Hrvatska, Korcula - Šarmantna kuća s panoramskim pogledom na more, na prodaju
Dalmatinski otoci

Ref. : 2013/31, Kuća / Vila Prodaja

Prodajna cijena:565.000 €

Napomena: koristite ga kako biste dodali ovaj Nekretnina na svoj popis.
Možete mu pristupiti odabiru kasnije "Moja lista" link.

Lokacija: Korcula
Prednosti:
  • Pogled na more
  • Parking
  • Moderno
  • Kamena kuća
  • Najbolja ponuda
Opis:

Stambeni prostor: 240
Zemljište: 610
Broj soba: 4
Broj katova: 3
Broj kupaonica: 3
Udaljenost od mora: 30 m

 

Šarmantna kuća smještena u prekrasnoj uvali s kristalno čistim morem, na južnoj strani otoka Korčule. Iako u drugom redu do mora, kuća pruža predivan i nesmetan pogled na more i uvalu. Proteže se na tri kata, s ukupno 240 m2 stambenog prostora. Sastoji se od prizemlja, prvog i drugog kata, te dva prostrana, natkrivena balkona. Položena na zemljištu od 610 m2, sa prilazom automobilom s gornje i donje strane kuće. Kuća je dovršena 2005. godine, potpuno je namještena te se kao takva i prodaje.

Prizemlje se sastoji od ljetne kuhinje, WC-a i ostave, dok je u dvorištu smješten predivan kameni kamin. Na prvom katu su smješteni dnevni boravak s kuhinjom i blagovaonicom, dvije spavaće sobe od kojih jedna ima vlastitu kupaonicu. Iz dnevnog boravka je izlaz na veliki balkon, s kojeg se pruža predivan panoramski pogled na more i uvalu. Vanjske stepenice vode do drugog kuće, gdje se također nalaze dnevni boravak s blagovaonicom i kuhinjom, te dvije spavaće sobe i kupaonice. Pristup na natkriveni balkon je iz dnevnog boravka i kuhinje.

Velika, kultivirana okućnica je obogaćena sa nekoliko stabala maslina i divljom narančom. Parking za nekoliko automobila je smješten iza kuće, a nekretnina je spojena na gradski vodovod i električnu energiju. Ugodan boravak na plaži omogućava i manji mul, koji se može dodatno proširiti.

Do nekretnine vodi asfaltirani put, dok je makadam zadnjih 100 metara. Udaljenost do Vela Luke je 10 minuta automobilom, kao i do trajektnog pristaništa koji je povezan sa Splitom.

Opis lokacije
Korcula
Korcula (Croatian: [kɔ̂ːrtʃula] ( listen); Italian: Curzola, Greek: Κόρκυρα Μέλαινα, Kórkyra Mélaina, Latin: Corcyra Nigra, Korkyra Melaina, Old-Slavic Krkar) is an island in the Adriatic Sea, in the Dubrovnik-Neretva County of Croatia. The island has an area of 279 km2 (108 sq mi); 46.8 km (29.1 mi) long and on average 7.8 km (4.8 mi) wide[1] — and lies just off the Dalmatian coast.

Klikni za više

Ova nekretnina Vas zanima?
Pošaljite upit

* Obavezna polja


Klikom na Pošalji prihvaćate naše uvjete poslovanja.
FAQ

Ovo su odgovori na Vaša najčešće postavljana pitanja, za sva ostala pitanja ili nejasnoće slobodno nas kontaktirajte ili dođite u naš ured.

1. Mogu li stranci kupiti nekretninu u Hrvatskoj?

Postoji razlika između građana EU i građana koji nisu državljani EU. Građani EU, fizičke i pravne osobe, mogu kupiti nekretnine u Hrvatskoj pod istim uvjetima kao i hrvatski državljani. Državljani drugih zemalja, fizičke i pravne osobe, mogu kupiti nekretnine po načelu uzajamnosti i za to trebaju zatražiti odobrenje od Ministarstva pravde Republike Hrvatske.

2. Koje poreze moram platiti prilikom kupovine nekretnina u Hrvatskoj?

Porez na imovinu u Hrvatskoj iznosi 3% od procjene imovine poreznog ureda. Kupac ga plaća i to samo jednom.

3. Koje je najbolje doba godine za odlazak u Hrvatsku?

Hrvatska ima blagu klimu, pa je vrlo lijepo posjetiti bilo kada. Ipak, najbolje razdoblje za kupnju je između listopada i prosinca, te od travnja do lipnja. Kao turistička zemlja, tijekom ljeta mnogi su objekti iznajmljeni, pa je teže organizirati posjete nekretninama.

4. Koje je najbolje mjesto u Hrvatskoj za kupnju vile?

Prvi red do mora uvijek je dobitna situacija. Što se tiče lokacije: uz obalu od Dubrovnika do Zadra, a od srednjodalmatinskih otoka najpovoljniji su Brač, Hvar, Šolta, Vis, Korčula i poluotok Pelješac.

5. Kako mogu naći kuću za iznajmljivanje u Splitu u Hrvatskoj?

Split je više apartmansko mjesto, pa je lakše iznajmiti stan na duži rok. Međutim, moguće je naći vilu na dugoročni najam. Kako je zakup uvijek nepredvidiv, a situacija se brzo mijenja, uvijek je najbolje rješenje kontaktirati agenciju kako bi vidjeli što je trenutno na tržištu i dostupno.

6. Je li sada dobro vrijeme za ulaganje na hrvatskom tržištu nekretnina?

Tržište nekretnina u Hrvatskoj je posljednjih godina vrlo živo i još uvijek raste, pa je svakako dobro razdoblje za ulaganje i postizanje zadovoljavajućeg povrata investicije.

7. Što je OIB i zašto mi je potreban?

Na engleskom je 'PIN' što znači 'osobni identifikacijski broj' i potreban je za bilo koji ugovor. Jedinstven je za svaku osobu, hrvatskog ili stranca, a koristi se kao jedinstveni identifikator u raznim službenim evidencijama.

8. Mogu li platiti u stranoj valuti prilikom kupovine nekretnina u Hrvatskoj?

Sva plaćanja nekretnina moraju biti u nacionalnoj valuti, u kunama. Međutim, svako plaćanje u stranoj valuti preračunat će se u kune.