Hrvatska, Murter - Jedinstvena kuća na prekrasnom otočiću, na prodaju
Dalmatinski otoci

Ref. : 2021/98, Kuća / Vila Prodano

Prodajna cijena:350.000 €

Napomena: koristite ga kako biste dodali ovaj Nekretnina na svoj popis.
Možete mu pristupiti odabiru kasnije "Moja lista" link.

Lokacija: Murter
PRODANO!
Prednosti:
  • Prvi red do mora
  • Pogled na more
Opis:

Stambeni prostor: 65
Zemljište: 2300
Broj soba: 2
Broj kupaonica: 1
Udaljenost od mora: 5 m

 

Ova jedinstvena nekretnina je smještena na prekrasnom otočiću u blizinu Murtera. Kuća je idealna za ljubitelje, mira, tišine i privatnosti.

Kuća se nalazi na velikom kultiviranom zemljištu od 2300m2 (napravljen sustav navodnjavanja) na kojem osim posađenog mediteranskog bilja (lavanda, smilje ružmarin te pedesetak maslina u punom rodu) smješteni i manji pomoći objekti sa svojim uređajima za pretvaranje slane vode u pitku (desalinizacija cca 9000 l vode u 24 sata), te sustav sunčanih kolektora koji objektu omogućava i trofaznu struju.

Sama kuća ima tlocrtnu površinu od 65 m2, a sastoji se od prizemlja (dvosoban stan od 65m2) te velikog tavana koji trenutno služi kao spremište, a isti se može prenamijeniti u novi stambeni dio.

Ovo jedinstveno imanje ima svoj izgrađeni vez za brod, s obzirom da se do njega može pristupiti samo brodom. Udaljeno je 5 min od ACI marine u mjestu Murteru, odnosno sat vremena od nacionalnog parka Kornati.

Na zemljištu se mogu postaviti još dvije montažne kuće veličine 10x4,8m.

Opis lokacije
Murter (pronounced [mǔrtɛːr]; Italian: Mortero; Latin: Colentum) is an island in the Croatian part of the Adriatic Sea.

Klikni za više

Ova nekretnina Vas zanima?
Pošaljite upit

* Obavezna polja


Klikom na Pošalji prihvaćate naše uvjete poslovanja.Slične Nekretnine


FAQ

Ovo su odgovori na Vaša najčešće postavljana pitanja, za sva ostala pitanja ili nejasnoće slobodno nas kontaktirajte ili dođite u naš ured.

1. Mogu li stranci kupiti nekretninu u Hrvatskoj?

Postoji razlika između građana EU i građana koji nisu državljani EU. Građani EU, fizičke i pravne osobe, mogu kupiti nekretnine u Hrvatskoj pod istim uvjetima kao i hrvatski državljani. Državljani drugih zemalja, fizičke i pravne osobe, mogu kupiti nekretnine po načelu uzajamnosti i za to trebaju zatražiti odobrenje od Ministarstva pravde Republike Hrvatske.

2. Koje poreze moram platiti prilikom kupovine nekretnina u Hrvatskoj?

Porez na imovinu u Hrvatskoj iznosi 3% od procjene imovine poreznog ureda. Kupac ga plaća i to samo jednom.

3. Koje je najbolje doba godine za odlazak u Hrvatsku?

Hrvatska ima blagu klimu, pa je vrlo lijepo posjetiti bilo kada. Ipak, najbolje razdoblje za kupnju je između listopada i prosinca, te od travnja do lipnja. Kao turistička zemlja, tijekom ljeta mnogi su objekti iznajmljeni, pa je teže organizirati posjete nekretninama.

4. Koje je najbolje mjesto u Hrvatskoj za kupnju vile?

Prvi red do mora uvijek je dobitna situacija. Što se tiče lokacije: uz obalu od Dubrovnika do Zadra, a od srednjodalmatinskih otoka najpovoljniji su Brač, Hvar, Šolta, Vis, Korčula i poluotok Pelješac.

5. Kako mogu naći kuću za iznajmljivanje u Splitu u Hrvatskoj?

Split je više apartmansko mjesto, pa je lakše iznajmiti stan na duži rok. Međutim, moguće je naći vilu na dugoročni najam. Kako je zakup uvijek nepredvidiv, a situacija se brzo mijenja, uvijek je najbolje rješenje kontaktirati agenciju kako bi vidjeli što je trenutno na tržištu i dostupno.

6. Je li sada dobro vrijeme za ulaganje na hrvatskom tržištu nekretnina?

Tržište nekretnina u Hrvatskoj je posljednjih godina vrlo živo i još uvijek raste, pa je svakako dobro razdoblje za ulaganje i postizanje zadovoljavajućeg povrata investicije.

7. Što je OIB i zašto mi je potreban?

Na engleskom je 'PIN' što znači 'osobni identifikacijski broj' i potreban je za bilo koji ugovor. Jedinstven je za svaku osobu, hrvatskog ili stranca, a koristi se kao jedinstveni identifikator u raznim službenim evidencijama.

8. Mogu li platiti u stranoj valuti prilikom kupovine nekretnina u Hrvatskoj?

Sva plaćanja nekretnina moraju biti u nacionalnoj valuti, u kunama. Međutim, svako plaćanje u stranoj valuti preračunat će se u kune.