Kupnja nekretnine

Buying property

Saznajte na koji način možete kupiti nekretninu u Hrvatskoj. Najnovija pravila i uvijeti kupnje. Tko može kupiti nekretninu kao fizička osoba, a tko mora otvoriti Tvrtku da bi kupio nekretninu. Detaljnije

Što kupiti?

What to buy

Savjetujte se sa našim stručnjacima koji će vam pomoći u donošenju odluke, dali kupiti građevinsko zemljište, derutnu kuću ili novu i završenu vilu. Svaka od varijanti ima prednosti i mane. Detaljnije

Renovacija nekretnine

Renovate property

Pomoći će Vam tim iskusnih arhitekata, inženjera i građevinara. Naši stručni suradnici će Vam pomoći da Vašu nekretninu renovirate, opremite ili od početka izgradite po Vašim željama i uvijetima. Detaljnije

Pravna pomoć

Legal assistance

Teško vam je naći pouzdane i profesinalne stručne osobe, ovdje smo izdvojili baš takve za vašu sigurnost, koji će svaku Vašu odluku učiniti jednostavnijom i sigurnijom. Detaljnije

Kupiti gotovu kuću ili zemljište za gradnju?

buy a finished property or a building plot

Glavni razlog zašto potencijalni kupci često izgube dobru priliku da odaberu izvrsno građevinsko zemljište leži u činjenici da ne prihvaćaju nikakve druge uvjete nego svoje vlastite, koji su često suviše fiktivni, jer nažalost, ne postoje savršena zemljišta, nego bolja i lošija, te stoga uvijek treba biti spreman na određene kompromise, prvenstveno prema samom sebi i dobro razmisliti što se zapravo želi i bez čega se zapravo može.

Upravo zbog sličnih nedoumica, Broker real estate vam nudi usluge konzultiranja te vam pomaže u donošenju bitnih odluka, u suradnji sa našim ekspertima za graditeljstvo koji će vam rado udijeliti dobar savjet za potencijal gradnje ili korisnu informaciju. Budući raspolažemo kvalitetnom ponudom na širokom području hrvatskog obalnog područja, uvijek smo vam spremni ponuditi interesantne posjede na području kojem želite ili vam ponuditi neke nove zanimljive posjede na jednim od najatraktivnijih lokacija za gradnju.

buy a finished property or a building plot-2
Ukoliko niste najskloniji potragama za građevinskim zemljištima i ne želite se zamarati sa cijelom procedurom izgradnje kuće ili sličnih objekata, Broker real estate za vas uvijek ima spremnu ponudu novoizgrađenih objekata, villa i sličnih luksuznih nekretnina, kao i starih renoviranih kamenih kuća na predivnim lokacijama uz more, na osami i slično. Također valja spomenuti i mogućnost između praznog zemljišta i novoizgrađenih objekata, a to su stare kuće koje trebaju renovaciju. Naše dugogodišnje iskustvo u upravljanju imovinom upućuje na činjenicu da je baš ovaj tip nekretnina jako zanimljiv našim klijentima jer na već izgrađenoj nekretnini omogućuje razna kvalitetna i kreativna rješenja, zadržavajući dalmatinski izgled i već postignutu uklopljenost u prirodni prostor na kojem se nekretnina nalazi.

Dobar savjet zlata vrijedi, pa vam upravo stoga, u suradnji s našim stručnim timom, možemo pomoći  u vašim premišljanjima oko odabira zemljišta za vaše zamisli, već izgrađene nekretnine, modernog izgleda i luksuznijeg pedigrea, renoviranih kamenih starih kuća ili pak onih koje to tek trebaju postati.
Naša dugogodišnja prisutnost na tržištu i stečeno znanje potenciraju visoki kredibilitet za pametan i odgovoran odabir, referirajući se na vaše preferencijalne specifikacije, u želji da maksimiziramo vaše zadovoljstvo ostvarenom kupoprodajom.

Preko 20.000 nekretnina

Over 20,000 properties

S preko 20 000 nekretnina u ponudi, vjerujemo da možemo ispoštovati svaki zahtjev, zahvaljujući nenadmašnoj mreži partnera, privatnih prodavatelja i iznajmljivača. Putem te mreže imamo pristup najboljim nekretninama koje se mogu pronaći na tržištu na najnevjerovatnijim i najpoželjnijim lokacijama u Hrvatskoj. Detaljnije

Diskretna prodaja

Discrete sales

Smatramo da je diskretnost prodaje važna kao vid zaštite imovine i poslovnog image-a naših klijenata prodavatelja, koji se nerijetko odlučuju upravo za ovu servisnu uslugu želeći da se njihove nekretnine ne oglašavaju uopćenim promotivnim kanalima, nego samo na našim stranicama. Detaljnije

Najbolji hrvatski agenti

Top Croatia agents

Članovi portala Croestate su najkvalitetnije agencije i agenti za posredovanje u prometu nekretnina. Svi su ovlašteni i licencirani za promet nekretninama. Izbjegnite ilegalne i neprofesionalne agencije. Detaljnije

Najnovije informacije

Newest information

Informacije i podatke o nekretninama ažuriramo na dnevnoj bazi. Naši informatičari svakodnevno unose nove podatke i informacije tako da ovdje možete vidjeti najtočnije informacije o nekretninama... See more


FAQ

Ovo su odgovori na Vaša najčešće postavljana pitanja, za sva ostala pitanja ili nejasnoće slobodno nas kontaktirajte ili dođite u naš ured.

1. Mogu li stranci kupiti nekretninu u Hrvatskoj?

Postoji razlika između građana EU i građana koji nisu državljani EU. Građani EU, fizičke i pravne osobe, mogu kupiti nekretnine u Hrvatskoj pod istim uvjetima kao i hrvatski državljani. Državljani drugih zemalja, fizičke i pravne osobe, mogu kupiti nekretnine po načelu uzajamnosti i za to trebaju zatražiti odobrenje od Ministarstva pravde Republike Hrvatske.

2. Koje poreze moram platiti prilikom kupovine nekretnina u Hrvatskoj?

Porez na imovinu u Hrvatskoj iznosi 3% od procjene imovine poreznog ureda. Kupac ga plaća i to samo jednom.

3. Koje je najbolje doba godine za odlazak u Hrvatsku?

Hrvatska ima blagu klimu, pa je vrlo lijepo posjetiti bilo kada. Ipak, najbolje razdoblje za kupnju je između listopada i prosinca, te od travnja do lipnja. Kao turistička zemlja, tijekom ljeta mnogi su objekti iznajmljeni, pa je teže organizirati posjete nekretninama.

4. Koje je najbolje mjesto u Hrvatskoj za kupnju vile?

Prvi red do mora uvijek je dobitna situacija. Što se tiče lokacije: uz obalu od Dubrovnika do Zadra, a od srednjodalmatinskih otoka najpovoljniji su Brač, Hvar, Šolta, Vis, Korčula i poluotok Pelješac.

5. Kako mogu naći kuću za iznajmljivanje u Splitu u Hrvatskoj?

Split je više apartmansko mjesto, pa je lakše iznajmiti stan na duži rok. Međutim, moguće je naći vilu na dugoročni najam. Kako je zakup uvijek nepredvidiv, a situacija se brzo mijenja, uvijek je najbolje rješenje kontaktirati agenciju kako bi vidjeli što je trenutno na tržištu i dostupno.

6. Je li sada dobro vrijeme za ulaganje na hrvatskom tržištu nekretnina?

Tržište nekretnina u Hrvatskoj je posljednjih godina vrlo živo i još uvijek raste, pa je svakako dobro razdoblje za ulaganje i postizanje zadovoljavajućeg povrata investicije.

7. Što je OIB i zašto mi je potreban?

Na engleskom je 'PIN' što znači 'osobni identifikacijski broj' i potreban je za bilo koji ugovor. Jedinstven je za svaku osobu, hrvatskog ili stranca, a koristi se kao jedinstveni identifikator u raznim službenim evidencijama.

8. Mogu li platiti u stranoj valuti prilikom kupovine nekretnina u Hrvatskoj?

Sva plaćanja nekretnina moraju biti u nacionalnoj valuti, u kunama. Međutim, svako plaćanje u stranoj valuti preračunat će se u kune.