Hrvatska, Omis - Kuća / Vila, Dvojna kuća s restoranom, uz more, na prodaju
Dalmatinska obala

Ref. : 2016/187, Kuća / Vila/Poslovni prostor Prodaja

Prodajna cijena:1.550.000 €

Napomena: koristite ga kako biste dodali ovaj Nekretnina na svoj popis.
Možete mu pristupiti odabiru kasnije "Moja lista" link.

Lokacija: Omis
Prednosti:
  • Prvi red do mora
  • Pogled na more
  • Parking
  • Garaža
  • Ekskluzivna prodaja
  • Ima Energetski certifikat
Opis:

Stambeni prostor: 600
Zemljište: 850
Broj soba: 10
Broj kupaonica: 8
Udaljenost od mora: 10 m

 

Dvojna kamena kuća sa restoranom i garažom za pet automobila, smještena u prvom redu uz more. Smještena u malom turističkom mjestu na Omiškoj rivijeri, ukupne stambene površine od 600 m2, te okućnice od 850 m2. Kuća se sastoji od prizemlja i dva kata.

Na prizemlju je smješten jedan dvosobni apartman sa velikom terasom, te uređeni restoran sa 30-ak sjedećih mjesta, te pripadajućom prostranom vanjskom terasom sa prekrasnim pogledom, sa 80 sjedećih mjesta.

Na prvom katu su smještena 3 apartmana, od kojih su dva jednosobna, a jedan je dvosobni. Jednosobni apartmani imaju zajedničku kuhinju, dok dvosobni apartman ima vlastitu kuhinju. Osim ovih apartmana, na prvom katu se nalazi i prostorija za pranje rublja, dimna kuhinja - komin, nezavršena radna soba koja bi se mogla pretvoriti u dodatni apartman, te prostrana terasa.

Na drugom katu se nalaze četiri jednosobna apartmana, svaki sa pripadnom terasom sa kojih se pruža prekrasan pogled na more. Okućnica od 850 m2 je također građevna te je moguće proširiti kuću ili izgraditi bazen. Na okućnici se trenutno nalazi održavani vrt.

Osim spomenutog, u dodatnu ponudu ulazi i zemljište od 420 m2 nedaleko kuće, koje služi kao parking za više vozila, te je oko tog zemljišta moguće pregovarati, u vidu kupnje, iznajmljivanja, zajedničke investicije itd. Ova izvrsna nekretnina, kompletno uređena i namještena, sa svojom zavidnom lokacijom (plaža sa svake strane kuće), prekrasnim pogledom na more iz svakog apartmana, te prostranim i uhodanim restoranom, čini ovu nekretninu jako atraktivnom i zanimljivom investicijom za ovaj dio Jadranske obale.

Opis lokacije
Omiš (pronounced [ɔ̌miːʃ], Latin and Italian: Almissa) is a town and port in the Dalmatia region of Croatia, and is a municipality in the Split-Dalmatia County. The town is situated approximately 25 kilometres (16 miles) south-east of Croatia's second largest city, Split. Its location is where the emerald-green Cetina River[1] meets the Adriatic Sea (Croatian: Jadransko More). Omiš municipality has a population of 14,936[2] and its area is 266 square kilometres (103 sq mi).

Klikni za više

Ova nekretnina Vas zanima?
Pošaljite upit

* Obavezna polja


Klikom na Pošalji prihvaćate naše uvjete poslovanja.Slične Nekretnine


FAQ

Ovo su odgovori na Vaša najčešće postavljana pitanja, za sva ostala pitanja ili nejasnoće slobodno nas kontaktirajte ili dođite u naš ured.

1. Mogu li stranci kupiti nekretninu u Hrvatskoj?

Postoji razlika između građana EU i građana koji nisu državljani EU. Građani EU, fizičke i pravne osobe, mogu kupiti nekretnine u Hrvatskoj pod istim uvjetima kao i hrvatski državljani. Državljani drugih zemalja, fizičke i pravne osobe, mogu kupiti nekretnine po načelu uzajamnosti i za to trebaju zatražiti odobrenje od Ministarstva pravde Republike Hrvatske.

2. Koje poreze moram platiti prilikom kupovine nekretnina u Hrvatskoj?

Porez na imovinu u Hrvatskoj iznosi 3% od procjene imovine poreznog ureda. Kupac ga plaća i to samo jednom.

3. Koje je najbolje doba godine za odlazak u Hrvatsku?

Hrvatska ima blagu klimu, pa je vrlo lijepo posjetiti bilo kada. Ipak, najbolje razdoblje za kupnju je između listopada i prosinca, te od travnja do lipnja. Kao turistička zemlja, tijekom ljeta mnogi su objekti iznajmljeni, pa je teže organizirati posjete nekretninama.

4. Koje je najbolje mjesto u Hrvatskoj za kupnju vile?

Prvi red do mora uvijek je dobitna situacija. Što se tiče lokacije: uz obalu od Dubrovnika do Zadra, a od srednjodalmatinskih otoka najpovoljniji su Brač, Hvar, Šolta, Vis, Korčula i poluotok Pelješac.

5. Kako mogu naći kuću za iznajmljivanje u Splitu u Hrvatskoj?

Split je više apartmansko mjesto, pa je lakše iznajmiti stan na duži rok. Međutim, moguće je naći vilu na dugoročni najam. Kako je zakup uvijek nepredvidiv, a situacija se brzo mijenja, uvijek je najbolje rješenje kontaktirati agenciju kako bi vidjeli što je trenutno na tržištu i dostupno.

6. Je li sada dobro vrijeme za ulaganje na hrvatskom tržištu nekretnina?

Tržište nekretnina u Hrvatskoj je posljednjih godina vrlo živo i još uvijek raste, pa je svakako dobro razdoblje za ulaganje i postizanje zadovoljavajućeg povrata investicije.

7. Što je OIB i zašto mi je potreban?

Na engleskom je 'PIN' što znači 'osobni identifikacijski broj' i potreban je za bilo koji ugovor. Jedinstven je za svaku osobu, hrvatskog ili stranca, a koristi se kao jedinstveni identifikator u raznim službenim evidencijama.

8. Mogu li platiti u stranoj valuti prilikom kupovine nekretnina u Hrvatskoj?

Sva plaćanja nekretnina moraju biti u nacionalnoj valuti, u kunama. Međutim, svako plaćanje u stranoj valuti preračunat će se u kune.