Kroatien, Kornati - Attraktiv fastighet på en liten ö, till salu
Dalmatian islands

Ref. : 2011/82, Hus / Villa Försäljning

Säljande pris:480.000 €

Obs: Använd denna knapp för att lägga till denna fastigheter till din lista.
Du kan komma åt den senare att välja länken "min lista".

Läge: Kornati
Fördelar:
  • Först raden till havet
  • Havsutsikt
  • Bästa erbjudande
Beskrivning:

Boyta: 180
Landyta: 1423
Antal rum: 5
Antal våningar: 2
Antal badrum: 2
Avstånd från havet: 5 m

 

En attraktiv fastighet på sydvästra sidan av den obebodda medeldalmatiska ön, med utsikt över havet och de närliggande öarna. Ön ligger bara 5 km från fastlandet. Framför fastigheten finns en privat betongbrygga med en båt för båten. Tillsammans med huset, till salu finns också en motorbåt med en stuga i mycket gott skick, med förtöjning i Pakostane.

Fastigheten byggdes för 10 år sedan. Med ett boyta på 180 m2 består det av fem sovrum, tre badrum och ett stort vardagsrum med kök. Köket är inrett i medelhavsstil, med trä och material som basmaterial. Framför fastigheten finns en täckt terrass med sommarkök, yta på 50 m2.

I 2018 installerades solsystem på fastigheten som ger el och varmt vatten medan betongbehållaren (kapacitet på 40 000 liter) med filtreringssystemet ger dricksvatten. Den framtida ägaren kan omedelbart använda fastigheten, eftersom den är fullt utrustad med två nya kylskåp, tvättmaskin och diskmaskin. Utöver detta har fastigheten också en öppen spis som tillåter uppvärmning med trä, så fastigheter kan användas under vintern.

Lägesbeskrivning
The Kornati archipelago of Croatia, also known as the Stomorski islands, is located in the northern part of Dalmatia, south from Zadar and west from Šibenik, in the Šibenik-Knin county. With 35 kilometres length and 89 islands, some large, some small, in a sea area of about 320 square kilometres, the Kornati are the densest archipelago in the Mediterranean Sea. From northwest to southeast (from the island of Balabra to Samograd), and from northeast to southwest (from Gangarol to Mana) they stretch for 13 km. The name of the archipelago is the plural form of the name of the largest island, called Kornat.

Klicka för mer

Den här egenskapen intresserar dig?
Lämna ditt meddelande

* Krävda Fält


Genom att klicka på Skicka godkänner du Allmänna Villkor.Liknande fastigheter


FAQ

Det här är svaren på dina vanliga frågor, kontakta oss eller komma till vårt kontor för andra frågor eller problem.

1. Kan utlänningar köpa fastigheter i Kroatien?

Det finns en skillnad mellan EU-medborgare och icke-EU-medborgare. EU-medborgare, fysiska och juridiska personer, kan köpa fastigheter i Kroatien på samma villkor som kroatiska medborgare. Icke-EU-medborgare, fysiska och juridiska personer, kan köpa fastigheter enligt ömsesidighetsprincipen och de måste söka godkännande från Republiken Kroatiens justitieministerium.

2. Vilka skatter måste jag betala när jag köper fastigheter i Kroatien?

Fastighetsskatt i Kroatien är 3% av skatteskontorets uppskattning. Det betalas av köparen och endast en gång.

3. Vad är den bästa tiden på året att åka till Kroatien?

Kroatien har ett milt klimat, så det är väldigt trevligt att besöka när som helst. Den bästa perioden att köpa är emellertid mellan oktober och december och än april till juni. Som turistland hyrs många fastigheter under sommaren, vilket är svårare att ordna besök av fastigheter.

4. Vad är det bästa stället i Kroatien att köpa en villa?

Första raden till havet är alltid en win-win situation. När det gäller platsen: längs kusten från Dubrovnik till Zadar, och från mellersta dalmatiska öar är de mest gynnsamma Brač, Hvar, Šolta, Vis, Korčula och halvön Pelješac.

5. Hur hittar jag ett hus att hyra i Split Kroatien?

Split är mer en lägenhet, vilket är enklare att hyra lägenhet på lång sikt. Det är dock möjligt att hitta en villa för en långsiktig hyra. Eftersom hyresavtal alltid är oförutsägbara och situationen förändras snabbt är det alltid den bästa lösningen att kontakta en byrå för att se vad som för närvarande finns på marknaden och finns.

6. Är det nu en bra tid att investera på den kroatiska fastighetsmarknaden?

Fastighetsmarknaden i Kroatien är mycket livlig de senaste åren och stiger fortfarande, så det är definitivt en bra period att investera och få en tillfredsställande avkastning på investeringen.

7. Vad är OIB och varför behöver jag det?

På engelska är det "PIN" som står för "personnummer" och det behövs för alla kontrakt. Det är unikt för varje person, kroatisk eller utlänning, och används som unik identifierare i olika officiella register.

8. Kan jag betala i utländsk valuta när jag köper fastigheter i Kroatien?

Alla betalningar av fastigheter måste vara i nationell valuta, vilket är HRK. Alla betalningar i utländsk valuta omvandlas dock till kuna.