Hrvatska, Lastovo - Kuća u prvom redu do mora, na prodaju
Dalmatinski otoci

Ref. : 4815/30, Kuća / Vila Obustavljena prodaja

Prodajna cijena:1 €

Napomena: koristite ga kako biste dodali ovaj Nekretnina na svoj popis.
Možete mu pristupiti odabiru kasnije "Moja lista" link.

Lokacija: Lastovo
Prednosti:
  • Prvi red do mora
  • Pogled na more
  • Garaža
  • Parking
  • Kamena kuća
Opis:

Stambeni prostor: 290
Zemljište: 460
Broj soba: 8
Broj katova: 3
Broj kupaonica: 4
Udaljenost od mora: 5 m

 

Kuća na otoku Lastovu, smještena u prvom redu do mora u mjestu Pasadur. Mjesto je smješteno na zapadnoj strani otoka, povezano je malim mostom sa otočićem Prezba, te je savršeno utočište za mornare zbog zaštićenosti od svih vjetrova. Također, zbog svojih prirodnih ljepota te čistog mora, ovo područje privlači veliki broj turista iz cijelog svijeta. Sa 290 m2 stambenog prostora, ova nekretnina je smještena u prvom redu do mora u zaštićenoj uvali. Prostire se na tri etaže, s ukupno 4 apartmana. Svi apartmani su potpuno namješteni, opremljeni i klimatizirani.

Prizemlje se sastoji od apartmana s vlastitim ulazom, stambene površine 60 m2, a sastoji se od kuhinje, blagovaonice, dnevnog boravka, dvije spavaće sobe, kupaonice, te terase od 16 m2 koja nudi lijep pogled na more.

Na prvom katu je smješten apartman od 110 m2, sa ulazom na stražnjoj strani kuće. Ovaj apartman se sastoji od prostrane kuhinje, blagovaonice, dnevnog boravka, radne sobe, dvije spavaće sobe, prostrane kupaonice, dva WC-a te balkona od 10 m2 s pogledom na more. Na ovom katu je postavljeno podno grijanje.

Drugi kat se sastoji od dva manja stana. Oba se sastoje od kuhinje, dvije spavaće sobe, kupaonice te krovne terase s predivnim pogled na more.

Kuća također ima pripadajuću garažu od 50 m2, te parkirno mjesto ispred kuće. Tu je i spremište od 16 m2. Oko kuće se nalazi kultivirani vrt s vrtnom garniturom, kao i osunčane terase. Iza kuće se nalazi natkrivena terasa od 35 m2, povezana s roštiljem, kuhinjom i dva kamina. Osim gradske vode, tu je spremište za vodu (90 m3), kao i priključak za telefon i internet.

Objekt je idealan za ugodan obiteljski odmor ili turistički najam, daleko od gradske buke i užurbane stvarnosti. Plaže su po svojoj prirodi stjenovite, te nije bilo nikakve ljudske intervencije ni uništavanja istih. More je kristalno čisto te privlači turiste iz cijelog svijeta.

Opis lokacije
Lastovo is an island municipality in the Dubrovnik-Neretva County in Croatia. The municipality consists of 46 islands with a total population of 792 people, of which 93% are ethnic Croats, and a land area of approximately 53 square kilometres.

Klikni za više

Ova nekretnina Vas zanima?
Pošaljite upit

* Obavezna polja


Klikom na Pošalji prihvaćate naše uvjete poslovanja.Slične Nekretnine


FAQ

Ovo su odgovori na Vaša najčešće postavljana pitanja, za sva ostala pitanja ili nejasnoće slobodno nas kontaktirajte ili dođite u naš ured.

1. Mogu li stranci kupiti nekretninu u Hrvatskoj?

Postoji razlika između građana EU i građana koji nisu državljani EU. Građani EU, fizičke i pravne osobe, mogu kupiti nekretnine u Hrvatskoj pod istim uvjetima kao i hrvatski državljani. Državljani drugih zemalja, fizičke i pravne osobe, mogu kupiti nekretnine po načelu uzajamnosti i za to trebaju zatražiti odobrenje od Ministarstva pravde Republike Hrvatske.

2. Koje poreze moram platiti prilikom kupovine nekretnina u Hrvatskoj?

Porez na imovinu u Hrvatskoj iznosi 3% od procjene imovine poreznog ureda. Kupac ga plaća i to samo jednom.

3. Koje je najbolje doba godine za odlazak u Hrvatsku?

Hrvatska ima blagu klimu, pa je vrlo lijepo posjetiti bilo kada. Ipak, najbolje razdoblje za kupnju je između listopada i prosinca, te od travnja do lipnja. Kao turistička zemlja, tijekom ljeta mnogi su objekti iznajmljeni, pa je teže organizirati posjete nekretninama.

4. Koje je najbolje mjesto u Hrvatskoj za kupnju vile?

Prvi red do mora uvijek je dobitna situacija. Što se tiče lokacije: uz obalu od Dubrovnika do Zadra, a od srednjodalmatinskih otoka najpovoljniji su Brač, Hvar, Šolta, Vis, Korčula i poluotok Pelješac.

5. Kako mogu naći kuću za iznajmljivanje u Splitu u Hrvatskoj?

Split je više apartmansko mjesto, pa je lakše iznajmiti stan na duži rok. Međutim, moguće je naći vilu na dugoročni najam. Kako je zakup uvijek nepredvidiv, a situacija se brzo mijenja, uvijek je najbolje rješenje kontaktirati agenciju kako bi vidjeli što je trenutno na tržištu i dostupno.

6. Je li sada dobro vrijeme za ulaganje na hrvatskom tržištu nekretnina?

Tržište nekretnina u Hrvatskoj je posljednjih godina vrlo živo i još uvijek raste, pa je svakako dobro razdoblje za ulaganje i postizanje zadovoljavajućeg povrata investicije.

7. Što je OIB i zašto mi je potreban?

Na engleskom je 'PIN' što znači 'osobni identifikacijski broj' i potreban je za bilo koji ugovor. Jedinstven je za svaku osobu, hrvatskog ili stranca, a koristi se kao jedinstveni identifikator u raznim službenim evidencijama.

8. Mogu li platiti u stranoj valuti prilikom kupovine nekretnina u Hrvatskoj?

Sva plaćanja nekretnina moraju biti u nacionalnoj valuti, u kunama. Međutim, svako plaćanje u stranoj valuti preračunat će se u kune.