Hrvatska, Rogoznica - Lijepa kuća s pogledom na more, na prodaju
Dalmatinska obala

Ref. : 2022/85, Kuća / Vila Prodaja

Prodajna cijena:350.000 €

Napomena: koristite ga kako biste dodali ovaj Nekretnina na svoj popis.
Možete mu pristupiti odabiru kasnije "Moja lista" link.

Lokacija: Rogoznica
Prednosti:
  • Pogled na more
  • Parking
Opis:

Stambeni prostor: 140
Zemljište: 200
Broj soba: 4
Broj katova: 2
Broj kupaonica: 2
Udaljenost od mora: 20 m

 

Ova krasna kuća je udaljena dvadesetak stepenica od uređene betonirane plaže, na području Rogoznice.

Kuća je površine cca 140 m2 i sastoji se od prizemlja i prvog kata. Položena je na zemljištu od cca 200 m2, ograđena je sa svih strana kombiniranom zidanom i željeznom ogradom te zelenilom.

Prizemlje se sastoji od dvije velike spavaće sobe, kuhinje, dnevnog boravka, hodnika, kupaonice, te velike natkrivene terase na ulazu u kuću. Prizemlje kuće trenutno je uređeno kao apartman za iznajmljivanje.

1. kat se sastoji od dvije spavaće sobe, dnevnog boravka, kuhinje, kupaone te velike terase.

Posebno se ističe prednji dio kuće koji je obložen bijelim pločama hvarskog kamena, terase popločane tamno zeleno - crnim granitom verde bahija, te svi podovi u kući sa keramičkim pločicama najviše kvalitete.

Stolarija (vrata i prozori) su drveni, zbog bolje prozračnosti i prirodnosti, ali su osjetljiviji na vremenske uvjete pa bi zato na katu, koji je izloženiji vjetru i soli, trebalo zamijeniti dva prozora i grilje na terasi (što je moguće prije preuzimanja, odnosno kupnje kuće).

Kuća je spojena na gradski vodovod i kanalizaciju, te posjeduje klima sustav, satelitsku televiziju, internet i telefonsku mrežu. Pristup do objekta je asfaltiran i ima uređenu vanjsku javnu rasvjetu.

Prava vrijednost ove kuće nalazi su objektivnoj ocjeni njezina položaja, te u pogledu koji se pruža sa njezinih terasa.

Opis lokacije
Rogoznica
Rogoznica is a popular tourist village on the Dalmatian coast in Croatia that lies in the southernmost part of the Šibenik-Knin County, in a deep bay sheltered from wind, about 30 km from Šibenik. In the 2001 census, the population of the village was 2,391, with 96% declaring themselves Croats. It is occasionally called Šibenska Rogoznica to distinguish it from Lokva Rogoznica, another tourist resort in Dalmatia.

Klikni za više

Ova nekretnina Vas zanima?
Pošaljite upit

* Obavezna polja


Klikom na Pošalji prihvaćate naše uvjete poslovanja.
FAQ

Ovo su odgovori na Vaša najčešće postavljana pitanja, za sva ostala pitanja ili nejasnoće slobodno nas kontaktirajte ili dođite u naš ured.

1. Mogu li stranci kupiti nekretninu u Hrvatskoj?

Postoji razlika između građana EU i građana koji nisu državljani EU. Građani EU, fizičke i pravne osobe, mogu kupiti nekretnine u Hrvatskoj pod istim uvjetima kao i hrvatski državljani. Državljani drugih zemalja, fizičke i pravne osobe, mogu kupiti nekretnine po načelu uzajamnosti i za to trebaju zatražiti odobrenje od Ministarstva pravde Republike Hrvatske.

2. Koje poreze moram platiti prilikom kupovine nekretnina u Hrvatskoj?

Porez na imovinu u Hrvatskoj iznosi 3% od procjene imovine poreznog ureda. Kupac ga plaća i to samo jednom.

3. Koje je najbolje doba godine za odlazak u Hrvatsku?

Hrvatska ima blagu klimu, pa je vrlo lijepo posjetiti bilo kada. Ipak, najbolje razdoblje za kupnju je između listopada i prosinca, te od travnja do lipnja. Kao turistička zemlja, tijekom ljeta mnogi su objekti iznajmljeni, pa je teže organizirati posjete nekretninama.

4. Koje je najbolje mjesto u Hrvatskoj za kupnju vile?

Prvi red do mora uvijek je dobitna situacija. Što se tiče lokacije: uz obalu od Dubrovnika do Zadra, a od srednjodalmatinskih otoka najpovoljniji su Brač, Hvar, Šolta, Vis, Korčula i poluotok Pelješac.

5. Kako mogu naći kuću za iznajmljivanje u Splitu u Hrvatskoj?

Split je više apartmansko mjesto, pa je lakše iznajmiti stan na duži rok. Međutim, moguće je naći vilu na dugoročni najam. Kako je zakup uvijek nepredvidiv, a situacija se brzo mijenja, uvijek je najbolje rješenje kontaktirati agenciju kako bi vidjeli što je trenutno na tržištu i dostupno.

6. Je li sada dobro vrijeme za ulaganje na hrvatskom tržištu nekretnina?

Tržište nekretnina u Hrvatskoj je posljednjih godina vrlo živo i još uvijek raste, pa je svakako dobro razdoblje za ulaganje i postizanje zadovoljavajućeg povrata investicije.

7. Što je OIB i zašto mi je potreban?

Na engleskom je 'PIN' što znači 'osobni identifikacijski broj' i potreban je za bilo koji ugovor. Jedinstven je za svaku osobu, hrvatskog ili stranca, a koristi se kao jedinstveni identifikator u raznim službenim evidencijama.

8. Mogu li platiti u stranoj valuti prilikom kupovine nekretnina u Hrvatskoj?

Sva plaćanja nekretnina moraju biti u nacionalnoj valuti, u kunama. Međutim, svako plaćanje u stranoj valuti preračunat će se u kune.