Hrvatska, Omis - Renovirana kamena kuća, na prodaju
Dalmatinska obala

Ref. : 2016/308, Kuća / Vila Prodaja

Prodajna cijena:160.000 €

Napomena: koristite ga kako biste dodali ovaj Nekretnina na svoj popis.
Možete mu pristupiti odabiru kasnije "Moja lista" link.

Lokacija: Omis
Prednosti:
  • Pogled na more
  • Kamena kuća
Opis:

Stambeni prostor: 93
Zemljište: 115
Broj soba: 2
Broj kupaonica: 3
Udaljenost od mora: 80 m

 

Na prodaju je kompletno renovirana samostojeća kamena kuća, smještena na izvrsnoj poziciji u starom dalmatinskom selu, nedaleko od grada Omiša. Nekretnina se prostire na tri etaže (prizemlje i dva kata), s ukupno 93 m2 stambenog prostora.

U prizemlju je smještena uređena konoba, sa pripadajućim prostorom za blagovanje i druženje, prostorom s kaminom, te kupaonice s tuš kabinom. Kroz prvu i drugu etažu se prostire dvoetažan, dvosoban stan. Na donjoj razini je otvoreni prostor sa kuhinjom, blagovaonicom i dnevnim boravkom te kupaonica, kao i pripadajući balkon, dok su na gornjoj razini smješten dvije spavaće sobe te jedna kupaonica.

Nekretnina je 2015. godine kompletno renovirana i u potpunosti namještena, te se kao takva i prodaje. Ambijent nekretnine i okoliša kuće je tipični dalmatinski, a iz nekretnine su pruža lijep pogled na more i šljunčanu plažu.

Nedostatak nekretnine je što nema privatan parking, što se može riješiti na način da se iznajmi susjedna parcela, udaljena dvadesetak metara od kuće. Iako je okućnica mala, nekretnina se nalazi u sredini mjesta te je dovoljna za svakodnevno korištenje.

Nekretnina je odlična kao kuća za odmor, a izuzetno pogodna za turističko iznajmljivanje s obzirom na svoju poziciju, otvoreni pogled na more i blizinu plaže, a opet u mirnom seoskom okruženju punom dalmatinskog šarma.

Opis lokacije
Omiš (pronounced [ɔ̌miːʃ], Latin and Italian: Almissa) is a town and port in the Dalmatia region of Croatia, and is a municipality in the Split-Dalmatia County. The town is situated approximately 25 kilometres (16 miles) south-east of Croatia's second largest city, Split. Its location is where the emerald-green Cetina River[1] meets the Adriatic Sea (Croatian: Jadransko More). Omiš municipality has a population of 14,936[2] and its area is 266 square kilometres (103 sq mi).

Klikni za više

Ova nekretnina Vas zanima?
Pošaljite upit

* Obavezna polja


Klikom na Pošalji prihvaćate naše uvjete poslovanja.Slične Nekretnine


FAQ

Ovo su odgovori na Vaša najčešće postavljana pitanja, za sva ostala pitanja ili nejasnoće slobodno nas kontaktirajte ili dođite u naš ured.

1. Mogu li stranci kupiti nekretninu u Hrvatskoj?

Postoji razlika između građana EU i građana koji nisu državljani EU. Građani EU, fizičke i pravne osobe, mogu kupiti nekretnine u Hrvatskoj pod istim uvjetima kao i hrvatski državljani. Državljani drugih zemalja, fizičke i pravne osobe, mogu kupiti nekretnine po načelu uzajamnosti i za to trebaju zatražiti odobrenje od Ministarstva pravde Republike Hrvatske.

2. Koje poreze moram platiti prilikom kupovine nekretnina u Hrvatskoj?

Porez na imovinu u Hrvatskoj iznosi 3% od procjene imovine poreznog ureda. Kupac ga plaća i to samo jednom.

3. Koje je najbolje doba godine za odlazak u Hrvatsku?

Hrvatska ima blagu klimu, pa je vrlo lijepo posjetiti bilo kada. Ipak, najbolje razdoblje za kupnju je između listopada i prosinca, te od travnja do lipnja. Kao turistička zemlja, tijekom ljeta mnogi su objekti iznajmljeni, pa je teže organizirati posjete nekretninama.

4. Koje je najbolje mjesto u Hrvatskoj za kupnju vile?

Prvi red do mora uvijek je dobitna situacija. Što se tiče lokacije: uz obalu od Dubrovnika do Zadra, a od srednjodalmatinskih otoka najpovoljniji su Brač, Hvar, Šolta, Vis, Korčula i poluotok Pelješac.

5. Kako mogu naći kuću za iznajmljivanje u Splitu u Hrvatskoj?

Split je više apartmansko mjesto, pa je lakše iznajmiti stan na duži rok. Međutim, moguće je naći vilu na dugoročni najam. Kako je zakup uvijek nepredvidiv, a situacija se brzo mijenja, uvijek je najbolje rješenje kontaktirati agenciju kako bi vidjeli što je trenutno na tržištu i dostupno.

6. Je li sada dobro vrijeme za ulaganje na hrvatskom tržištu nekretnina?

Tržište nekretnina u Hrvatskoj je posljednjih godina vrlo živo i još uvijek raste, pa je svakako dobro razdoblje za ulaganje i postizanje zadovoljavajućeg povrata investicije.

7. Što je OIB i zašto mi je potreban?

Na engleskom je 'PIN' što znači 'osobni identifikacijski broj' i potreban je za bilo koji ugovor. Jedinstven je za svaku osobu, hrvatskog ili stranca, a koristi se kao jedinstveni identifikator u raznim službenim evidencijama.

8. Mogu li platiti u stranoj valuti prilikom kupovine nekretnina u Hrvatskoj?

Sva plaćanja nekretnina moraju biti u nacionalnoj valuti, u kunama. Međutim, svako plaćanje u stranoj valuti preračunat će se u kune.