Hrvatska, Peljesac - Dvije nekretnine na mirnoj lokaciji, na prodaju
Dalmatinska obala

Ref. : 4614/30, Kuća / Vila Prodaja

Prodajna cijena:178.000 €

Napomena: koristite ga kako biste dodali ovaj Nekretnina na svoj popis.
Možete mu pristupiti odabiru kasnije "Moja lista" link.

Lokacija: Peljesac
Prednosti:
  • Parking
Opis:

Stambeni prostor: 165
Broj soba: 2
Broj katova: 2
Udaljenost od mora: 4000 m

 

Dvije nekretnine za renovaciju, smještene je na izuzetno mirnoj lokaciji u malom mjestu na poluotoku Pelješcu.

Prva nekretnina - Prostire se na dva kata, svaki 7 m X 8 m. U prizemlju se nalazi spavaća soba i kupaonica sa zidom koji djelomično odvaja perilicu i bojler od kupaonice. Na katu je smješten dnevni boravak i kuhinja. Kuhinja je kompletno opremljena aparatima kupljenim 2015. (mali bojler, perilica posuđa i keramički štednjak). Kuća nije klimatizirana, nema hlađenja ni grijanja ali ima internet i tv priključak. U potkrovlju se nalaze četiri mala krovna prozora, najviša visina krova je oko 180 cm, što nije toliko visoko, ali je udobno za spavaću sobu. Krov je izgrađen 2015. godine, kao i fasada koja je potpuno nova. Kuća je useljiva ali je potrebno napraviti završne radove. Kuća se opskrbljuje vodom iz bunara koji se nalazi na terasi u drugoj kući. Druge dvije kuće u blizini su također na prodaju te postoji mogućnost za povezivanje s lokalnom vodoopskrbom.

Druga nekretnina - Manja kuća koju je potrebno temeljito obnoviti iznutra i izvana, što uključuje dovod vode i električne instalacije. Dimenzije ovog prostora su cca. 14 m X 6m. Pod terasom ima mjesta za veliku spavaću sobu i kupaonicu kao i za odvojeni prostor koji bi služio kao ostava. Dužina terase je oko 40 m. Tu je i zaseban parking nekoliko metara od kuće kojeg bi se moglo natkriti ili izgraditi garažu veličine 6 m X 5 m.

Ovaj objekt na izuzetno mirnoj lokaciji, na kraju mjesta s lijepim pogledom nudi jedinstvenu priliku da osjetite mir i spokoj poluotoka Pelješca. Mjesto se nalazi u blizini spektakularnih plaža i znamenitih mjesta unutar manje od sata vožnje. Tu su srednjovjekovni gradovi poput Dubrovnika, Stona, Korčule, Splita, Mostara, Međugorja....(samo neki od mnogih mjesta koje je vrijedno posjetiti).

Opis lokacije
Peljesac (Croatian pronunciation: [pɛ̌ʎɛʃats]) (local Chakavian dialect: Pelišac; Italian: Sabbioncello) is a peninsula in southern Dalmatia[1] in Croatia. The peninsula is part of the Dubrovnik-Neretva County and is the second largest peninsula in Croatia. From the isthmus that begins at Ston, to the top of Cape Lovista, it is 65 km or 40 mi long.

Klikni za više

Ova nekretnina Vas zanima?
Pošaljite upit

* Obavezna polja


Klikom na Pošalji prihvaćate naše uvjete poslovanja.
FAQ

Ovo su odgovori na Vaša najčešće postavljana pitanja, za sva ostala pitanja ili nejasnoće slobodno nas kontaktirajte ili dođite u naš ured.

1. Mogu li stranci kupiti nekretninu u Hrvatskoj?

Postoji razlika između građana EU i građana koji nisu državljani EU. Građani EU, fizičke i pravne osobe, mogu kupiti nekretnine u Hrvatskoj pod istim uvjetima kao i hrvatski državljani. Državljani drugih zemalja, fizičke i pravne osobe, mogu kupiti nekretnine po načelu uzajamnosti i za to trebaju zatražiti odobrenje od Ministarstva pravde Republike Hrvatske.

2. Koje poreze moram platiti prilikom kupovine nekretnina u Hrvatskoj?

Porez na imovinu u Hrvatskoj iznosi 3% od procjene imovine poreznog ureda. Kupac ga plaća i to samo jednom.

3. Koje je najbolje doba godine za odlazak u Hrvatsku?

Hrvatska ima blagu klimu, pa je vrlo lijepo posjetiti bilo kada. Ipak, najbolje razdoblje za kupnju je između listopada i prosinca, te od travnja do lipnja. Kao turistička zemlja, tijekom ljeta mnogi su objekti iznajmljeni, pa je teže organizirati posjete nekretninama.

4. Koje je najbolje mjesto u Hrvatskoj za kupnju vile?

Prvi red do mora uvijek je dobitna situacija. Što se tiče lokacije: uz obalu od Dubrovnika do Zadra, a od srednjodalmatinskih otoka najpovoljniji su Brač, Hvar, Šolta, Vis, Korčula i poluotok Pelješac.

5. Kako mogu naći kuću za iznajmljivanje u Splitu u Hrvatskoj?

Split je više apartmansko mjesto, pa je lakše iznajmiti stan na duži rok. Međutim, moguće je naći vilu na dugoročni najam. Kako je zakup uvijek nepredvidiv, a situacija se brzo mijenja, uvijek je najbolje rješenje kontaktirati agenciju kako bi vidjeli što je trenutno na tržištu i dostupno.

6. Je li sada dobro vrijeme za ulaganje na hrvatskom tržištu nekretnina?

Tržište nekretnina u Hrvatskoj je posljednjih godina vrlo živo i još uvijek raste, pa je svakako dobro razdoblje za ulaganje i postizanje zadovoljavajućeg povrata investicije.

7. Što je OIB i zašto mi je potreban?

Na engleskom je 'PIN' što znači 'osobni identifikacijski broj' i potreban je za bilo koji ugovor. Jedinstven je za svaku osobu, hrvatskog ili stranca, a koristi se kao jedinstveni identifikator u raznim službenim evidencijama.

8. Mogu li platiti u stranoj valuti prilikom kupovine nekretnina u Hrvatskoj?

Sva plaćanja nekretnina moraju biti u nacionalnoj valuti, u kunama. Međutim, svako plaćanje u stranoj valuti preračunat će se u kune.