Hrvatska, Makarska - Samostojeća kuća u blizini mora, na prodaju
Dalmatinska obala

Ref. : 2016/329, Kuća / Vila Prodano

Prodajna cijena:170.000 €

Napomena: koristite ga kako biste dodali ovaj Nekretnina na svoj popis.
Možete mu pristupiti odabiru kasnije "Moja lista" link.

Lokacija: Makarska
PRODANO!
Prednosti:
  • Prvi red do mora
  • Pogled na more
Opis:

Stambeni prostor: 130
Zemljište: 94
Broj soba: 4
Broj kupaonica: 2
Udaljenost od mora: 20 m

 

Samostojeća kuća na prodaju, smještena na odličnoj poziciji u malom turističkom mjestu na Makarskoj rivijeri. Nekretnina se nalazi u prvom redu do mora, s otvorenim pogledom.

Kuća se prostire na 130 m2 stambene površine, a sastoji se od prizemlja i dva kata. Koncipirana je na način da je u prizemlju spavaća soba, na prvom katu su kuhinja, dnevni boravak sa balkonom, kupaonica te manja ostava, dok su na drugom katu smještene dodatne dvije spavaće sobe (glavna s balkonom), te kupaonica.

Na zadnjoj etaži se nalazi prostrana krovna terasa sa otvorenim pogledom na more i mjesto, dok se ispred kuće nalaze još dvije terase te manja podrumska ostava. Kuća nema direktan pristup moru, iako se nalazi u prvom redu uz more, ali se kratkom šetnjom kroz mjesto pristupa na veliku šljunčanu plažu.

U blizini kuće se nalaze svi dodatni sadržaji za ugodan boravak - restoran, prodavaonica, caffe bar... Kuća, iako starijeg datuma gradnje, je vrlo malo korištena, ali je u dobrom stanju i dodatni radovi koje kuća zahtjeva su više potrebni zbog uljepšavanja nego zbog stvarne potrebe za renovacijom.

Ovdje je riječ o nekretnini interesantnoj za obiteljski odmor, sa idealnim terasama za ugodne trenutke pod ljetnim nebom i dovoljno stambenog prostora za veću obitelj.

Opis lokacije
Makarska
Makarska (pronounced [mâkarskaː]) is a small city on the Adriatic coastline of Croatia, about 60 km (37 mi) southeast of Split and 140 km (87 mi) northwest of Dubrovnik. It has a population of 13,834 residents.[1] Administratively Makarska has the status of a city and it is part of the Split-Dalmatia County. It is a tourist centre, located on a horseshoe shaped bay between the Biokovo mountains and the Adriatic Sea.

Klikni za više

Ova nekretnina Vas zanima?
Pošaljite upit

* Obavezna polja


Klikom na Pošalji prihvaćate naše uvjete poslovanja.




FAQ

Ovo su odgovori na Vaša najčešće postavljana pitanja, za sva ostala pitanja ili nejasnoće slobodno nas kontaktirajte ili dođite u naš ured.

1. Mogu li stranci kupiti nekretninu u Hrvatskoj?

Postoji razlika između građana EU i građana koji nisu državljani EU. Građani EU, fizičke i pravne osobe, mogu kupiti nekretnine u Hrvatskoj pod istim uvjetima kao i hrvatski državljani. Državljani drugih zemalja, fizičke i pravne osobe, mogu kupiti nekretnine po načelu uzajamnosti i za to trebaju zatražiti odobrenje od Ministarstva pravde Republike Hrvatske.

2. Koje poreze moram platiti prilikom kupovine nekretnina u Hrvatskoj?

Porez na imovinu u Hrvatskoj iznosi 3% od procjene imovine poreznog ureda. Kupac ga plaća i to samo jednom.

3. Koje je najbolje doba godine za odlazak u Hrvatsku?

Hrvatska ima blagu klimu, pa je vrlo lijepo posjetiti bilo kada. Ipak, najbolje razdoblje za kupnju je između listopada i prosinca, te od travnja do lipnja. Kao turistička zemlja, tijekom ljeta mnogi su objekti iznajmljeni, pa je teže organizirati posjete nekretninama.

4. Koje je najbolje mjesto u Hrvatskoj za kupnju vile?

Prvi red do mora uvijek je dobitna situacija. Što se tiče lokacije: uz obalu od Dubrovnika do Zadra, a od srednjodalmatinskih otoka najpovoljniji su Brač, Hvar, Šolta, Vis, Korčula i poluotok Pelješac.

5. Kako mogu naći kuću za iznajmljivanje u Splitu u Hrvatskoj?

Split je više apartmansko mjesto, pa je lakše iznajmiti stan na duži rok. Međutim, moguće je naći vilu na dugoročni najam. Kako je zakup uvijek nepredvidiv, a situacija se brzo mijenja, uvijek je najbolje rješenje kontaktirati agenciju kako bi vidjeli što je trenutno na tržištu i dostupno.

6. Je li sada dobro vrijeme za ulaganje na hrvatskom tržištu nekretnina?

Tržište nekretnina u Hrvatskoj je posljednjih godina vrlo živo i još uvijek raste, pa je svakako dobro razdoblje za ulaganje i postizanje zadovoljavajućeg povrata investicije.

7. Što je OIB i zašto mi je potreban?

Na engleskom je 'PIN' što znači 'osobni identifikacijski broj' i potreban je za bilo koji ugovor. Jedinstven je za svaku osobu, hrvatskog ili stranca, a koristi se kao jedinstveni identifikator u raznim službenim evidencijama.

8. Mogu li platiti u stranoj valuti prilikom kupovine nekretnina u Hrvatskoj?

Sva plaćanja nekretnina moraju biti u nacionalnoj valuti, u kunama. Međutim, svako plaćanje u stranoj valuti preračunat će se u kune.