Hrvatska, Lastovo - Kuća / vila, luksuzna, prvi red do mora
Dalmatinski otoci

Ref. : 3675/30, Kuća / Vila Prodaja

Prodajna cijena:749.000 €

Napomena: koristite ga kako biste dodali ovaj Nekretnina na svoj popis.
Možete mu pristupiti odabiru kasnije "Moja lista" link.

Lokacija: Lastovo
Prednosti:
  • Prvi red do mora
  • Pogled na more
  • Bazen
Opis:

Stambeni prostor: 278
Zemljište: 475
Broj soba: 6
Broj katova: 3
Broj kupaonica: 5
Udaljenost od mora: 30 m

 

Ova ekskluzivna kuća / villa smještena je na predivnoj lokaciji, prvi red do mora na otoku Lastovu.

Sagrađena je 2004. godine s visko kvalitetnim materijalima na parceli od 450 m2 i redovito je održavana. Sastoji se od 3 etaže i prostire se ukupno na 300 m2 stambene površine, 120 m2 terasa i stubišta, te oko 200 m2 okućnice na kojoj postoji mogućnost izgradnje bazena. Građevinski je izvedena na tri posebne etaže koje povezane stepenicama kroz cijelu kuću čine cjelinu. Međutim, uz manje građevinske zahvate moguće je odvojiti iste te postoji mogućnost i prodaje po etažama: prizemlje, kat i potkrovlje.

Prizemlje ima cca 80 m2 i se sastoji od jedne velike prostorije u sklopu koje je i kuhinja (moguće podijeliti na dvije), kupaonice i ostave, te natkrivene vanjske terase – cca 70 m2 Prvi kad ima stambeni dio cca 120 m2 i se sastoji od dnevne sobe s kuhinjom, dvije spavaće sobe, dvije kupaonice i hodnika, te natkrivene vanjske terase – cca 30 m2 Potkrovlje ima stambeni dio od cca 100 m2 i se sastoji od dnevne sobe s kuhinjom, dvije spavaće sobe, dvije kupaonice i hodnika, te natkrivene vanjske terase – cca 20 m2

U cijenu kuće uključen je cijeli namještaj, te potpuno opremljene kuhinje sa ugrađenim kuhinjskim aparatima. Kuća ima građevinsku dozvolu, te postoji mogućnost kategorizacije u svrhu turističke djelatnosti što ovu kuću čine idealnom za odmor i uživanje.

Opis lokacije
Lastovo is an island municipality in the Dubrovnik-Neretva County in Croatia. The municipality consists of 46 islands with a total population of 792 people, of which 93% are ethnic Croats, and a land area of approximately 53 square kilometres.

Klikni za više

Ova nekretnina Vas zanima?
Pošaljite upit

* Obavezna polja


Klikom na Pošalji prihvaćate naše uvjete poslovanja.Slične Nekretnine


FAQ

Ovo su odgovori na Vaša najčešće postavljana pitanja, za sva ostala pitanja ili nejasnoće slobodno nas kontaktirajte ili dođite u naš ured.

1. Mogu li stranci kupiti nekretninu u Hrvatskoj?

Postoji razlika između građana EU i građana koji nisu državljani EU. Građani EU, fizičke i pravne osobe, mogu kupiti nekretnine u Hrvatskoj pod istim uvjetima kao i hrvatski državljani. Državljani drugih zemalja, fizičke i pravne osobe, mogu kupiti nekretnine po načelu uzajamnosti i za to trebaju zatražiti odobrenje od Ministarstva pravde Republike Hrvatske.

2. Koje poreze moram platiti prilikom kupovine nekretnina u Hrvatskoj?

Porez na imovinu u Hrvatskoj iznosi 3% od procjene imovine poreznog ureda. Kupac ga plaća i to samo jednom.

3. Koje je najbolje doba godine za odlazak u Hrvatsku?

Hrvatska ima blagu klimu, pa je vrlo lijepo posjetiti bilo kada. Ipak, najbolje razdoblje za kupnju je između listopada i prosinca, te od travnja do lipnja. Kao turistička zemlja, tijekom ljeta mnogi su objekti iznajmljeni, pa je teže organizirati posjete nekretninama.

4. Koje je najbolje mjesto u Hrvatskoj za kupnju vile?

Prvi red do mora uvijek je dobitna situacija. Što se tiče lokacije: uz obalu od Dubrovnika do Zadra, a od srednjodalmatinskih otoka najpovoljniji su Brač, Hvar, Šolta, Vis, Korčula i poluotok Pelješac.

5. Kako mogu naći kuću za iznajmljivanje u Splitu u Hrvatskoj?

Split je više apartmansko mjesto, pa je lakše iznajmiti stan na duži rok. Međutim, moguće je naći vilu na dugoročni najam. Kako je zakup uvijek nepredvidiv, a situacija se brzo mijenja, uvijek je najbolje rješenje kontaktirati agenciju kako bi vidjeli što je trenutno na tržištu i dostupno.

6. Je li sada dobro vrijeme za ulaganje na hrvatskom tržištu nekretnina?

Tržište nekretnina u Hrvatskoj je posljednjih godina vrlo živo i još uvijek raste, pa je svakako dobro razdoblje za ulaganje i postizanje zadovoljavajućeg povrata investicije.

7. Što je OIB i zašto mi je potreban?

Na engleskom je 'PIN' što znači 'osobni identifikacijski broj' i potreban je za bilo koji ugovor. Jedinstven je za svaku osobu, hrvatskog ili stranca, a koristi se kao jedinstveni identifikator u raznim službenim evidencijama.

8. Mogu li platiti u stranoj valuti prilikom kupovine nekretnina u Hrvatskoj?

Sva plaćanja nekretnina moraju biti u nacionalnoj valuti, u kunama. Međutim, svako plaćanje u stranoj valuti preračunat će se u kune.