Hrvatska, Solta - Kuća u drugom redu do mora, na prodaju
Dalmatinski otoci

Ref. : 4831/30, Kuća / Vila Prodaja

Prodajna cijena:566.000 €

Napomena: koristite ga kako biste dodali ovaj Nekretnina na svoj popis.
Možete mu pristupiti odabiru kasnije "Moja lista" link.

Lokacija: Solta
Prednosti:
  • Pogled na more
  • Parking
Opis:

Stambeni prostor: 275
Zemljište: 536
Broj soba: 5
Broj katova: 3
Broj kupaonica: 6
Udaljenost od mora: 30 m

 

Moderna samostojeća kuća smještena u drugom redu do mora na zapadnom dijelu otoka Šolte, u mjestu Maslinica. Ovo mjesto se odlikuje predivnim pejzažom te privlači veliki broj nautičara iz cijelog svijeta.

Kuća se nalazi na parceli od 536 m2, proteže se na 275 m2 stambenog prostora, a sastoji se od prizemlja, prvog kata i potkrovlja.

Prizemlje se sastoji od konobe od 20 m2 i apartmana od 60 m2 koji se sastoji od dnevnog boravka, kuhinje, spavaće sobe, garderobe i kupaonice.

Na prvom katu i potkrovlju se nalazi dvoetažan apartman. Na prvoj razini se nalazi dnevni boravak sa izlazom na balkon s pogledom na more, kuhinja, blagovaonica i mali WC te unutrašnje stepenice koje vode na drugu etažu. Na drugoj razini su smještene četiri spavaće sobe, tri kupaonice i mali WC.

Ispred nekretnine je parking za šest automobila i terasa sa roštiljem.

Nekretnina je idealna za turističko iznajmljivanje, godišnje odmore ili življenje, s obzirom na lokaciju i veliki potencijal mjesta Maslinica i otoka Šolte.

Opis lokacije
Šolta is an island in Croatia. It is situated in the Adriatic Sea in the central Dalmatian archipelago, west of the island of Brač, south of Split and east of the Drvenik islands, Drvenik Mali and Drvenik Veli.

Klikni za više

Ova nekretnina Vas zanima?
Pošaljite upit

* Obavezna polja


Klikom na Pošalji prihvaćate naše uvjete poslovanja.
FAQ

Ovo su odgovori na Vaša najčešće postavljana pitanja, za sva ostala pitanja ili nejasnoće slobodno nas kontaktirajte ili dođite u naš ured.

1. Mogu li stranci kupiti nekretninu u Hrvatskoj?

Postoji razlika između građana EU i građana koji nisu državljani EU. Građani EU, fizičke i pravne osobe, mogu kupiti nekretnine u Hrvatskoj pod istim uvjetima kao i hrvatski državljani. Državljani drugih zemalja, fizičke i pravne osobe, mogu kupiti nekretnine po načelu uzajamnosti i za to trebaju zatražiti odobrenje od Ministarstva pravde Republike Hrvatske.

2. Koje poreze moram platiti prilikom kupovine nekretnina u Hrvatskoj?

Porez na imovinu u Hrvatskoj iznosi 3% od procjene imovine poreznog ureda. Kupac ga plaća i to samo jednom.

3. Koje je najbolje doba godine za odlazak u Hrvatsku?

Hrvatska ima blagu klimu, pa je vrlo lijepo posjetiti bilo kada. Ipak, najbolje razdoblje za kupnju je između listopada i prosinca, te od travnja do lipnja. Kao turistička zemlja, tijekom ljeta mnogi su objekti iznajmljeni, pa je teže organizirati posjete nekretninama.

4. Koje je najbolje mjesto u Hrvatskoj za kupnju vile?

Prvi red do mora uvijek je dobitna situacija. Što se tiče lokacije: uz obalu od Dubrovnika do Zadra, a od srednjodalmatinskih otoka najpovoljniji su Brač, Hvar, Šolta, Vis, Korčula i poluotok Pelješac.

5. Kako mogu naći kuću za iznajmljivanje u Splitu u Hrvatskoj?

Split je više apartmansko mjesto, pa je lakše iznajmiti stan na duži rok. Međutim, moguće je naći vilu na dugoročni najam. Kako je zakup uvijek nepredvidiv, a situacija se brzo mijenja, uvijek je najbolje rješenje kontaktirati agenciju kako bi vidjeli što je trenutno na tržištu i dostupno.

6. Je li sada dobro vrijeme za ulaganje na hrvatskom tržištu nekretnina?

Tržište nekretnina u Hrvatskoj je posljednjih godina vrlo živo i još uvijek raste, pa je svakako dobro razdoblje za ulaganje i postizanje zadovoljavajućeg povrata investicije.

7. Što je OIB i zašto mi je potreban?

Na engleskom je 'PIN' što znači 'osobni identifikacijski broj' i potreban je za bilo koji ugovor. Jedinstven je za svaku osobu, hrvatskog ili stranca, a koristi se kao jedinstveni identifikator u raznim službenim evidencijama.

8. Mogu li platiti u stranoj valuti prilikom kupovine nekretnina u Hrvatskoj?

Sva plaćanja nekretnina moraju biti u nacionalnoj valuti, u kunama. Međutim, svako plaćanje u stranoj valuti preračunat će se u kune.