Hrvatska, Omis - Kuća / vila s pogledom na more, na prodaju
Dalmatinska obala

Ref. : 4427/30, Kuća / Vila Prodaja

Prodajna cijena:849.000 €

Napomena: koristite ga kako biste dodali ovaj Nekretnina na svoj popis.
Možete mu pristupiti odabiru kasnije "Moja lista" link.

Lokacija: Omis
Prednosti:
  • Garaža
  • Pogled na more
Opis:

Stambeni prostor: 450
Zemljište: 670
Broj soba: 4
Broj katova: 3
Udaljenost od mora: 50 m

 

Ova lijepa vila s predivnim pogledom na more nalazi se na Omiškoj rivijeri. Izgrađena je na parceli od 670 m2 koja je smještena treći red od mora i šljunčane plaže. Prostire se na tri etaže s 450 m2 stambene površine.

U prizemlju se nalaze dvije garaže, pomoćni prostor s tušem, WC, sauna, kotao centralnog grijanja te veza s garažama za 01. Kat. Prvi kat se prostire na četiri različita nivoa s razlikom 1 m visine. U prvom dijelu smještena je blagovaonica i kuhinja. U donjem dijelu je dnevni boravak te veza s prizemljem. U srednjem dijelu smještene su dvije spavaće sobe, WC i kupaonica dok se na gornjem nivou nalazi spavaća soba s kupaonicom. Drugi kat se prostire na tri nivoa s razlikom od 1 m visine. Prvi nivo se sastoji od ulaznog prostora, blagovaonice, kuhinje, kupaonice, spavaće sobe i WC-a. Na donjem novu nalazi se dnevna soba s kaminom dok se srednji nivo sastoji od spavaće sobe s kupaonicom. Vila ima dvije velike terase, terasu za blagovanje, te tri lođe. Instalirano je centralno grijanje te ima djelomičnu klimatizaciju i dva solarna kolektora za toplu vodu.

Prekrasna lokacija, izuzetna gradnja na više nivoa, pogled na more, blizina mora i plaže te blizina svih popratnih sadržaja čine je izuzetnom nekretninom za miran obiteljski život.

Opis lokacije
Omiš (pronounced [ɔ̌miːʃ], Latin and Italian: Almissa) is a town and port in the Dalmatia region of Croatia, and is a municipality in the Split-Dalmatia County. The town is situated approximately 25 kilometres (16 miles) south-east of Croatia's second largest city, Split. Its location is where the emerald-green Cetina River[1] meets the Adriatic Sea (Croatian: Jadransko More). Omiš municipality has a population of 14,936[2] and its area is 266 square kilometres (103 sq mi).

Klikni za više

Ova nekretnina Vas zanima?
Pošaljite upit

* Obavezna polja


Klikom na Pošalji prihvaćate naše uvjete poslovanja.
FAQ

Ovo su odgovori na Vaša najčešće postavljana pitanja, za sva ostala pitanja ili nejasnoće slobodno nas kontaktirajte ili dođite u naš ured.

1. Mogu li stranci kupiti nekretninu u Hrvatskoj?

Postoji razlika između građana EU i građana koji nisu državljani EU. Građani EU, fizičke i pravne osobe, mogu kupiti nekretnine u Hrvatskoj pod istim uvjetima kao i hrvatski državljani. Državljani drugih zemalja, fizičke i pravne osobe, mogu kupiti nekretnine po načelu uzajamnosti i za to trebaju zatražiti odobrenje od Ministarstva pravde Republike Hrvatske.

2. Koje poreze moram platiti prilikom kupovine nekretnina u Hrvatskoj?

Porez na imovinu u Hrvatskoj iznosi 3% od procjene imovine poreznog ureda. Kupac ga plaća i to samo jednom.

3. Koje je najbolje doba godine za odlazak u Hrvatsku?

Hrvatska ima blagu klimu, pa je vrlo lijepo posjetiti bilo kada. Ipak, najbolje razdoblje za kupnju je između listopada i prosinca, te od travnja do lipnja. Kao turistička zemlja, tijekom ljeta mnogi su objekti iznajmljeni, pa je teže organizirati posjete nekretninama.

4. Koje je najbolje mjesto u Hrvatskoj za kupnju vile?

Prvi red do mora uvijek je dobitna situacija. Što se tiče lokacije: uz obalu od Dubrovnika do Zadra, a od srednjodalmatinskih otoka najpovoljniji su Brač, Hvar, Šolta, Vis, Korčula i poluotok Pelješac.

5. Kako mogu naći kuću za iznajmljivanje u Splitu u Hrvatskoj?

Split je više apartmansko mjesto, pa je lakše iznajmiti stan na duži rok. Međutim, moguće je naći vilu na dugoročni najam. Kako je zakup uvijek nepredvidiv, a situacija se brzo mijenja, uvijek je najbolje rješenje kontaktirati agenciju kako bi vidjeli što je trenutno na tržištu i dostupno.

6. Je li sada dobro vrijeme za ulaganje na hrvatskom tržištu nekretnina?

Tržište nekretnina u Hrvatskoj je posljednjih godina vrlo živo i još uvijek raste, pa je svakako dobro razdoblje za ulaganje i postizanje zadovoljavajućeg povrata investicije.

7. Što je OIB i zašto mi je potreban?

Na engleskom je 'PIN' što znači 'osobni identifikacijski broj' i potreban je za bilo koji ugovor. Jedinstven je za svaku osobu, hrvatskog ili stranca, a koristi se kao jedinstveni identifikator u raznim službenim evidencijama.

8. Mogu li platiti u stranoj valuti prilikom kupovine nekretnina u Hrvatskoj?

Sva plaćanja nekretnina moraju biti u nacionalnoj valuti, u kunama. Međutim, svako plaćanje u stranoj valuti preračunat će se u kune.