Hrvatska, Solta - Samostojeća kuća s bazenom, na prodaju
Dalmatinski otoci

Ref. : 4821/30, Kuća / Vila Prodaja

Prodajna cijena:480.000 €

Napomena: koristite ga kako biste dodali ovaj Nekretnina na svoj popis.
Možete mu pristupiti odabiru kasnije "Moja lista" link.

Lokacija: Solta
Snižena cijena!
Prednosti:
  • Pogled na more
  • Bazen
  • Parking
Opis:

Stambeni prostor: 392
Zemljište: 432
Broj soba: 10
Broj katova: 3
Broj kupaonica: 5
Udaljenost od mora: 100 m

 

Samostojeća kuća sa bazenom, smještena u uvali Šešula u mjestu Maslinica na zapadnoj obali otoka Šolte. Maslinica se odlikuje prekrasnim pejzažom sa borovom šumom i skrivenim kamenim plažama dok jedna od najljepših sidrišta Jadrana - uvala Šešula, privlači brojne nautičare. Sa stambenom površinom od 392m2, nekretnina položena je na parceli od 432m2, te udaljena 100m od mora. Sastoji se od tri etaže - prizemlja, prvog i drugog kata, sa ukupno pet apartmana. Od navedenih 5, dva su kaskadno raspoređena.

Na prizemlju kuće je smješten prostran dvosoban apartman koji se sastoji od dvije spavaće sobe, kuhinje, blagovaonice, kupaonice i dnevnog boravka te studio apartman (kuhinja, kupaonica, krevet).

Na prvom katu se nalazi ukusno namješten trosoban stan, kaskadno raspoređen na dva dijela. Apartman također ima pripadajući manji balkon od glavne spavaće sobe, kao i prekrasnu terasu. Na gornjoj etaži su smještene dvije spavaće sobe i kupaonica, dok su na donjoj etaži smješteni radna soba, dnevni boravak, blagovaonica, kuhinja, prekrasna terasa površine cca 30m2, ljetna kuhinja te manja ostava. Na drugom katu kuće se nalazi lijepo uređen trosoban apartman, također raspoređen kaskadno, na dva dijela sa prostranom terasom i pogledom na more. Na donjem dijelu stana su smještene dvije spavaće sobe, kuhinja, dnevni boravak dok se na gornjem dijelu nalazi jedna spavaća soba i kupaonica.

Okućnica je maksimalno iskorištena, dok je cijeli posjed kompletno ograđen. Unutar posjeda su smješteni bazen od 24m2, veliki kameni roštilj i terasa dok se iza kuće nalazi pet parkirnih mjesta.

Nekretnina se nalazi u mirnom i tihom dijelu uvale u kojoj je smješten ugodan nautički restoran, a centar Maslinice je udaljen samo nekoliko minuta hoda.

Obzirom da je ovaj dio otoka sa svojim atraktivnim arhipelagom i brojnim uvalama, uključujući Šešulu, dosta privlačan za brojne nautičare i izletnike, ova nekretnina može biti interesantna upravo za smještaj brojnih gostiju kojima je Maslinica matična luka i polazišna točka za istraživanja ljepota Jadrana. Kuća ima veliki turistički potencijal s bitnom napomenom da se ne radi o klasičnom turističkom objektu upravo zbog komfornog trosobnog stana koji se koristi preko cijele godine. Nekretnina je pažljivo održavana te u konačnici predstavlja investiciju idealnu za obiteljski odmor u prekrasnom mirnom zelenom okruženju bez buke, sa okolnim maslinicima i borovom šumom, bazenom i morem u blizini.

Obzirom na samu poziciju, budući potencijal razvoja Maslinice i cijelog otoka Šolte, te stanje u kojem se nekretnina trenutno nalazi, jako interesantna ponuda sa ovog (još uvijek) neotkrivenog otoka.

Opis lokacije
Šolta is an island in Croatia. It is situated in the Adriatic Sea in the central Dalmatian archipelago, west of the island of Brač, south of Split and east of the Drvenik islands, Drvenik Mali and Drvenik Veli.

Klikni za više

Ova nekretnina Vas zanima?
Pošaljite upit

* Obavezna polja


Klikom na Pošalji prihvaćate naše uvjete poslovanja.
FAQ

Ovo su odgovori na Vaša najčešće postavljana pitanja, za sva ostala pitanja ili nejasnoće slobodno nas kontaktirajte ili dođite u naš ured.

1. Mogu li stranci kupiti nekretninu u Hrvatskoj?

Postoji razlika između građana EU i građana koji nisu državljani EU. Građani EU, fizičke i pravne osobe, mogu kupiti nekretnine u Hrvatskoj pod istim uvjetima kao i hrvatski državljani. Državljani drugih zemalja, fizičke i pravne osobe, mogu kupiti nekretnine po načelu uzajamnosti i za to trebaju zatražiti odobrenje od Ministarstva pravde Republike Hrvatske.

2. Koje poreze moram platiti prilikom kupovine nekretnina u Hrvatskoj?

Porez na imovinu u Hrvatskoj iznosi 3% od procjene imovine poreznog ureda. Kupac ga plaća i to samo jednom.

3. Koje je najbolje doba godine za odlazak u Hrvatsku?

Hrvatska ima blagu klimu, pa je vrlo lijepo posjetiti bilo kada. Ipak, najbolje razdoblje za kupnju je između listopada i prosinca, te od travnja do lipnja. Kao turistička zemlja, tijekom ljeta mnogi su objekti iznajmljeni, pa je teže organizirati posjete nekretninama.

4. Koje je najbolje mjesto u Hrvatskoj za kupnju vile?

Prvi red do mora uvijek je dobitna situacija. Što se tiče lokacije: uz obalu od Dubrovnika do Zadra, a od srednjodalmatinskih otoka najpovoljniji su Brač, Hvar, Šolta, Vis, Korčula i poluotok Pelješac.

5. Kako mogu naći kuću za iznajmljivanje u Splitu u Hrvatskoj?

Split je više apartmansko mjesto, pa je lakše iznajmiti stan na duži rok. Međutim, moguće je naći vilu na dugoročni najam. Kako je zakup uvijek nepredvidiv, a situacija se brzo mijenja, uvijek je najbolje rješenje kontaktirati agenciju kako bi vidjeli što je trenutno na tržištu i dostupno.

6. Je li sada dobro vrijeme za ulaganje na hrvatskom tržištu nekretnina?

Tržište nekretnina u Hrvatskoj je posljednjih godina vrlo živo i još uvijek raste, pa je svakako dobro razdoblje za ulaganje i postizanje zadovoljavajućeg povrata investicije.

7. Što je OIB i zašto mi je potreban?

Na engleskom je 'PIN' što znači 'osobni identifikacijski broj' i potreban je za bilo koji ugovor. Jedinstven je za svaku osobu, hrvatskog ili stranca, a koristi se kao jedinstveni identifikator u raznim službenim evidencijama.

8. Mogu li platiti u stranoj valuti prilikom kupovine nekretnina u Hrvatskoj?

Sva plaćanja nekretnina moraju biti u nacionalnoj valuti, u kunama. Međutim, svako plaćanje u stranoj valuti preračunat će se u kune.