Hrvatska, Split - Dvosoban stan s pogledom na more, na prodaju
Dalmatinska obala

Ref. : 2016/315, Apartman Obustavljena prodaja

Prodajna cijena:1 €

Napomena: koristite ga kako biste dodali ovaj Nekretnina na svoj popis.
Možete mu pristupiti odabiru kasnije "Moja lista" link.

Lokacija: Split
Prednosti:
  • Pogled na more
Opis:

Stambeni prostor: 104
Broj soba: 2
Broj katova: 1
Broj kupaonica: 1
Udaljenost od mora: 106 m

 

Na prodaju je prostran dvosoban stan, smješten na drugom katu etažirane obiteljske kuće s ukupno tri stana. Nalazi se u blizini hotela Lav, na ugodnom i mirnom okruženju, južne orijentacije, sa prekrasnim otvorenim pogledom na more i otoke. Nekretnina ima ukupnu površinu 104 m2, od čega 90 m2 spada pod stambeni prostor, dok je balkon površine 14 m2. Obiteljska kuća u kojoj se nalazi stan je izgrađena 90-ih godina, te je u odličnom stanju, zahvaljujući detaljnom održavanju i kvalitetnoj gradnji.

Stan je koncipiran na način da je glavni dio (dnevni boravak, kuhinja i blagovaonica) smješten na južnoj strani koja svojom cijelom dužinom ima pristup balkonu, te pregršt dnevnog svjetla, dok se u ostatku stana nalaze dvije prostrane spavaće sobe te velika kupaonica.

S obzirom na mikrolokaciju, kuća je kvalitetno pozicionirana, tako da je plaža unutar pješačke udaljenosti od stana, glavna cesta je dovoljno udaljena stoga nema buke, a ispred same kuće se nalazi veliki voćnjak koji omogućuje potpuno nesmetani pogled na more. Osim spomenutog, u cijenu ulazi i parking mjesto ispred kuće, kao i korištenje zajedničkih dijelova zgrade kao što je prostor za roštilj. Nekretnina je smještena u blizini prekrasnih šljunčanih plaža kao i hotela Lav, najekskluzivnijeg hotela na ovom dijelu obale u čijoj se ponudi mogu pronaći brojni dodatni sadržaji - wellness, spa centar, teretana, bazeni, teniski tereni i slično. Ovaj stan predstavlja visoko kvalitetnu investiciju, bilo za privatnu upotrebu, bilo za turistički posao iznajmljivanja. Također, ovaj stan može biti i pravo rješenje stambenog pitanja za kupce koji poslom gravitiraju Splitu, a opet, žele zadržati mirniji način života, budući je Split udaljen svega nekoliko kilometara.

Obzirom na spomenuto, ovu nekretninu svakako treba vidjeti uživo i osjetiti potpuni doživljaj na licu mjesta koji ozbiljnog kupca neće ostaviti nimalo ravnodušnim, budući su sve prednosti jasno izražene i lako ih je primjetiti.

Opis lokacije
Split
Split (Croatian pronunciation: [splît]; Italian: Spalato, see Name section) is the second-largest city of Croatia and the largest city of the region of Dalmatia. It lies on the eastern shore of the Adriatic Sea, centred on the Roman Palace of the Emperor Diocletian. Spread over a central peninsula and its surroundings, Split's greater area includes the neighboring seaside towns as well.

Klikni za više

Ova nekretnina Vas zanima?
Pošaljite upit

* Obavezna polja


Klikom na Pošalji prihvaćate naše uvjete poslovanja.
FAQ

Ovo su odgovori na Vaša najčešće postavljana pitanja, za sva ostala pitanja ili nejasnoće slobodno nas kontaktirajte ili dođite u naš ured.

1. Mogu li stranci kupiti nekretninu u Hrvatskoj?

Postoji razlika između građana EU i građana koji nisu državljani EU. Građani EU, fizičke i pravne osobe, mogu kupiti nekretnine u Hrvatskoj pod istim uvjetima kao i hrvatski državljani. Državljani drugih zemalja, fizičke i pravne osobe, mogu kupiti nekretnine po načelu uzajamnosti i za to trebaju zatražiti odobrenje od Ministarstva pravde Republike Hrvatske.

2. Koje poreze moram platiti prilikom kupovine nekretnina u Hrvatskoj?

Porez na imovinu u Hrvatskoj iznosi 3% od procjene imovine poreznog ureda. Kupac ga plaća i to samo jednom.

3. Koje je najbolje doba godine za odlazak u Hrvatsku?

Hrvatska ima blagu klimu, pa je vrlo lijepo posjetiti bilo kada. Ipak, najbolje razdoblje za kupnju je između listopada i prosinca, te od travnja do lipnja. Kao turistička zemlja, tijekom ljeta mnogi su objekti iznajmljeni, pa je teže organizirati posjete nekretninama.

4. Koje je najbolje mjesto u Hrvatskoj za kupnju vile?

Prvi red do mora uvijek je dobitna situacija. Što se tiče lokacije: uz obalu od Dubrovnika do Zadra, a od srednjodalmatinskih otoka najpovoljniji su Brač, Hvar, Šolta, Vis, Korčula i poluotok Pelješac.

5. Kako mogu naći kuću za iznajmljivanje u Splitu u Hrvatskoj?

Split je više apartmansko mjesto, pa je lakše iznajmiti stan na duži rok. Međutim, moguće je naći vilu na dugoročni najam. Kako je zakup uvijek nepredvidiv, a situacija se brzo mijenja, uvijek je najbolje rješenje kontaktirati agenciju kako bi vidjeli što je trenutno na tržištu i dostupno.

6. Je li sada dobro vrijeme za ulaganje na hrvatskom tržištu nekretnina?

Tržište nekretnina u Hrvatskoj je posljednjih godina vrlo živo i još uvijek raste, pa je svakako dobro razdoblje za ulaganje i postizanje zadovoljavajućeg povrata investicije.

7. Što je OIB i zašto mi je potreban?

Na engleskom je 'PIN' što znači 'osobni identifikacijski broj' i potreban je za bilo koji ugovor. Jedinstven je za svaku osobu, hrvatskog ili stranca, a koristi se kao jedinstveni identifikator u raznim službenim evidencijama.

8. Mogu li platiti u stranoj valuti prilikom kupovine nekretnina u Hrvatskoj?

Sva plaćanja nekretnina moraju biti u nacionalnoj valuti, u kunama. Međutim, svako plaćanje u stranoj valuti preračunat će se u kune.