Hrvatska, Solta - Kompletno renivrana nekretnina uz more, na prodaju
Dalmatinski otoci

Ref. : 2013/42, Kuća / Vila Prodano

Prodajna cijena:1 €

Napomena: koristite ga kako biste dodali ovaj Nekretnina na svoj popis.
Možete mu pristupiti odabiru kasnije "Moja lista" link.

Lokacija: Solta
PRODANO!
Prednosti:
  • Prvi red do mora
  • Pogled na more
Opis:

Stambeni prostor: 60
Zemljište: 191
Broj soba: 2
Broj katova: 2
Broj kupaonica: 1
Udaljenost od mora: 5 m

 

Na prodaju je kompletno renovirana, dvojna kuća smještena u prvom redu do mora na jugistočnoj strani otoka Šolte. Kuća se nalazi na lijepoj i mirnoj lokaciji u blizini mjesta Stomorska, sa svega nekoliko kuća u susjedstvu. Sa ukupnom stambenom površinom od 60 m2, kuća je izgrađena na parceli od 191 m2.

Nekretnina se prostire na dvije etaže. Na donjoj etaži se nalazi lijepa terasa orijentirana prema moru s koje je ulaz u nekretninu. Na ovoj etaži su još i dnevni boravak, kuhinja, blagovaonica i velika ostava. Gornja etaža se sastoji od dvije spavaće dobe i kupaonice.

Nekretninu okružuje kultivirani vrt obogaćen mediteranskim biljem, sa dodatnom malom spremom. Ispred se nalazi pristanište sa dva veza za brod. Kuća je kompletno renovirana 2013. godine, te je vrlo malo korištena.

S obzirom na prekrasnu poziciju, blizinu mora, te mirnu uvalu okruženu borovom šumom unutar koje je smještena, nekretnina je idealna za miran i ugodan odmor, kao i za turističko iznajmljivanje.

Opis lokacije
Šolta is an island in Croatia. It is situated in the Adriatic Sea in the central Dalmatian archipelago, west of the island of Brač, south of Split and east of the Drvenik islands, Drvenik Mali and Drvenik Veli.

Klikni za više

Ova nekretnina Vas zanima?
Pošaljite upit

* Obavezna polja


Klikom na Pošalji prihvaćate naše uvjete poslovanja.Slične Nekretnine


FAQ

Ovo su odgovori na Vaša najčešće postavljana pitanja, za sva ostala pitanja ili nejasnoće slobodno nas kontaktirajte ili dođite u naš ured.

1. Mogu li stranci kupiti nekretninu u Hrvatskoj?

Postoji razlika između građana EU i građana koji nisu državljani EU. Građani EU, fizičke i pravne osobe, mogu kupiti nekretnine u Hrvatskoj pod istim uvjetima kao i hrvatski državljani. Državljani drugih zemalja, fizičke i pravne osobe, mogu kupiti nekretnine po načelu uzajamnosti i za to trebaju zatražiti odobrenje od Ministarstva pravde Republike Hrvatske.

2. Koje poreze moram platiti prilikom kupovine nekretnina u Hrvatskoj?

Porez na imovinu u Hrvatskoj iznosi 3% od procjene imovine poreznog ureda. Kupac ga plaća i to samo jednom.

3. Koje je najbolje doba godine za odlazak u Hrvatsku?

Hrvatska ima blagu klimu, pa je vrlo lijepo posjetiti bilo kada. Ipak, najbolje razdoblje za kupnju je između listopada i prosinca, te od travnja do lipnja. Kao turistička zemlja, tijekom ljeta mnogi su objekti iznajmljeni, pa je teže organizirati posjete nekretninama.

4. Koje je najbolje mjesto u Hrvatskoj za kupnju vile?

Prvi red do mora uvijek je dobitna situacija. Što se tiče lokacije: uz obalu od Dubrovnika do Zadra, a od srednjodalmatinskih otoka najpovoljniji su Brač, Hvar, Šolta, Vis, Korčula i poluotok Pelješac.

5. Kako mogu naći kuću za iznajmljivanje u Splitu u Hrvatskoj?

Split je više apartmansko mjesto, pa je lakše iznajmiti stan na duži rok. Međutim, moguće je naći vilu na dugoročni najam. Kako je zakup uvijek nepredvidiv, a situacija se brzo mijenja, uvijek je najbolje rješenje kontaktirati agenciju kako bi vidjeli što je trenutno na tržištu i dostupno.

6. Je li sada dobro vrijeme za ulaganje na hrvatskom tržištu nekretnina?

Tržište nekretnina u Hrvatskoj je posljednjih godina vrlo živo i još uvijek raste, pa je svakako dobro razdoblje za ulaganje i postizanje zadovoljavajućeg povrata investicije.

7. Što je OIB i zašto mi je potreban?

Na engleskom je 'PIN' što znači 'osobni identifikacijski broj' i potreban je za bilo koji ugovor. Jedinstven je za svaku osobu, hrvatskog ili stranca, a koristi se kao jedinstveni identifikator u raznim službenim evidencijama.

8. Mogu li platiti u stranoj valuti prilikom kupovine nekretnina u Hrvatskoj?

Sva plaćanja nekretnina moraju biti u nacionalnoj valuti, u kunama. Međutim, svako plaćanje u stranoj valuti preračunat će se u kune.