Kupnja nekretnine

Buying property

Saznajte na koji način možete kupiti nekretninu u Hrvatskoj. Najnovija pravila i uvijeti kupnje. Tko može kupiti nekretninu kao fizička osoba, a tko mora otvoriti Tvrtku da bi kupio nekretninu. Detaljnije

Što kupiti?

What to buy

Savjetujte se sa našim stručnjacima koji će vam pomoći u donošenju odluke, dali kupiti građevinsko zemljište, derutnu kuću ili novu i završenu vilu. Svaka od varijanti ima prednosti i mane. Detaljnije

Renovacija nekretnine

Renovate property

Pomoći će Vam tim iskusnih arhitekata, inženjera i građevinara. Naši stručni suradnici će Vam pomoći da Vašu nekretninu renovirate, opremite ili od početka izgradite po Vašim željama i uvijetima. Detaljnije

Pravna pomoć

Legal assistance

Teško vam je naći pouzdane i profesinalne stručne osobe, ovdje smo izdvojili baš takve za vašu sigurnost, koji će svaku Vašu odluku učiniti jednostavnijom i sigurnijom. Detaljnije

Građevinske firme

Prilikom izgradnje nove nekretnine ili renovacije stare, naš tim građevinskih partnera i suradnika Vam uvijek stoji na raspolaganju sa kvalitetnim građevinskim rješenjima posebnu pažnju posvećujući Vašim idejama i zamislima. Iz svog širokog spektra respektabilnih i stručnih pojedinaca i tvrtki specijaliziranih za građevinska pitanja, Broker Grupa d.o.o. Vam omogućuje konzultaciju sa svima dobivajući tako na uvid nekoliko različitih ponuda napravljenih isključivo po vašim kriterijima i željama od kojih ćete moći izabrati onu pravu.

Construction companies

Naši partneri se dugi niz godina bave izgradnjom objekata, rekonstrukcijama i adaptacijama te izvode sve vrste građevinskih, sanacijskih radova. Pružaju niz usluga u svim fazama renoviranja, uključujući konzultaciju, ispitivanje gradilišta, izradu idejnog projekta i troškovnika, koordinaciju radova, te izvođenje po posebnoj mjeri.

Svi naši partneri vođeni su stručnjacima s dugogodišnjim iskustvom te ispunjaju čak i najzahtjevnija očekivanja a da pri tome ostanu što efikasniji i povoljniji. Svakom projektu pridaju osobnu pažnju, pristupaju odgovorno i profesionalno a sve u cilju postignuća optimalnog rješenja.

Construction companies 2

Prije ugovaranja, naši partneri izlaze na teren gdje dobivaju uvid u stanje nekretnine te se upoznaju sa Vašim željama i potrebama. Nakon toga slijedi izrada idejnog rješenja i troškovnika sukladno dogovorenim radovima. Ukoliko se ne možete odlučiti na koji način adaptirati Vaš prostor, naši partneri biti će slobodni pomoći Vam ili ponuditi vlastite ideje pri odabiru materijala, rasporeda, boja i ostalih detalja, kako bi zajedno s Vama došli do idealnog rješenja.

Construction companies 3

Zahvaljujući dugogodišnjem iskustvu te organizacijskim, tehničkim i kadrovskim potencijalima, svi naši partneri postižu iznimne uspjehe na svim projektima. Svoje temelje grade po principima organizacije koja uči, razvija se i prilagođava turbulentnim promjenama i neprestanim inovacijama u poslovnom okružju dok svoju uspješnu budućnost temelje na kvaliteti izvedbe, odgovornosti, fleksibilnosti te poštivanju zadanih rokova s ciljem postizanja idealnog rješenja na obostrano zadovoljstvo.

Kontaktirajte nas za više detalja

Preko 20.000 nekretnina

Over 20,000 properties

S preko 20 000 nekretnina u ponudi, vjerujemo da možemo ispoštovati svaki zahtjev, zahvaljujući nenadmašnoj mreži partnera, privatnih prodavatelja i iznajmljivača. Putem te mreže imamo pristup najboljim nekretninama koje se mogu pronaći na tržištu na najnevjerovatnijim i najpoželjnijim lokacijama u Hrvatskoj. Detaljnije

Diskretna prodaja

Discrete sales

Smatramo da je diskretnost prodaje važna kao vid zaštite imovine i poslovnog image-a naših klijenata prodavatelja, koji se nerijetko odlučuju upravo za ovu servisnu uslugu želeći da se njihove nekretnine ne oglašavaju uopćenim promotivnim kanalima, nego samo na našim stranicama. Detaljnije

Najbolji hrvatski agenti

Top Croatia agents

Članovi portala Croestate su najkvalitetnije agencije i agenti za posredovanje u prometu nekretnina. Svi su ovlašteni i licencirani za promet nekretninama. Izbjegnite ilegalne i neprofesionalne agencije. Detaljnije

Najnovije informacije

Newest information

Informacije i podatke o nekretninama ažuriramo na dnevnoj bazi. Naši informatičari svakodnevno unose nove podatke i informacije tako da ovdje možete vidjeti najtočnije informacije o nekretninama... See more


FAQ

Ovo su odgovori na Vaša najčešće postavljana pitanja, za sva ostala pitanja ili nejasnoće slobodno nas kontaktirajte ili dođite u naš ured.

1. Mogu li stranci kupiti nekretninu u Hrvatskoj?

Postoji razlika između građana EU i građana koji nisu državljani EU. Građani EU, fizičke i pravne osobe, mogu kupiti nekretnine u Hrvatskoj pod istim uvjetima kao i hrvatski državljani. Državljani drugih zemalja, fizičke i pravne osobe, mogu kupiti nekretnine po načelu uzajamnosti i za to trebaju zatražiti odobrenje od Ministarstva pravde Republike Hrvatske.

2. Koje poreze moram platiti prilikom kupovine nekretnina u Hrvatskoj?

Porez na imovinu u Hrvatskoj iznosi 3% od procjene imovine poreznog ureda. Kupac ga plaća i to samo jednom.

3. Koje je najbolje doba godine za odlazak u Hrvatsku?

Hrvatska ima blagu klimu, pa je vrlo lijepo posjetiti bilo kada. Ipak, najbolje razdoblje za kupnju je između listopada i prosinca, te od travnja do lipnja. Kao turistička zemlja, tijekom ljeta mnogi su objekti iznajmljeni, pa je teže organizirati posjete nekretninama.

4. Koje je najbolje mjesto u Hrvatskoj za kupnju vile?

Prvi red do mora uvijek je dobitna situacija. Što se tiče lokacije: uz obalu od Dubrovnika do Zadra, a od srednjodalmatinskih otoka najpovoljniji su Brač, Hvar, Šolta, Vis, Korčula i poluotok Pelješac.

5. Kako mogu naći kuću za iznajmljivanje u Splitu u Hrvatskoj?

Split je više apartmansko mjesto, pa je lakše iznajmiti stan na duži rok. Međutim, moguće je naći vilu na dugoročni najam. Kako je zakup uvijek nepredvidiv, a situacija se brzo mijenja, uvijek je najbolje rješenje kontaktirati agenciju kako bi vidjeli što je trenutno na tržištu i dostupno.

6. Je li sada dobro vrijeme za ulaganje na hrvatskom tržištu nekretnina?

Tržište nekretnina u Hrvatskoj je posljednjih godina vrlo živo i još uvijek raste, pa je svakako dobro razdoblje za ulaganje i postizanje zadovoljavajućeg povrata investicije.

7. Što je OIB i zašto mi je potreban?

Na engleskom je 'PIN' što znači 'osobni identifikacijski broj' i potreban je za bilo koji ugovor. Jedinstven je za svaku osobu, hrvatskog ili stranca, a koristi se kao jedinstveni identifikator u raznim službenim evidencijama.

8. Mogu li platiti u stranoj valuti prilikom kupovine nekretnina u Hrvatskoj?

Sva plaćanja nekretnina moraju biti u nacionalnoj valuti, u kunama. Međutim, svako plaćanje u stranoj valuti preračunat će se u kune.