Hrvatska, Lastovo - Kuća / Vila u uvali, s pogledom na more, na prodaju
Dalmatinski otoci

Ref. : 3869/30, Kuća / Vila Prodaja

Prodajna cijena:750.000 €

Napomena: koristite ga kako biste dodali ovaj Nekretnina na svoj popis.
Možete mu pristupiti odabiru kasnije "Moja lista" link.

Lokacija: Lastovo
Prednosti:
  • Pogled na more
  • Parking
Opis:

Stambeni prostor: 525
Zemljište: 600
Udaljenost od mora: 60 m

 

Kuća / Vila izgrađena na parceli od 600 m2. Bruto veličina objekta je 525 m2, a neto 454 m2. Ukupno ima 6 stambenih jedinica.

Stan u prizemlju je površine 94 m2, sa terasom i balkonom od 40 m2. Sastoji se od tri spavaće sobe, dva WC-a, dnevnog boravka, kuhinje i blagovaonice. Na prvom katu se nalaze tri stambene jedinice ukupne povrsine 139m2, sa zasebnim ulazima te pripadajucim terasama. Sastoje se od jedne sobe, wc-a i kuhinje i dnevnog boravka. U potkrovlju se nalaze dvije stambene jedinice koje se sastoje od dvije spavace sobe, ostave, wc-a te kuhinje i dnevnog boravka. Povrsina potkrovlja je 158m2. U garaži se može osigurati 5-6 parkirnih mjesta.

Pristup kući je omogućen s južne strane, makadamskim putem širine 6 m. Na istom putu se nalaze priključci za struju. Kuća je spojena na elektroenergetsku mrežu, a voda je osigurana kroz gustirnu zapremnine 55 m3. Prikljucak za vodu se nalazi 150 m od kuce i u tijeku je izrada projektne dokumentacije za cestu na cijoj ce trasi biti položen i vodovod. Kuca također ima i septičku jamu zapremine cca 40m3. Instalacije za vodu i kanalizaciju su sprovedene u cijeloj kući, a struja do prvog kata.

Opis lokacije
Lastovo is an island municipality in the Dubrovnik-Neretva County in Croatia. The municipality consists of 46 islands with a total population of 792 people, of which 93% are ethnic Croats, and a land area of approximately 53 square kilometres.

Klikni za više

Ova nekretnina Vas zanima?
Pošaljite upit

* Obavezna polja


Klikom na Pošalji prihvaćate naše uvjete poslovanja.Slične Nekretnine


FAQ

Ovo su odgovori na Vaša najčešće postavljana pitanja, za sva ostala pitanja ili nejasnoće slobodno nas kontaktirajte ili dođite u naš ured.

1. Mogu li stranci kupiti nekretninu u Hrvatskoj?

Postoji razlika između građana EU i građana koji nisu državljani EU. Građani EU, fizičke i pravne osobe, mogu kupiti nekretnine u Hrvatskoj pod istim uvjetima kao i hrvatski državljani. Državljani drugih zemalja, fizičke i pravne osobe, mogu kupiti nekretnine po načelu uzajamnosti i za to trebaju zatražiti odobrenje od Ministarstva pravde Republike Hrvatske.

2. Koje poreze moram platiti prilikom kupovine nekretnina u Hrvatskoj?

Porez na imovinu u Hrvatskoj iznosi 3% od procjene imovine poreznog ureda. Kupac ga plaća i to samo jednom.

3. Koje je najbolje doba godine za odlazak u Hrvatsku?

Hrvatska ima blagu klimu, pa je vrlo lijepo posjetiti bilo kada. Ipak, najbolje razdoblje za kupnju je između listopada i prosinca, te od travnja do lipnja. Kao turistička zemlja, tijekom ljeta mnogi su objekti iznajmljeni, pa je teže organizirati posjete nekretninama.

4. Koje je najbolje mjesto u Hrvatskoj za kupnju vile?

Prvi red do mora uvijek je dobitna situacija. Što se tiče lokacije: uz obalu od Dubrovnika do Zadra, a od srednjodalmatinskih otoka najpovoljniji su Brač, Hvar, Šolta, Vis, Korčula i poluotok Pelješac.

5. Kako mogu naći kuću za iznajmljivanje u Splitu u Hrvatskoj?

Split je više apartmansko mjesto, pa je lakše iznajmiti stan na duži rok. Međutim, moguće je naći vilu na dugoročni najam. Kako je zakup uvijek nepredvidiv, a situacija se brzo mijenja, uvijek je najbolje rješenje kontaktirati agenciju kako bi vidjeli što je trenutno na tržištu i dostupno.

6. Je li sada dobro vrijeme za ulaganje na hrvatskom tržištu nekretnina?

Tržište nekretnina u Hrvatskoj je posljednjih godina vrlo živo i još uvijek raste, pa je svakako dobro razdoblje za ulaganje i postizanje zadovoljavajućeg povrata investicije.

7. Što je OIB i zašto mi je potreban?

Na engleskom je 'PIN' što znači 'osobni identifikacijski broj' i potreban je za bilo koji ugovor. Jedinstven je za svaku osobu, hrvatskog ili stranca, a koristi se kao jedinstveni identifikator u raznim službenim evidencijama.

8. Mogu li platiti u stranoj valuti prilikom kupovine nekretnina u Hrvatskoj?

Sva plaćanja nekretnina moraju biti u nacionalnoj valuti, u kunama. Međutim, svako plaćanje u stranoj valuti preračunat će se u kune.