Hrvatska, Omis - Dalmatinska kuća s pogledom na more, na prodaju
Dalmatinska obala

Ref. : 2024/11, Kuća / Vila Prodaja

Prodajna cijena:1.100.000 €

Napomena: koristite ga kako biste dodali ovaj Nekretnina na svoj popis.
Možete mu pristupiti odabiru kasnije "Moja lista" link.

Lokacija: Omis
Prednosti:
  • Pogled na more
  • Garaža
  • Parking
  • Kamena kuća
Opis:

Stambeni prostor: 322
Zemljište: 480
Broj soba: 7
Broj katova: 3
Udaljenost od mora: 50 m

 

Tradicionalna, dalmatinska kamena kuća smještena na Omiškoj rivijeri s prekrasnim pogledom na more. Kuća je kompletno renovirana 2015. godine, prilikom čega su pažljivo korišteni autohtoni materijali poput kamena i drva, koji su naposljetku omogućili da kuća zrači ugodnim i toplim ambijentom. Prilikom renovacije, postavljene su sve nove instalacije. Nekretninu čini jedna glavna jedinica/ kuća i pet odvojenih studio apartmana.

Nekretnina predstavlja izvrsnu priliku za investiciju i povrat uloženog novca, budući da već ima uhodan posao u turizmu. Do nekretnine postoji pristupni put asfaltiranom cestom. Orijentacija nekretnine je istok - zapad. U podrumu je smještena lijepo uređena konoba gdje se nalazi mala špilja, koja je prilikom renovacije zadržana u svom izvornom obliku. Sa lijepo uređenog dvora, gdje se nalazi i otvoreni kamin, pruža se predivan, otvoren pogled na more. Kući pripadaju garaža i tri vanjska parkirna mjesta.

Ova šarmantna, pažljivo renovirana i savršeno održavana nekretnina odiše jedinstvenom dalmatinskom atmosferom koja nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Opis lokacije
Omiš (pronounced [ɔ̌miːʃ], Latin and Italian: Almissa) is a town and port in the Dalmatia region of Croatia, and is a municipality in the Split-Dalmatia County. The town is situated approximately 25 kilometres (16 miles) south-east of Croatia's second largest city, Split. Its location is where the emerald-green Cetina River[1] meets the Adriatic Sea (Croatian: Jadransko More). Omiš municipality has a population of 14,936[2] and its area is 266 square kilometres (103 sq mi).

Klikni za više

Ova nekretnina Vas zanima?
Pošaljite upit

* Obavezna polja


Klikom na Pošalji prihvaćate naše uvjete poslovanja.
FAQ

Ovo su odgovori na Vaša najčešće postavljana pitanja, za sva ostala pitanja ili nejasnoće slobodno nas kontaktirajte ili dođite u naš ured.

1. Mogu li stranci kupiti nekretninu u Hrvatskoj?

Postoji razlika između građana EU i građana koji nisu državljani EU. Građani EU, fizičke i pravne osobe, mogu kupiti nekretnine u Hrvatskoj pod istim uvjetima kao i hrvatski državljani. Državljani drugih zemalja, fizičke i pravne osobe, mogu kupiti nekretnine po načelu uzajamnosti i za to trebaju zatražiti odobrenje od Ministarstva pravde Republike Hrvatske.

2. Koje poreze moram platiti prilikom kupovine nekretnina u Hrvatskoj?

Porez na imovinu u Hrvatskoj iznosi 3% od procjene imovine poreznog ureda. Kupac ga plaća i to samo jednom.

3. Koje je najbolje doba godine za odlazak u Hrvatsku?

Hrvatska ima blagu klimu, pa je vrlo lijepo posjetiti bilo kada. Ipak, najbolje razdoblje za kupnju je između listopada i prosinca, te od travnja do lipnja. Kao turistička zemlja, tijekom ljeta mnogi su objekti iznajmljeni, pa je teže organizirati posjete nekretninama.

4. Koje je najbolje mjesto u Hrvatskoj za kupnju vile?

Prvi red do mora uvijek je dobitna situacija. Što se tiče lokacije: uz obalu od Dubrovnika do Zadra, a od srednjodalmatinskih otoka najpovoljniji su Brač, Hvar, Šolta, Vis, Korčula i poluotok Pelješac.

5. Kako mogu naći kuću za iznajmljivanje u Splitu u Hrvatskoj?

Split je više apartmansko mjesto, pa je lakše iznajmiti stan na duži rok. Međutim, moguće je naći vilu na dugoročni najam. Kako je zakup uvijek nepredvidiv, a situacija se brzo mijenja, uvijek je najbolje rješenje kontaktirati agenciju kako bi vidjeli što je trenutno na tržištu i dostupno.

6. Je li sada dobro vrijeme za ulaganje na hrvatskom tržištu nekretnina?

Tržište nekretnina u Hrvatskoj je posljednjih godina vrlo živo i još uvijek raste, pa je svakako dobro razdoblje za ulaganje i postizanje zadovoljavajućeg povrata investicije.

7. Što je OIB i zašto mi je potreban?

Na engleskom je 'PIN' što znači 'osobni identifikacijski broj' i potreban je za bilo koji ugovor. Jedinstven je za svaku osobu, hrvatskog ili stranca, a koristi se kao jedinstveni identifikator u raznim službenim evidencijama.

8. Mogu li platiti u stranoj valuti prilikom kupovine nekretnina u Hrvatskoj?

Sva plaćanja nekretnina moraju biti u nacionalnoj valuti, u kunama. Međutim, svako plaćanje u stranoj valuti preračunat će se u kune.