Hrvatska, Zadar - Predivna samostojeća vila, na prodaju
Dalmatinska obala

Ref. : 2016/273, Kuća / Vila Prodaja

Prodajna cijena:1.150.000 €

Napomena: koristite ga kako biste dodali ovaj Nekretnina na svoj popis.
Možete mu pristupiti odabiru kasnije "Moja lista" link.

Lokacija: Zadar
Prednosti:
  • Pogled na more
  • Bazen
  • Garaža
  • Parking
Opis:

Stambeni prostor: 550
Zemljište: 1407
Broj soba: 11
Broj katova: 2
Broj kupaonica: 11
Udaljenost od mora: 500 m

 

Predivna samostojeća vila, smještena u Zadru, predio Diklo. Kuća je ukupne stambene površine 550 m2, položena na parceli od 1407 m2, te se sastoji od podruma površine 40 m2, suterena i dva kata.

U suterenu je položen veliki trosoban stan ukupne stambene površine 230 m2. Sastoji se od tri spavaće sobe, kuhinje, blagovaonice, prostranog dnevnog boravka s izlazom na terasi, ostave te dodatnog WC-a. Na prvom katu se nalaze dva studio apartmana i dvije sobe s kupaonicom, te dodatan toalet u hodniku. Svaka jedinica na ovom katu ima svoju zasebnu terasu. Na drugom katu su položena dva prostrana dvosobna apartmana. Svaki površine 87 m2, sa dvije kupaonice, dva manja balkona te prostrane terase s pogledom na more.

Na prostranoj okućnici, koja je kompletno ograđena zidom sa dvije ulazne kapije, se nalaze i bazen od 32 m2 s pripadajućim toaletom i tuševima, dvije garaže te ostava. Nekretnina je odlično održavana, te već duži niz godina bilježi odlične rezultate u funkciji turizma. Posjeduje energetski certifikat A. 500 metara od mora.

Opis lokacije
Zadar
Zadar (Croatian pronunciation: [zâdar]; see other names) is the 5th largest city in Croatia situated on the Adriatic Sea. Zadar is a historical centre of Dalmatia as well as the seat of the Roman Catholic Archdiocese of Zadar. Zadar is a city with rich history dating from prehistoric times to present days.

Klikni za više

Ova nekretnina Vas zanima?
Pošaljite upit

* Obavezna polja


Klikom na Pošalji prihvaćate naše uvjete poslovanja.
FAQ

Ovo su odgovori na Vaša najčešće postavljana pitanja, za sva ostala pitanja ili nejasnoće slobodno nas kontaktirajte ili dođite u naš ured.

1. Mogu li stranci kupiti nekretninu u Hrvatskoj?

Postoji razlika između građana EU i građana koji nisu državljani EU. Građani EU, fizičke i pravne osobe, mogu kupiti nekretnine u Hrvatskoj pod istim uvjetima kao i hrvatski državljani. Državljani drugih zemalja, fizičke i pravne osobe, mogu kupiti nekretnine po načelu uzajamnosti i za to trebaju zatražiti odobrenje od Ministarstva pravde Republike Hrvatske.

2. Koje poreze moram platiti prilikom kupovine nekretnina u Hrvatskoj?

Porez na imovinu u Hrvatskoj iznosi 3% od procjene imovine poreznog ureda. Kupac ga plaća i to samo jednom.

3. Koje je najbolje doba godine za odlazak u Hrvatsku?

Hrvatska ima blagu klimu, pa je vrlo lijepo posjetiti bilo kada. Ipak, najbolje razdoblje za kupnju je između listopada i prosinca, te od travnja do lipnja. Kao turistička zemlja, tijekom ljeta mnogi su objekti iznajmljeni, pa je teže organizirati posjete nekretninama.

4. Koje je najbolje mjesto u Hrvatskoj za kupnju vile?

Prvi red do mora uvijek je dobitna situacija. Što se tiče lokacije: uz obalu od Dubrovnika do Zadra, a od srednjodalmatinskih otoka najpovoljniji su Brač, Hvar, Šolta, Vis, Korčula i poluotok Pelješac.

5. Kako mogu naći kuću za iznajmljivanje u Splitu u Hrvatskoj?

Split je više apartmansko mjesto, pa je lakše iznajmiti stan na duži rok. Međutim, moguće je naći vilu na dugoročni najam. Kako je zakup uvijek nepredvidiv, a situacija se brzo mijenja, uvijek je najbolje rješenje kontaktirati agenciju kako bi vidjeli što je trenutno na tržištu i dostupno.

6. Je li sada dobro vrijeme za ulaganje na hrvatskom tržištu nekretnina?

Tržište nekretnina u Hrvatskoj je posljednjih godina vrlo živo i još uvijek raste, pa je svakako dobro razdoblje za ulaganje i postizanje zadovoljavajućeg povrata investicije.

7. Što je OIB i zašto mi je potreban?

Na engleskom je 'PIN' što znači 'osobni identifikacijski broj' i potreban je za bilo koji ugovor. Jedinstven je za svaku osobu, hrvatskog ili stranca, a koristi se kao jedinstveni identifikator u raznim službenim evidencijama.

8. Mogu li platiti u stranoj valuti prilikom kupovine nekretnina u Hrvatskoj?

Sva plaćanja nekretnina moraju biti u nacionalnoj valuti, u kunama. Međutim, svako plaćanje u stranoj valuti preračunat će se u kune.