Hrvatska, Kornati - Atraktivna nekretnina na manjem otoku, na prodaju
Dalmatinski otoci

Ref. : 2011/82, Kuća / Vila Obustavljena prodaja

Prodajna cijena:1 €

Napomena: koristite ga kako biste dodali ovaj Nekretnina na svoj popis.
Možete mu pristupiti odabiru kasnije "Moja lista" link.

Lokacija: Kornati
Prednosti:
  • Prvi red do mora
  • Pogled na more
Opis:

Stambeni prostor: 180
Zemljište: 1423
Broj soba: 5
Broj katova: 2
Broj kupaonica: 2
Udaljenost od mora: 5 m

 

Atraktivna nekretnina na jugozapadnoj strani nenaseljenog srednje-dalmatinskog otoka, s pogledom na more i obližnje otoke. Otok je udaljen svega 5 km od kopna. Ispred nekretnine se nalazi privatan betonski mul sa vezom za brod. Uz kuću se također prodaje i motorni brod sa kabinom u vrlo dobrom stanju, sa stalnim vezom u Pakoštanima.

Nekretnina je izgrađena prije 10ak godina. Sa stambenom površinom od 180 m2, sastoji se od pet spavaćih soba, tri kupaonice i velikog dnevnog boravka s kuhinjom. Kuhinja je uređena u mediteranskom stilu, koristeći drvo i materijal kao osnovne materijale. Ispred nekretnine se nalazi natkrivena terasa sa ljetnom kuhinjom, površine 50 m2.

2018. godine, na nekretninu su postavljeni solarni sustavi koji omogućuju struju i toplu vodu, dok betonski rezervoar (kapaciteta 40.000 litara) sa sustavom za filtraciju osigurava pitku vodu. Budući vlasnik može odmah koristiti nekretninu, budući da je kompletno opremljena, sa dva nova hladnjaka, perilica rublja i perilica posuđa. Osim navedenog, nekretnina posjeduje i otvoren kamin koji omogućuje grijanje na drva, stoga se nekretnina može koristiti i u zimskom periodu.

Opis lokacije
The Kornati archipelago of Croatia, also known as the Stomorski islands, is located in the northern part of Dalmatia, south from Zadar and west from Šibenik, in the Šibenik-Knin county. With 35 kilometres length and 89 islands, some large, some small, in a sea area of about 320 square kilometres, the Kornati are the densest archipelago in the Mediterranean Sea. From northwest to southeast (from the island of Balabra to Samograd), and from northeast to southwest (from Gangarol to Mana) they stretch for 13 km. The name of the archipelago is the plural form of the name of the largest island, called Kornat.

Klikni za više

Ova nekretnina Vas zanima?
Pošaljite upit

* Obavezna polja


Klikom na Pošalji prihvaćate naše uvjete poslovanja.Slične Nekretnine


FAQ

Ovo su odgovori na Vaša najčešće postavljana pitanja, za sva ostala pitanja ili nejasnoće slobodno nas kontaktirajte ili dođite u naš ured.

1. Mogu li stranci kupiti nekretninu u Hrvatskoj?

Postoji razlika između građana EU i građana koji nisu državljani EU. Građani EU, fizičke i pravne osobe, mogu kupiti nekretnine u Hrvatskoj pod istim uvjetima kao i hrvatski državljani. Državljani drugih zemalja, fizičke i pravne osobe, mogu kupiti nekretnine po načelu uzajamnosti i za to trebaju zatražiti odobrenje od Ministarstva pravde Republike Hrvatske.

2. Koje poreze moram platiti prilikom kupovine nekretnina u Hrvatskoj?

Porez na imovinu u Hrvatskoj iznosi 3% od procjene imovine poreznog ureda. Kupac ga plaća i to samo jednom.

3. Koje je najbolje doba godine za odlazak u Hrvatsku?

Hrvatska ima blagu klimu, pa je vrlo lijepo posjetiti bilo kada. Ipak, najbolje razdoblje za kupnju je između listopada i prosinca, te od travnja do lipnja. Kao turistička zemlja, tijekom ljeta mnogi su objekti iznajmljeni, pa je teže organizirati posjete nekretninama.

4. Koje je najbolje mjesto u Hrvatskoj za kupnju vile?

Prvi red do mora uvijek je dobitna situacija. Što se tiče lokacije: uz obalu od Dubrovnika do Zadra, a od srednjodalmatinskih otoka najpovoljniji su Brač, Hvar, Šolta, Vis, Korčula i poluotok Pelješac.

5. Kako mogu naći kuću za iznajmljivanje u Splitu u Hrvatskoj?

Split je više apartmansko mjesto, pa je lakše iznajmiti stan na duži rok. Međutim, moguće je naći vilu na dugoročni najam. Kako je zakup uvijek nepredvidiv, a situacija se brzo mijenja, uvijek je najbolje rješenje kontaktirati agenciju kako bi vidjeli što je trenutno na tržištu i dostupno.

6. Je li sada dobro vrijeme za ulaganje na hrvatskom tržištu nekretnina?

Tržište nekretnina u Hrvatskoj je posljednjih godina vrlo živo i još uvijek raste, pa je svakako dobro razdoblje za ulaganje i postizanje zadovoljavajućeg povrata investicije.

7. Što je OIB i zašto mi je potreban?

Na engleskom je 'PIN' što znači 'osobni identifikacijski broj' i potreban je za bilo koji ugovor. Jedinstven je za svaku osobu, hrvatskog ili stranca, a koristi se kao jedinstveni identifikator u raznim službenim evidencijama.

8. Mogu li platiti u stranoj valuti prilikom kupovine nekretnina u Hrvatskoj?

Sva plaćanja nekretnina moraju biti u nacionalnoj valuti, u kunama. Međutim, svako plaćanje u stranoj valuti preračunat će se u kune.