Hrvatska, Solta - Samostojeća kuća u prvom redu do mora, na prodaju
Dalmatinski otoci

Ref. : 2016/289, Kuća / Vila Prodano

Prodajna cijena:670.000 €

Napomena: koristite ga kako biste dodali ovaj Nekretnina na svoj popis.
Možete mu pristupiti odabiru kasnije "Moja lista" link.

Lokacija: Solta
PRODANO!
Prednosti:
  • Prvi red do mora
  • Pogled na more
  • Parking
  • Kamena kuća
Opis:

Stambeni prostor: 200
Zemljište: 759
Broj soba: 5
Broj kupaonica: 3
Udaljenost od mora: 5 m

 

Samostojeća vila na prodaju, smještena u mjestu Maslinica na otoku Šolti. Vila je pozicionirana u prvom redu do mora s prekrasnim pogledom na cijelu uvalu. Nekretnina se prodaje u izvornom stanju, a odlikuje se tipičnom dalmatinskim načinom gradnje od kamena. Dobro je održavana, te nema pukotina na kući, nije pristuna vlaga, a konstrukcija je u odličnom stanju.

S ukupnom stambenom površinom od 200 m2, sastoji se od skladišnog prostora u suterenu te prizemlja i dva kata. Ispred nekretnine se nalaze dvorište i prostrana terasa, zajedno sa ljetnom kuhinjom i roštiljem. Također, u cijenu nekretnine ulazi i građevinsko zemljište pravokutnog oblika, površine 521 m2, smješteno iza vile. Iza vila, odnosno građevinskog zemljišta, nalazi se uređeni parking za više vozila. Postoji mogućnost veza za brod ispred nekretnine.

Pozicija ove nekretnine je jako romantična, na jedan način odvojena od susjeda, a s druge opet prisutna u svakodnevnom životu ovog ugodnog mjesta. Zbog svoje orijentacije, nekretnina je prepuna dnevnog svijetla, dok su popodnevni sati rezervirani za bezbrižno uživanje na nevjerovatnoj terasi u čijem se nastavku nalazi prostrana ljetna kuhinja i roštilj. Terasa pruža neodoljiv osjećaj ljeta i mora, uz dovoljno privatnosti za osobe koje ju koriste.

Iako se može koristiti u trenutnom stanju, unutrašnjost vile je ipak potrebno modernizirati kako bi bila u toku s vremenom. U prizemlju su dvije prostorije, od kojih se jedna se koristi kao soba, a druga kao dnevni boravak, te kupaonica. Na prvom katu se nalaze još jedna soba i kuhinja (iz kojih se može izaći na ugodni balkon), kupaonica te ostava, dok su na drugom katu još dvije spavaće sobe te kupaonica, kao i još jedan balkon. Kuća je vanjskim stepenicama povezana sa gornjim katovima, a u suterenu se nalazi velika prostorija koja služi kao spremište za čamce.

Opis lokacije
Šolta is an island in Croatia. It is situated in the Adriatic Sea in the central Dalmatian archipelago, west of the island of Brač, south of Split and east of the Drvenik islands, Drvenik Mali and Drvenik Veli.

Klikni za više

Ova nekretnina Vas zanima?
Pošaljite upit

* Obavezna polja


Klikom na Pošalji prihvaćate naše uvjete poslovanja.Slične Nekretnine


FAQ

Ovo su odgovori na Vaša najčešće postavljana pitanja, za sva ostala pitanja ili nejasnoće slobodno nas kontaktirajte ili dođite u naš ured.

1. Mogu li stranci kupiti nekretninu u Hrvatskoj?

Postoji razlika između građana EU i građana koji nisu državljani EU. Građani EU, fizičke i pravne osobe, mogu kupiti nekretnine u Hrvatskoj pod istim uvjetima kao i hrvatski državljani. Državljani drugih zemalja, fizičke i pravne osobe, mogu kupiti nekretnine po načelu uzajamnosti i za to trebaju zatražiti odobrenje od Ministarstva pravde Republike Hrvatske.

2. Koje poreze moram platiti prilikom kupovine nekretnina u Hrvatskoj?

Porez na imovinu u Hrvatskoj iznosi 3% od procjene imovine poreznog ureda. Kupac ga plaća i to samo jednom.

3. Koje je najbolje doba godine za odlazak u Hrvatsku?

Hrvatska ima blagu klimu, pa je vrlo lijepo posjetiti bilo kada. Ipak, najbolje razdoblje za kupnju je između listopada i prosinca, te od travnja do lipnja. Kao turistička zemlja, tijekom ljeta mnogi su objekti iznajmljeni, pa je teže organizirati posjete nekretninama.

4. Koje je najbolje mjesto u Hrvatskoj za kupnju vile?

Prvi red do mora uvijek je dobitna situacija. Što se tiče lokacije: uz obalu od Dubrovnika do Zadra, a od srednjodalmatinskih otoka najpovoljniji su Brač, Hvar, Šolta, Vis, Korčula i poluotok Pelješac.

5. Kako mogu naći kuću za iznajmljivanje u Splitu u Hrvatskoj?

Split je više apartmansko mjesto, pa je lakše iznajmiti stan na duži rok. Međutim, moguće je naći vilu na dugoročni najam. Kako je zakup uvijek nepredvidiv, a situacija se brzo mijenja, uvijek je najbolje rješenje kontaktirati agenciju kako bi vidjeli što je trenutno na tržištu i dostupno.

6. Je li sada dobro vrijeme za ulaganje na hrvatskom tržištu nekretnina?

Tržište nekretnina u Hrvatskoj je posljednjih godina vrlo živo i još uvijek raste, pa je svakako dobro razdoblje za ulaganje i postizanje zadovoljavajućeg povrata investicije.

7. Što je OIB i zašto mi je potreban?

Na engleskom je 'PIN' što znači 'osobni identifikacijski broj' i potreban je za bilo koji ugovor. Jedinstven je za svaku osobu, hrvatskog ili stranca, a koristi se kao jedinstveni identifikator u raznim službenim evidencijama.

8. Mogu li platiti u stranoj valuti prilikom kupovine nekretnina u Hrvatskoj?

Sva plaćanja nekretnina moraju biti u nacionalnoj valuti, u kunama. Međutim, svako plaćanje u stranoj valuti preračunat će se u kune.