 38 m2. Prizemlje je stara gradnja s debelim kamenim zidovima. Prvi kat je izgrađen 2003. godine, površine 100 m2 i sastoji se od 3 apartmana: studio apartman s kupaonicom i terasom, apartman sa spavaćom sobom, dnevnim boravkom, kuhinjom, kupaonicom i 2 terase te apartmanom sa spavaćom sobom, dnevnim boravkom, kuhinjom, kupaonicom i terasom. Tavan je također izgrađen 2003. godine , površine 80 m2 te terase od 20 m2 i sastoji se od 2 apartmana, svaki sa spavaćom sobom, dnevnim boravkom i kuhinjom, kupaonicom i terasom.

Kuća ima garažu za 1 vozilo, dva natkrivena parkirna mjesta, konobu s ugrađenim roštiljem, i samostojeći bungalov: studio apartman s kupaonicom, izgrađen 2003. godine.

Kuća ima vodovod, cisternu za vodu s pumpom, 2 septičke jame, struju, satelitski TV te je potpuno namještena a nalazi se 2 minute od centra mjesta i 150 m od mora i plaže. Izuzetno je pogodna za bavljenje turizmom.

Opis lokacije
Korcula
Korcula (Croatian: [kɔ̂ːrtʃula] ( listen); Italian: Curzola, Greek: Κόρκυρα Μέλαινα, Kórkyra Mélaina, Latin: Corcyra Nigra, Korkyra Melaina, Old-Slavic Krkar) is an island in the Adriatic Sea, in the Dubrovnik-Neretva County of Croatia. The island has an area of 279 km2 (108 sq mi); 46.8 km (29.1 mi) long and on average 7.8 km (4.8 mi) wide[1] — and lies just off the Dalmatian coast.

Klikni za više

Ova nekretnina Vas zanima?
Pošaljite upit

* Obavezna polja


Klikom na Pošalji prihvaćate naše uvjete poslovanja.
FAQ

Ovo su odgovori na Vaša najčešće postavljana pitanja, za sva ostala pitanja ili nejasnoće slobodno nas kontaktirajte ili dođite u naš ured.

1. Mogu li stranci kupiti nekretninu u Hrvatskoj?

Postoji razlika između građana EU i građana koji nisu državljani EU. Građani EU, fizičke i pravne osobe, mogu kupiti nekretnine u Hrvatskoj pod istim uvjetima kao i hrvatski državljani. Državljani drugih zemalja, fizičke i pravne osobe, mogu kupiti nekretnine po načelu uzajamnosti i za to trebaju zatražiti odobrenje od Ministarstva pravde Republike Hrvatske.

2. Koje poreze moram platiti prilikom kupovine nekretnina u Hrvatskoj?

Porez na imovinu u Hrvatskoj iznosi 3% od procjene imovine poreznog ureda. Kupac ga plaća i to samo jednom.

3. Koje je najbolje doba godine za odlazak u Hrvatsku?

Hrvatska ima blagu klimu, pa je vrlo lijepo posjetiti bilo kada. Ipak, najbolje razdoblje za kupnju je između listopada i prosinca, te od travnja do lipnja. Kao turistička zemlja, tijekom ljeta mnogi su objekti iznajmljeni, pa je teže organizirati posjete nekretninama.

4. Koje je najbolje mjesto u Hrvatskoj za kupnju vile?

Prvi red do mora uvijek je dobitna situacija. Što se tiče lokacije: uz obalu od Dubrovnika do Zadra, a od srednjodalmatinskih otoka najpovoljniji su Brač, Hvar, Šolta, Vis, Korčula i poluotok Pelješac.

5. Kako mogu naći kuću za iznajmljivanje u Splitu u Hrvatskoj?

Split je više apartmansko mjesto, pa je lakše iznajmiti stan na duži rok. Međutim, moguće je naći vilu na dugoročni najam. Kako je zakup uvijek nepredvidiv, a situacija se brzo mijenja, uvijek je najbolje rješenje kontaktirati agenciju kako bi vidjeli što je trenutno na tržištu i dostupno.

6. Je li sada dobro vrijeme za ulaganje na hrvatskom tržištu nekretnina?

Tržište nekretnina u Hrvatskoj je posljednjih godina vrlo živo i još uvijek raste, pa je svakako dobro razdoblje za ulaganje i postizanje zadovoljavajućeg povrata investicije.

7. Što je OIB i zašto mi je potreban?

Na engleskom je 'PIN' što znači 'osobni identifikacijski broj' i potreban je za bilo koji ugovor. Jedinstven je za svaku osobu, hrvatskog ili stranca, a koristi se kao jedinstveni identifikator u raznim službenim evidencijama.

8. Mogu li platiti u stranoj valuti prilikom kupovine nekretnina u Hrvatskoj?

Sva plaćanja nekretnina moraju biti u nacionalnoj valuti, u kunama. Međutim, svako plaćanje u stranoj valuti preračunat će se u kune.