Hrvatska, Vis - Idlično imanje s otvorenim pogledom, na prodaju
Dalmatinski otoci

Ref. : 2016/337, Kuća / Vila/Zemljište Prodaja

Prodajna cijena:1.800.000 €

Napomena: koristite ga kako biste dodali ovaj Nekretnina na svoj popis.
Možete mu pristupiti odabiru kasnije "Moja lista" link.

Lokacija: Vis
Prednosti:
  • Pogled na more
  • Bazen
  • Parking
  • Kamena kuća
  • Novogradnja
Opis:

Stambeni prostor: 484
Zemljište: 31000
Broj soba: 3
Broj kupaonica: 4
Udaljenost od mora: 700 m

 

Na prodaju je idilično imanje na otoku Visu, s otovorenim pogledom na more. Imanje se koje prostire na zemljištu veličine preko 30 000 m2, a na kojem se nalaze moderna nezavršena vila, ukupne bruto stambene površine od cca 336 m2. Tu su također i gostinjska kućica bruto potvršine 48 m2, zaseban vinski podrum pozicioniran u središtu vinograda te opremljeni sanitarni čvor za posjetitelje imanja.

Osim navedenih objekata, na poljoprivrednom dijelu imanja se nalaze kultivirani maslinik, vinograd i voćnjak. Maslinik se prostire na 15 000 m2 te je na njemu zasađeno cca 200 maslina koje godišnje proizvode oko 70 L djevičanskog maslinovog ulja.

Vinograd se prostire na 13 000 m2, te se u njemu nalazi oko 10500 vinovih loza sorti Vugava i Plavac mali, a koje zajedno proizvode oko 40 hL vina. Na preostalom dijelu poljoprivrednog zemljišta je zasađeno 30-ak voćki, autohtonih za dalmatinsko područje poput smokve, šipka, šljive, breskve, oraha, trešnje i sl.

Glavni objekt, iako nezavršen, je u visokom stupnju završenosti, tako da su provedene sve instalacije, uključujući podno grijanje i klimatizaciju za svaku sobu, izgrađeni su svi pregradni zidovi, izvedene su sve izolacije (zidovi, podovi, krov), ugrađeni su svi zatvori, te je izvedena galerija u dnevnoj sobi, kao i vanjski bazen (40 m2) koji je trenutno izveden samo u betonu. Obzirom na navedeno, potrebno je samo odraditi ugradnju keramike kako u unutrašnjoj, tako i na vanjskim površinama. Glavni objekt se sastoji od podruma i prizemlja te tri terase (natkrivena, prostrana vanjska terasa na južnoj strani i dodatna krovna terasa od cca 70 m2).

Imanje ima vlastitu trafostanicu budući je riječ o gospodarskom imanju, te priključke na vodu i telefon. Obzirom na sve navedeno, riječ je o luksuznijoj ponudi na prekrasnoj poziciji na otoku Visu i izvrsnim potencijalom za budućnost. Imanje je specifično i zahtijeva kupca zaljubljenika u otok Vis koji će se u budućim godinama profilirati kao jako atraktivna destinacija za odmor, a koja se iz godine u godinu izdvaja od ostatka ponude na cijelom Mediteranu zahvaljujući svojim brojnim prirodnim ljepotama i intime koju pruža.

Opis lokacije
Vis
Vis (pronounced [ʋîːs]; Ancient Greek: Ἴσσα; Latin: Issa, Italian: Lissa) is a small Croatian island in the Adriatic Sea. The farthest inhabited island off the Croatian mainland, Vis had a population of 3,460 in 2011 and has an area of 90.26 square kilometres (34.85 square miles). The highest point of the island is Hum which is 587 metres (1,926 feet) above sea level.

Klikni za više

Ova nekretnina Vas zanima?
Pošaljite upit

* Obavezna polja


Klikom na Pošalji prihvaćate naše uvjete poslovanja.Slične Nekretnine


FAQ

Ovo su odgovori na Vaša najčešće postavljana pitanja, za sva ostala pitanja ili nejasnoće slobodno nas kontaktirajte ili dođite u naš ured.

1. Mogu li stranci kupiti nekretninu u Hrvatskoj?

Postoji razlika između građana EU i građana koji nisu državljani EU. Građani EU, fizičke i pravne osobe, mogu kupiti nekretnine u Hrvatskoj pod istim uvjetima kao i hrvatski državljani. Državljani drugih zemalja, fizičke i pravne osobe, mogu kupiti nekretnine po načelu uzajamnosti i za to trebaju zatražiti odobrenje od Ministarstva pravde Republike Hrvatske.

2. Koje poreze moram platiti prilikom kupovine nekretnina u Hrvatskoj?

Porez na imovinu u Hrvatskoj iznosi 3% od procjene imovine poreznog ureda. Kupac ga plaća i to samo jednom.

3. Koje je najbolje doba godine za odlazak u Hrvatsku?

Hrvatska ima blagu klimu, pa je vrlo lijepo posjetiti bilo kada. Ipak, najbolje razdoblje za kupnju je između listopada i prosinca, te od travnja do lipnja. Kao turistička zemlja, tijekom ljeta mnogi su objekti iznajmljeni, pa je teže organizirati posjete nekretninama.

4. Koje je najbolje mjesto u Hrvatskoj za kupnju vile?

Prvi red do mora uvijek je dobitna situacija. Što se tiče lokacije: uz obalu od Dubrovnika do Zadra, a od srednjodalmatinskih otoka najpovoljniji su Brač, Hvar, Šolta, Vis, Korčula i poluotok Pelješac.

5. Kako mogu naći kuću za iznajmljivanje u Splitu u Hrvatskoj?

Split je više apartmansko mjesto, pa je lakše iznajmiti stan na duži rok. Međutim, moguće je naći vilu na dugoročni najam. Kako je zakup uvijek nepredvidiv, a situacija se brzo mijenja, uvijek je najbolje rješenje kontaktirati agenciju kako bi vidjeli što je trenutno na tržištu i dostupno.

6. Je li sada dobro vrijeme za ulaganje na hrvatskom tržištu nekretnina?

Tržište nekretnina u Hrvatskoj je posljednjih godina vrlo živo i još uvijek raste, pa je svakako dobro razdoblje za ulaganje i postizanje zadovoljavajućeg povrata investicije.

7. Što je OIB i zašto mi je potreban?

Na engleskom je 'PIN' što znači 'osobni identifikacijski broj' i potreban je za bilo koji ugovor. Jedinstven je za svaku osobu, hrvatskog ili stranca, a koristi se kao jedinstveni identifikator u raznim službenim evidencijama.

8. Mogu li platiti u stranoj valuti prilikom kupovine nekretnina u Hrvatskoj?

Sva plaćanja nekretnina moraju biti u nacionalnoj valuti, u kunama. Međutim, svako plaćanje u stranoj valuti preračunat će se u kune.