Hrvatska, Omis - Kuća / vila s pogledom na more, na prodaju
Dalmatinska obala

Ref. : 2016/194, Kuća / Vila Obustavljena prodaja

Prodajna cijena:1 €

Napomena: koristite ga kako biste dodali ovaj Nekretnina na svoj popis.
Možete mu pristupiti odabiru kasnije "Moja lista" link.

Lokacija: Omis
Prednosti:
  • Pogled na more
  • Garaža
  • Parking
Opis:

Stambeni prostor: 600
Zemljište: 650
Broj soba: 13
Broj katova: 4
Broj kupaonica: 8
Udaljenost od mora: 300 m

 

Ova prostrana samostojeća apartmanska višekatnica s pogledom na more smještena je na lijepoj lokaciji ublizini Omiša.

Sastoji se od prizemlja i četiri kata,, prostire se na 600 m2 stambene površine te 650 m2 okućnice. U prizemlju su smještene dvije garaže te dvije ostave, kao i parking za 5 vozila ispred kuće. Na prvom katu se nalazi prostrani dvosobni stan od 260 m2 koji se sastoji od dvije spavaće sobe, kuhinje, dnevnog boraka s kaminom, kupaonice, malog studio apartmana sa strane kuće, dvije prostrane terase od kojih je jedna zatvorena, jedna otvorena, te ljetne kuhinje. Na drugom i trećem katu su smještena po 2 apartmana, od kojih je jedan dvosobni a jedan jednosobni, svaki sa sa svojom kupaonicom, kuhinjom i terasom. Na četvrtom katu smještena su dva dvosobna apartmana sa balkonom, te izlazom u prostor iza kuće gdje se nalazi bazen, prostrana terasa te komin.

S obzirom na svoju lokaciju i blizinu Omiša kao većeg grada sa svim potrebnim sadržajima, ova nekrenina predstavlja interesantnu opciju kao investiciju u turistički posao iznajmljivanja.

Opis lokacije
Omiš (pronounced [ɔ̌miːʃ], Latin and Italian: Almissa) is a town and port in the Dalmatia region of Croatia, and is a municipality in the Split-Dalmatia County. The town is situated approximately 25 kilometres (16 miles) south-east of Croatia's second largest city, Split. Its location is where the emerald-green Cetina River[1] meets the Adriatic Sea (Croatian: Jadransko More). Omiš municipality has a population of 14,936[2] and its area is 266 square kilometres (103 sq mi).

Klikni za više

Ova nekretnina Vas zanima?
Pošaljite upit

* Obavezna polja


Klikom na Pošalji prihvaćate naše uvjete poslovanja.
FAQ

Ovo su odgovori na Vaša najčešće postavljana pitanja, za sva ostala pitanja ili nejasnoće slobodno nas kontaktirajte ili dođite u naš ured.

1. Mogu li stranci kupiti nekretninu u Hrvatskoj?

Postoji razlika između građana EU i građana koji nisu državljani EU. Građani EU, fizičke i pravne osobe, mogu kupiti nekretnine u Hrvatskoj pod istim uvjetima kao i hrvatski državljani. Državljani drugih zemalja, fizičke i pravne osobe, mogu kupiti nekretnine po načelu uzajamnosti i za to trebaju zatražiti odobrenje od Ministarstva pravde Republike Hrvatske.

2. Koje poreze moram platiti prilikom kupovine nekretnina u Hrvatskoj?

Porez na imovinu u Hrvatskoj iznosi 3% od procjene imovine poreznog ureda. Kupac ga plaća i to samo jednom.

3. Koje je najbolje doba godine za odlazak u Hrvatsku?

Hrvatska ima blagu klimu, pa je vrlo lijepo posjetiti bilo kada. Ipak, najbolje razdoblje za kupnju je između listopada i prosinca, te od travnja do lipnja. Kao turistička zemlja, tijekom ljeta mnogi su objekti iznajmljeni, pa je teže organizirati posjete nekretninama.

4. Koje je najbolje mjesto u Hrvatskoj za kupnju vile?

Prvi red do mora uvijek je dobitna situacija. Što se tiče lokacije: uz obalu od Dubrovnika do Zadra, a od srednjodalmatinskih otoka najpovoljniji su Brač, Hvar, Šolta, Vis, Korčula i poluotok Pelješac.

5. Kako mogu naći kuću za iznajmljivanje u Splitu u Hrvatskoj?

Split je više apartmansko mjesto, pa je lakše iznajmiti stan na duži rok. Međutim, moguće je naći vilu na dugoročni najam. Kako je zakup uvijek nepredvidiv, a situacija se brzo mijenja, uvijek je najbolje rješenje kontaktirati agenciju kako bi vidjeli što je trenutno na tržištu i dostupno.

6. Je li sada dobro vrijeme za ulaganje na hrvatskom tržištu nekretnina?

Tržište nekretnina u Hrvatskoj je posljednjih godina vrlo živo i još uvijek raste, pa je svakako dobro razdoblje za ulaganje i postizanje zadovoljavajućeg povrata investicije.

7. Što je OIB i zašto mi je potreban?

Na engleskom je 'PIN' što znači 'osobni identifikacijski broj' i potreban je za bilo koji ugovor. Jedinstven je za svaku osobu, hrvatskog ili stranca, a koristi se kao jedinstveni identifikator u raznim službenim evidencijama.

8. Mogu li platiti u stranoj valuti prilikom kupovine nekretnina u Hrvatskoj?

Sva plaćanja nekretnina moraju biti u nacionalnoj valuti, u kunama. Međutim, svako plaćanje u stranoj valuti preračunat će se u kune.