Hrvatska, Rogoznica - Kuća / Vila, Dvije kuće u uvali sa pogledom na more, na prodaju
Dalmatinska obala

Ref. : 4710/30, Kuća / Vila Prodaja

Prodajna cijena:980.000 €

Napomena: koristite ga kako biste dodali ovaj Nekretnina na svoj popis.
Možete mu pristupiti odabiru kasnije "Moja lista" link.

Lokacija: Rogoznica
Prednosti:
  • Pogled na more
  • Bazen
  • Parking
Opis:

Stambeni prostor: 630
Zemljište: 604
Broj katova: 3
Udaljenost od mora: 70 m

 

Dvije kuće smještene u uvali, udaljene 10 minuta od mjesta Ražanj, sa zajedničkim parkingom, sunčalištem i bazenom. Zemljište je površine 344 m2, dok su kuće površine 344 m2 i 286 m2. Trenutno su podijeljene u apartmane, ali se po potrebi mogu prenamijeniti. Svi apartmani imaju pogled na more i zaseban ulaz, te su udaljeni 70 metara od mora.

Kuća 1 - 344 m2

- Apartman u prizemlju 19 m2 + ostava 5 m2,
- Apartman na prvom katu (četverosobni) 77 m2 + terasa 20 m2,
- 2 apartmana na drugom katu (dvosobani), ukupne stambene površine 75 m2 + terasa

Kuća 2 - 286 m2

- Apartman u prizemlju (trosobni) 74 m2 + terasa 6 m2
- 2 apartmana na prvom katu (dvosobani) ukupne stambene površine 83 m2 + terase 13 m2
- Apartman na drugom katu (trosobni) 69 m2 + terasa 17 m2
- Garaža 18 m2
- Kotlovnica 6 m2

Okućnica sadrži 10 parkirnih mjesta, vanjski zidani roštilj i prostor za sjedenje uz roštilj, te vanjski bazen od 24 m2 okružen sunčalištem i vanjskim tušem.

Opis lokacije
Rogoznica
Rogoznica is a popular tourist village on the Dalmatian coast in Croatia that lies in the southernmost part of the Šibenik-Knin County, in a deep bay sheltered from wind, about 30 km from Šibenik. In the 2001 census, the population of the village was 2,391, with 96% declaring themselves Croats. It is occasionally called Šibenska Rogoznica to distinguish it from Lokva Rogoznica, another tourist resort in Dalmatia.

Klikni za više

Ova nekretnina Vas zanima?
Pošaljite upit

* Obavezna polja


Klikom na Pošalji prihvaćate naše uvjete poslovanja.
FAQ

Ovo su odgovori na Vaša najčešće postavljana pitanja, za sva ostala pitanja ili nejasnoće slobodno nas kontaktirajte ili dođite u naš ured.

1. Mogu li stranci kupiti nekretninu u Hrvatskoj?

Postoji razlika između građana EU i građana koji nisu državljani EU. Građani EU, fizičke i pravne osobe, mogu kupiti nekretnine u Hrvatskoj pod istim uvjetima kao i hrvatski državljani. Državljani drugih zemalja, fizičke i pravne osobe, mogu kupiti nekretnine po načelu uzajamnosti i za to trebaju zatražiti odobrenje od Ministarstva pravde Republike Hrvatske.

2. Koje poreze moram platiti prilikom kupovine nekretnina u Hrvatskoj?

Porez na imovinu u Hrvatskoj iznosi 3% od procjene imovine poreznog ureda. Kupac ga plaća i to samo jednom.

3. Koje je najbolje doba godine za odlazak u Hrvatsku?

Hrvatska ima blagu klimu, pa je vrlo lijepo posjetiti bilo kada. Ipak, najbolje razdoblje za kupnju je između listopada i prosinca, te od travnja do lipnja. Kao turistička zemlja, tijekom ljeta mnogi su objekti iznajmljeni, pa je teže organizirati posjete nekretninama.

4. Koje je najbolje mjesto u Hrvatskoj za kupnju vile?

Prvi red do mora uvijek je dobitna situacija. Što se tiče lokacije: uz obalu od Dubrovnika do Zadra, a od srednjodalmatinskih otoka najpovoljniji su Brač, Hvar, Šolta, Vis, Korčula i poluotok Pelješac.

5. Kako mogu naći kuću za iznajmljivanje u Splitu u Hrvatskoj?

Split je više apartmansko mjesto, pa je lakše iznajmiti stan na duži rok. Međutim, moguće je naći vilu na dugoročni najam. Kako je zakup uvijek nepredvidiv, a situacija se brzo mijenja, uvijek je najbolje rješenje kontaktirati agenciju kako bi vidjeli što je trenutno na tržištu i dostupno.

6. Je li sada dobro vrijeme za ulaganje na hrvatskom tržištu nekretnina?

Tržište nekretnina u Hrvatskoj je posljednjih godina vrlo živo i još uvijek raste, pa je svakako dobro razdoblje za ulaganje i postizanje zadovoljavajućeg povrata investicije.

7. Što je OIB i zašto mi je potreban?

Na engleskom je 'PIN' što znači 'osobni identifikacijski broj' i potreban je za bilo koji ugovor. Jedinstven je za svaku osobu, hrvatskog ili stranca, a koristi se kao jedinstveni identifikator u raznim službenim evidencijama.

8. Mogu li platiti u stranoj valuti prilikom kupovine nekretnina u Hrvatskoj?

Sva plaćanja nekretnina moraju biti u nacionalnoj valuti, u kunama. Međutim, svako plaćanje u stranoj valuti preračunat će se u kune.