Kupnja nekretnine

Buying property

Saznajte na koji način možete kupiti nekretninu u Hrvatskoj. Najnovija pravila i uvijeti kupnje. Tko može kupiti nekretninu kao fizička osoba, a tko mora otvoriti Tvrtku da bi kupio nekretninu. Detaljnije

Što kupiti?

What to buy

Savjetujte se sa našim stručnjacima koji će vam pomoći u donošenju odluke, dali kupiti građevinsko zemljište, derutnu kuću ili novu i završenu vilu. Svaka od varijanti ima prednosti i mane. Detaljnije

Renovacija nekretnine

Renovate property

Pomoći će Vam tim iskusnih arhitekata, inženjera i građevinara. Naši stručni suradnici će Vam pomoći da Vašu nekretninu renovirate, opremite ili od početka izgradite po Vašim željama i uvijetima. Detaljnije

Pravna pomoć

Legal assistance

Teško vam je naći pouzdane i profesinalne stručne osobe, ovdje smo izdvojili baš takve za vašu sigurnost, koji će svaku Vašu odluku učiniti jednostavnijom i sigurnijom. Detaljnije

Diskretna prodaja nekretnina

Discrete Croatia property salesKroz upravljanje imovinom, jedan od najvažnijih kriterija uspješnog odnosa sa klijentom je pouzdanost, a opet s druge strane, bitna je ponuda koja ne postoji nigdje drugo. Broker real estate se već godinama ističe i probija svoj put upravo razvojem branda sigurne, pouzdane i diskretne agencije sa nenadmašnom ponudom, koja dosta truda ulaže u izgradnju povjerenja sa svojim klijentima, dok kvalitetnim i odgovornim pristupom rješavanja svakog pojedinačnog upita daje korisnicima svojih usluga do znanja da se u potpunosti mogu osloniti na našu stručnu pomoć i znanje, te da nam je njihov interes jednako važan kao i naš vlastiti. Sukladno tome, nalazimo da je diskretnost prodaje važna kao vid zaštite imovine i poslovnog image-a naših klijenata prodavatelja, koji se nerijetko odlučuju upravo za ovu servisnu uslugu želeći da se njihove nekretnine ne oglašavaju uopćenim promotivnim kanalima, nego samo na našim stranicama. Time vjeruju našoj sposobnosti, brandu i dugogodišnjoj tradiciji i iskustvu upravljanja imovinom da ćemo u svojoj užoj prosudbi prepoznati odgovarajućeg i ozbiljnog kupca referirajući se na obostrane preferencijalne zahtjeve i obrade istih.

Često prilikom kupoprodajnog procesa dolazi do mnogih neslaganja između prodavatelja i kupca, samim tim i nepotrebnog stresa, a ponekad i do pravih verbalnih obračuna, stoga se diskrecijom prodaje našim klijentima omogućava da bezbrižno ostvaruju željenu prodaju, oglašavajući je samo preko naših stranica prepuštajući našem stručnom timu segmentaciju potražnje i izdvajanje uže ciljane skupine za koju će  promatrana nekretnina biti upravo onakva kakvu oni žele, te se sama kupoprodaja odvija efektivno i brzo, bez puno napora i uzaludnog trošenja vremena.

Diskrecijskom prodajom omogućujemo svojim klijentima zaštitu njihovih interesa pred očima javnosti, susjeda koji često stvaraju lažnu sliku potaknuti zavišću, poslovnog okruženja koji potiče razna ogovaranja te prijatelja koji se nalaze shodnima davati nepotrebne savjete i slično.

Discrete Croatia property sales 2

Što se kupaca tiče, diskrecijska prodaja sugerira da kontaktiranjem našeg ureda i direktnim on-line upitima našoj agenciji na jednostavan način mogu doći do najboljih nekretnina koje neće pronaći nigdje drugdje na internetu. Broker real estate oglašava preko 20 000 nekretnina u svojoj ponudi, što na vlastitim stranicama, što putem javnih oglasa i pretraživača. Osim spomenutih, u našoj bazi možete pronaći do 500 nekretnina koje se prodaju diskretnim putem, odnosno, najbolje nekretnine za koje ne postoje nikakve druge poveznice osim samog Broker real estate IT i prodajnog tima. Diskrecijskom prodajom se tako postiže vid ekskluzivne ponude za naše kupce koji žele investirati u izvrsne nekretnine posebnog tipa koje nikad nisu bile izložene očima javnosti, te tako zadržavaju određenu intimnost te intrigantnost tajnovitosti. Budući je riječ redom o najljepšim i najkvalitetnijim nekretninama koje ne možete pronaći nigdje drugo na internetu, ove nekretnine impliciraju potencijalno savršeni izbor za naše kupce.

Sumirajući navedeno, dolazimo do spoznaje da je ova servisna usluga itekako bitna i korisna kako bi kupoprodaja, premda transparentna i legitimna, ostala nevidljiva stranama kojih se ne tiče i koje ne trebaju imati doticaj niti utjecaj na istu. Time se postiže zaštita informacija i privatnosti koja u konačnici rezultira urednim i smirenim poslovnim pothvatom, na zadovoljstvo zainteresiranih poslovnih subjekata. Diskrecijska ponuda omogućuje ostvarenje specifične potražnje koja se ciljano  odvija direktnim kontaktom s našim uredom, te izborom izvanrednih nekretnina koje čuvamo u našoj bazi podataka za ozbiljne i konkretne kupce koji znaju što žele.

Preko 20.000 nekretnina

Over 20,000 properties

S preko 20 000 nekretnina u ponudi, vjerujemo da možemo ispoštovati svaki zahtjev, zahvaljujući nenadmašnoj mreži partnera, privatnih prodavatelja i iznajmljivača. Putem te mreže imamo pristup najboljim nekretninama koje se mogu pronaći na tržištu na najnevjerovatnijim i najpoželjnijim lokacijama u Hrvatskoj. Detaljnije

Diskretna prodaja

Discrete sales

Smatramo da je diskretnost prodaje važna kao vid zaštite imovine i poslovnog image-a naših klijenata prodavatelja, koji se nerijetko odlučuju upravo za ovu servisnu uslugu želeći da se njihove nekretnine ne oglašavaju uopćenim promotivnim kanalima, nego samo na našim stranicama. Detaljnije

Najbolji hrvatski agenti

Top Croatia agents

Članovi portala Croestate su najkvalitetnije agencije i agenti za posredovanje u prometu nekretnina. Svi su ovlašteni i licencirani za promet nekretninama. Izbjegnite ilegalne i neprofesionalne agencije. Detaljnije

Najnovije informacije

Newest information

Informacije i podatke o nekretninama ažuriramo na dnevnoj bazi. Naši informatičari svakodnevno unose nove podatke i informacije tako da ovdje možete vidjeti najtočnije informacije o nekretninama... See more


FAQ

Ovo su odgovori na Vaša najčešće postavljana pitanja, za sva ostala pitanja ili nejasnoće slobodno nas kontaktirajte ili dođite u naš ured.

1. Mogu li stranci kupiti nekretninu u Hrvatskoj?

Postoji razlika između građana EU i građana koji nisu državljani EU. Građani EU, fizičke i pravne osobe, mogu kupiti nekretnine u Hrvatskoj pod istim uvjetima kao i hrvatski državljani. Državljani drugih zemalja, fizičke i pravne osobe, mogu kupiti nekretnine po načelu uzajamnosti i za to trebaju zatražiti odobrenje od Ministarstva pravde Republike Hrvatske.

2. Koje poreze moram platiti prilikom kupovine nekretnina u Hrvatskoj?

Porez na imovinu u Hrvatskoj iznosi 3% od procjene imovine poreznog ureda. Kupac ga plaća i to samo jednom.

3. Koje je najbolje doba godine za odlazak u Hrvatsku?

Hrvatska ima blagu klimu, pa je vrlo lijepo posjetiti bilo kada. Ipak, najbolje razdoblje za kupnju je između listopada i prosinca, te od travnja do lipnja. Kao turistička zemlja, tijekom ljeta mnogi su objekti iznajmljeni, pa je teže organizirati posjete nekretninama.

4. Koje je najbolje mjesto u Hrvatskoj za kupnju vile?

Prvi red do mora uvijek je dobitna situacija. Što se tiče lokacije: uz obalu od Dubrovnika do Zadra, a od srednjodalmatinskih otoka najpovoljniji su Brač, Hvar, Šolta, Vis, Korčula i poluotok Pelješac.

5. Kako mogu naći kuću za iznajmljivanje u Splitu u Hrvatskoj?

Split je više apartmansko mjesto, pa je lakše iznajmiti stan na duži rok. Međutim, moguće je naći vilu na dugoročni najam. Kako je zakup uvijek nepredvidiv, a situacija se brzo mijenja, uvijek je najbolje rješenje kontaktirati agenciju kako bi vidjeli što je trenutno na tržištu i dostupno.

6. Je li sada dobro vrijeme za ulaganje na hrvatskom tržištu nekretnina?

Tržište nekretnina u Hrvatskoj je posljednjih godina vrlo živo i još uvijek raste, pa je svakako dobro razdoblje za ulaganje i postizanje zadovoljavajućeg povrata investicije.

7. Što je OIB i zašto mi je potreban?

Na engleskom je 'PIN' što znači 'osobni identifikacijski broj' i potreban je za bilo koji ugovor. Jedinstven je za svaku osobu, hrvatskog ili stranca, a koristi se kao jedinstveni identifikator u raznim službenim evidencijama.

8. Mogu li platiti u stranoj valuti prilikom kupovine nekretnina u Hrvatskoj?

Sva plaćanja nekretnina moraju biti u nacionalnoj valuti, u kunama. Međutim, svako plaćanje u stranoj valuti preračunat će se u kune.