Kupnja nekretnine

Buying property

Saznajte na koji način možete kupiti nekretninu u Hrvatskoj. Najnovija pravila i uvijeti kupnje. Tko može kupiti nekretninu kao fizička osoba, a tko mora otvoriti Tvrtku da bi kupio nekretninu. Detaljnije

Što kupiti?

What to buy

Savjetujte se sa našim stručnjacima koji će vam pomoći u donošenju odluke, dali kupiti građevinsko zemljište, derutnu kuću ili novu i završenu vilu. Svaka od varijanti ima prednosti i mane. Detaljnije

Renovacija nekretnine

Renovate property

Pomoći će Vam tim iskusnih arhitekata, inženjera i građevinara. Naši stručni suradnici će Vam pomoći da Vašu nekretninu renovirate, opremite ili od početka izgradite po Vašim željama i uvijetima. Detaljnije

Pravna pomoć

Legal assistance

Teško vam je naći pouzdane i profesinalne stručne osobe, ovdje smo izdvojili baš takve za vašu sigurnost, koji će svaku Vašu odluku učiniti jednostavnijom i sigurnijom. Detaljnije

Potrebne su vam informacije odvjetnika i knjigovođa

lawyers and accountants assistance

Ona neizbježna, a ujedno i najzamršenija stvar cijelog kupoprodajnog ugovora svakako su odvjetničke usluge i usluge računovođe, čiji rad predstavlja finalnu fazu cijelog tog uzbudljivog poslovnog pothvata prodaje i kupovanja nekretnine, odnosno, dogovaranja uvjeta, načina i detalja, te je konači potpis nezamisliv bez uloženog truda u precizno sastavljanje kupoprodajnog ugovora i promjene vlasništva.

Brinući o sigurnosti investicije svojih klijenata, angažmanom svojih vjernih partnera iz odvjetničkih ureda i računovodstvenih servisa, vašu odluku provodimo u pravoj profesionalnoj maniri, odgovorno, precizno i kompletno, dok osobno jamčimo i stojimo iza svake svoje nekretnine.

Budući zakonodavstveni sustav Hrvatske često zna biti kompliciran za razumijevanje, pogotovo stranim državljanima, Broker real estate izlazi svojim klijentima u susret s pojašnjenjima naših poreznih zakona, kao i onih općih koji se tiču trenutnog stanja u prometu nekretninama, dok za podrobnije razumijevanje složenijih zakonskih regulativa omogućava svojim klijentima pravni savjet i pristup renomiranim odvjetničkim uredima  i dokazanim računovodstvenim servisima. Na taj način se klijentima omogućuje stvarni uvid u mogućnost ostvarenja željene investicije kao i cjelokupno objašnjenje kupoprodajnog procesa, odnosno njegovih stavki i nužnih dokumenata, koji se zahtijevaju, kako od kupca, tako i od prodavatelja. Ovakav vid suradnje omogućava olakšava donošenje odluka, čineći ih sigurnijim, preciznijim i jednostavnijim.

lawyers and accountants assistance 2
Kako bi izbjegli jezične barijere i pripadna nerazumijevanja sa stranim klijentima, naši partneri u vidu sudskih tumača i prevoditelja uvijek spremno stoje na usluzi kako bi krajnjim korisnicima čim više približili pravnu korenspondaciju kroz prijevode potrebnih dokumenata, objašnjenja pravnih akata, poreznih pravila, te promjene vlasništva nad nekretninom.

Broker real estate omogućava ostvarenje prvog kontakta sa našom agencijom na engleskom jeziku, ali i na njemačkom, talijanskom, španjolskom i ruskom što ga prikazuje kao respektabilnog partnera za mnoge inozemne investitore.
Jezičnim povezivanjem sa našim klijentima odmah na početku naše daljnje suradnje stvaramo temelje profesionalno-prijateljske atmosfere, u kojoj vlada razumijevanje i tolerancija, obostrano poštivanje  poslovnih zahtjeva, kroz realizaciju ugovorenih stavki, kako bi se u konačnici svi postavljeni ciljevi ostvarili.

Broker real estate kao jedna profesionalna poslovna kuća prepoznaje važnost poštivanja zakonskih i poreznih pravila, te se sustavno angažira da klijentima pojednostavni cijeli niz legislativnih zapreka, preuzimajući veliku odgovornost na sebe kako bi uredno kompletirala cijeli proces od početka do kraja, ne ostavljajući prostora neriješenim stvarima.

Preko 20.000 nekretnina

Over 20,000 properties

S preko 20 000 nekretnina u ponudi, vjerujemo da možemo ispoštovati svaki zahtjev, zahvaljujući nenadmašnoj mreži partnera, privatnih prodavatelja i iznajmljivača. Putem te mreže imamo pristup najboljim nekretninama koje se mogu pronaći na tržištu na najnevjerovatnijim i najpoželjnijim lokacijama u Hrvatskoj. Detaljnije

Diskretna prodaja

Discrete sales

Smatramo da je diskretnost prodaje važna kao vid zaštite imovine i poslovnog image-a naših klijenata prodavatelja, koji se nerijetko odlučuju upravo za ovu servisnu uslugu želeći da se njihove nekretnine ne oglašavaju uopćenim promotivnim kanalima, nego samo na našim stranicama. Detaljnije

Najbolji hrvatski agenti

Top Croatia agents

Članovi portala Croestate su najkvalitetnije agencije i agenti za posredovanje u prometu nekretnina. Svi su ovlašteni i licencirani za promet nekretninama. Izbjegnite ilegalne i neprofesionalne agencije. Detaljnije

Najnovije informacije

Newest information

Informacije i podatke o nekretninama ažuriramo na dnevnoj bazi. Naši informatičari svakodnevno unose nove podatke i informacije tako da ovdje možete vidjeti najtočnije informacije o nekretninama... See more


FAQ

Ovo su odgovori na Vaša najčešće postavljana pitanja, za sva ostala pitanja ili nejasnoće slobodno nas kontaktirajte ili dođite u naš ured.

1. Mogu li stranci kupiti nekretninu u Hrvatskoj?

Postoji razlika između građana EU i građana koji nisu državljani EU. Građani EU, fizičke i pravne osobe, mogu kupiti nekretnine u Hrvatskoj pod istim uvjetima kao i hrvatski državljani. Državljani drugih zemalja, fizičke i pravne osobe, mogu kupiti nekretnine po načelu uzajamnosti i za to trebaju zatražiti odobrenje od Ministarstva pravde Republike Hrvatske.

2. Koje poreze moram platiti prilikom kupovine nekretnina u Hrvatskoj?

Porez na imovinu u Hrvatskoj iznosi 3% od procjene imovine poreznog ureda. Kupac ga plaća i to samo jednom.

3. Koje je najbolje doba godine za odlazak u Hrvatsku?

Hrvatska ima blagu klimu, pa je vrlo lijepo posjetiti bilo kada. Ipak, najbolje razdoblje za kupnju je između listopada i prosinca, te od travnja do lipnja. Kao turistička zemlja, tijekom ljeta mnogi su objekti iznajmljeni, pa je teže organizirati posjete nekretninama.

4. Koje je najbolje mjesto u Hrvatskoj za kupnju vile?

Prvi red do mora uvijek je dobitna situacija. Što se tiče lokacije: uz obalu od Dubrovnika do Zadra, a od srednjodalmatinskih otoka najpovoljniji su Brač, Hvar, Šolta, Vis, Korčula i poluotok Pelješac.

5. Kako mogu naći kuću za iznajmljivanje u Splitu u Hrvatskoj?

Split je više apartmansko mjesto, pa je lakše iznajmiti stan na duži rok. Međutim, moguće je naći vilu na dugoročni najam. Kako je zakup uvijek nepredvidiv, a situacija se brzo mijenja, uvijek je najbolje rješenje kontaktirati agenciju kako bi vidjeli što je trenutno na tržištu i dostupno.

6. Je li sada dobro vrijeme za ulaganje na hrvatskom tržištu nekretnina?

Tržište nekretnina u Hrvatskoj je posljednjih godina vrlo živo i još uvijek raste, pa je svakako dobro razdoblje za ulaganje i postizanje zadovoljavajućeg povrata investicije.

7. Što je OIB i zašto mi je potreban?

Na engleskom je 'PIN' što znači 'osobni identifikacijski broj' i potreban je za bilo koji ugovor. Jedinstven je za svaku osobu, hrvatskog ili stranca, a koristi se kao jedinstveni identifikator u raznim službenim evidencijama.

8. Mogu li platiti u stranoj valuti prilikom kupovine nekretnina u Hrvatskoj?

Sva plaćanja nekretnina moraju biti u nacionalnoj valuti, u kunama. Međutim, svako plaćanje u stranoj valuti preračunat će se u kune.