Hrvatska, Omis - Nedovršena kuća u prvom redu do mora, na prodaju
Dalmatinska obala

Ref. : 2019/46, Kuća / Vila Prodaja

Prodajna cijena:370.000 €

Napomena: koristite ga kako biste dodali ovaj Nekretnina na svoj popis.
Možete mu pristupiti odabiru kasnije "Moja lista" link.

Lokacija: Omis
Prednosti:
  • Prvi red do mora
  • Pogled na more
  • Parking
Opis:

Stambeni prostor: 230
Zemljište: 532
Broj soba: 4
Broj kupaonica: 3
Udaljenost od mora: 10 m

 

Nedovršena kuća s odličnim pogledom na more, smještena u prvom redu do mora na Omiškoj rivijeri. Kuća je položena u romantičnom dalmatinskom mjestu s predivnim plažama i izuzetno čistim morem.

S ukupnim stambenim prostorom od 230 m2, nekretnina se proteže na tri etaže, a sastoji se od dva stana. Izgrađena je na zemljištu od 532 m2. Iza nekretnine je predviđen prostor za vanjski parking.

Prvi stan se prostire na dvije etaže, kroz prizemlje i prvi kat. Na prvoj razini stana su smješteni dnevni boravak, blagovaonica, kuhinja, ostava, prostorija za praonicu rublja, terasa i konoba od 22 m2, dok se na drugoj razini stana nalaze dvije spavaće sobe, kupaonica, ulazni prostor i lođa od 10 m2. Razine su povezane unutrašnjim stepeništem.

Drugi stan se nalazi na drugom katu, odnosno visokom potkrovlju, a sastoji se od kuhinje s blagovaonicom i dnevnim boravkom, predsoblja, spavaće sobe i galerije na kojoj je predviđena druga spavaća soba, kao i lođe od 10 m2 sa predivnim pogledom na more i otoke.

Opis lokacije
Omiš (pronounced [ɔ̌miːʃ], Latin and Italian: Almissa) is a town and port in the Dalmatia region of Croatia, and is a municipality in the Split-Dalmatia County. The town is situated approximately 25 kilometres (16 miles) south-east of Croatia's second largest city, Split. Its location is where the emerald-green Cetina River[1] meets the Adriatic Sea (Croatian: Jadransko More). Omiš municipality has a population of 14,936[2] and its area is 266 square kilometres (103 sq mi).

Klikni za više

Ova nekretnina Vas zanima?
Pošaljite upit

* Obavezna polja


Klikom na Pošalji prihvaćate naše uvjete poslovanja.Slične Nekretnine


FAQ

Ovo su odgovori na Vaša najčešće postavljana pitanja, za sva ostala pitanja ili nejasnoće slobodno nas kontaktirajte ili dođite u naš ured.

1. Mogu li stranci kupiti nekretninu u Hrvatskoj?

Postoji razlika između građana EU i građana koji nisu državljani EU. Građani EU, fizičke i pravne osobe, mogu kupiti nekretnine u Hrvatskoj pod istim uvjetima kao i hrvatski državljani. Državljani drugih zemalja, fizičke i pravne osobe, mogu kupiti nekretnine po načelu uzajamnosti i za to trebaju zatražiti odobrenje od Ministarstva pravde Republike Hrvatske.

2. Koje poreze moram platiti prilikom kupovine nekretnina u Hrvatskoj?

Porez na imovinu u Hrvatskoj iznosi 3% od procjene imovine poreznog ureda. Kupac ga plaća i to samo jednom.

3. Koje je najbolje doba godine za odlazak u Hrvatsku?

Hrvatska ima blagu klimu, pa je vrlo lijepo posjetiti bilo kada. Ipak, najbolje razdoblje za kupnju je između listopada i prosinca, te od travnja do lipnja. Kao turistička zemlja, tijekom ljeta mnogi su objekti iznajmljeni, pa je teže organizirati posjete nekretninama.

4. Koje je najbolje mjesto u Hrvatskoj za kupnju vile?

Prvi red do mora uvijek je dobitna situacija. Što se tiče lokacije: uz obalu od Dubrovnika do Zadra, a od srednjodalmatinskih otoka najpovoljniji su Brač, Hvar, Šolta, Vis, Korčula i poluotok Pelješac.

5. Kako mogu naći kuću za iznajmljivanje u Splitu u Hrvatskoj?

Split je više apartmansko mjesto, pa je lakše iznajmiti stan na duži rok. Međutim, moguće je naći vilu na dugoročni najam. Kako je zakup uvijek nepredvidiv, a situacija se brzo mijenja, uvijek je najbolje rješenje kontaktirati agenciju kako bi vidjeli što je trenutno na tržištu i dostupno.

6. Je li sada dobro vrijeme za ulaganje na hrvatskom tržištu nekretnina?

Tržište nekretnina u Hrvatskoj je posljednjih godina vrlo živo i još uvijek raste, pa je svakako dobro razdoblje za ulaganje i postizanje zadovoljavajućeg povrata investicije.

7. Što je OIB i zašto mi je potreban?

Na engleskom je 'PIN' što znači 'osobni identifikacijski broj' i potreban je za bilo koji ugovor. Jedinstven je za svaku osobu, hrvatskog ili stranca, a koristi se kao jedinstveni identifikator u raznim službenim evidencijama.

8. Mogu li platiti u stranoj valuti prilikom kupovine nekretnina u Hrvatskoj?

Sva plaćanja nekretnina moraju biti u nacionalnoj valuti, u kunama. Međutim, svako plaćanje u stranoj valuti preračunat će se u kune.