Kupnja nekretnine

Buying property

Saznajte na koji način možete kupiti nekretninu u Hrvatskoj. Najnovija pravila i uvijeti kupnje. Tko može kupiti nekretninu kao fizička osoba, a tko mora otvoriti Tvrtku da bi kupio nekretninu. Detaljnije

Što kupiti?

What to buy

Savjetujte se sa našim stručnjacima koji će vam pomoći u donošenju odluke, dali kupiti građevinsko zemljište, derutnu kuću ili novu i završenu vilu. Svaka od varijanti ima prednosti i mane. Detaljnije

Renovacija nekretnine

Renovate property

Pomoći će Vam tim iskusnih arhitekata, inženjera i građevinara. Naši stručni suradnici će Vam pomoći da Vašu nekretninu renovirate, opremite ili od početka izgradite po Vašim željama i uvijetima. Detaljnije

Pravna pomoć

Legal assistance

Teško vam je naći pouzdane i profesinalne stručne osobe, ovdje smo izdvojili baš takve za vašu sigurnost, koji će svaku Vašu odluku učiniti jednostavnijom i sigurnijom. Detaljnije

Preko 20.000 nekretnina u Hrvatskoj na prodaju

Real Estates in Croatia for the sale Broker real estate je vodeća agencija za upravljanje imovinom na području istočne obale Jadranskog mora. Kroz kvalitetan rad sa dugogodišnjim iskustvom i tradicijom preko 25 godina, svakodnevno širimo našu poslovnu mrežu, omogućavajući našim klijentima široki spektar izbora ekskluzivnih nekretnina na jednoj od najljepših obala svijeta.


S preko 20 000 nekretnina u ponudi, vjerujemo da možemo ispoštovati svaki zahtjev, zahvaljujući nenadmašnoj mreži partnera, privatnih prodavatelja i iznajmljivača. Putem te mreže imamo pristup najboljim nekretninama koje se mogu pronaći na tržištu na najnevjerovatnijim i najpoželjnijim lokacijama u Hrvatskoj.

U našoj bogatoj ponudi možete pronaći moderne vile, potpisane od strane respektabilnih arhitekata, koji su u planiranju i izvedbi koristili najkvalitetnije materijale, u kombinaciji sa visokim ekološkim i energetskim standardima. Same vile su izgrađene na brojnim interesantnim lokalitetima, tako da raspolažemo onima uz samu morsku obalu, s zanimljivim prelijevajućim bazenima i idiličnim pogledom na otvoreno more, te onim vilama smještenim na brežuljcima s kojih se pružaju prekrasni panoramski pogledi na otočne arhipelage, jedinstveni na svjetskoj razini.

Osim vila, u ponudi imamo i luksuzne apartmane, bogato opremljene za boravak i konzumiranje užitaka koje nose ljetni dani, kao uostalom i ostatak cijele godine.

Real Estates in Croatia for the sale 2

Nadalje, zainteresirani kupci koji istražuju našu ponudu mogu naići i na dragulje Dalmacije, odnosno stare kamene kuće, kompletno renovirane i adaptirane po mjeri, također na lokacijama koje oduzimaju dah. Te stare kuće omogućuju potpuno povezivanje sa lokalnim načinom života i kao takve su veoma poželjne za zaokruživanje emocije koju Dalmacija kao takva pruža. Neke od takvih nekretnina nude potpunu izolaciju od svijeta, na predivnim otocima na trećoj narazvedenijoj obali svijeta, s privatnim pješčanim i šljunčanim  plažama, kristalno čistim morem i prelijepim prirodom.

Osim renoviranih kamenih kuća, u ponudi uvijek čuvamo i one koje se tek trebaju renovirati, te time ostavljamo ogroman prostor našim klijentima da ih preurede po vlastitim željama i preferencijama.

Real Estates in Croatia for the sale 3
Zaokružujući ponudu, Broker real estate ima veliki dijapazon obiteljskih kuća na mirnim lokacijama pogodnima za obiteljski život sa pristupom svim važnijim sadržajima koji su današnjem čovjeku potrebni za život, te stanova za samce i obitelji sa djecom. Tako razlikujemo raspon od manjih garsonjera, do ogromnih stanova u urbanim područjima sa kreativnim različitostima koje svaki zasebno nudi.

Sumirajući navedeno, Broker real estate je pravi odabir za potragu za životnim prostorom, vjerodostojan partner, koji će uvijek spremno angažirati svoje raspoložive resurse kako bi zadovoljio odnos ponude i potražnje svojih klijenata kroz profesionalan pristup i stručnost tima mladih i kompetentnih zaposlenika.
Naša nenadmašna ponuda, te mogućnost i spremnost na rješavanje svakog pojedinačnog upita, našu agenciju stavlja na sami vrh upravljanja imovinom na području cijelog obalnog područja hrvatskog dijela Jadrana.

Preko 20.000 nekretnina

Over 20,000 properties

S preko 20 000 nekretnina u ponudi, vjerujemo da možemo ispoštovati svaki zahtjev, zahvaljujući nenadmašnoj mreži partnera, privatnih prodavatelja i iznajmljivača. Putem te mreže imamo pristup najboljim nekretninama koje se mogu pronaći na tržištu na najnevjerovatnijim i najpoželjnijim lokacijama u Hrvatskoj. Detaljnije

Diskretna prodaja

Discrete sales

Smatramo da je diskretnost prodaje važna kao vid zaštite imovine i poslovnog image-a naših klijenata prodavatelja, koji se nerijetko odlučuju upravo za ovu servisnu uslugu želeći da se njihove nekretnine ne oglašavaju uopćenim promotivnim kanalima, nego samo na našim stranicama. Detaljnije

Najbolji hrvatski agenti

Top Croatia agents

Članovi portala Croestate su najkvalitetnije agencije i agenti za posredovanje u prometu nekretnina. Svi su ovlašteni i licencirani za promet nekretninama. Izbjegnite ilegalne i neprofesionalne agencije. Detaljnije

Najnovije informacije

Newest information

Informacije i podatke o nekretninama ažuriramo na dnevnoj bazi. Naši informatičari svakodnevno unose nove podatke i informacije tako da ovdje možete vidjeti najtočnije informacije o nekretninama... See more


FAQ

Ovo su odgovori na Vaša najčešće postavljana pitanja, za sva ostala pitanja ili nejasnoće slobodno nas kontaktirajte ili dođite u naš ured.

1. Mogu li stranci kupiti nekretninu u Hrvatskoj?

Postoji razlika između građana EU i građana koji nisu državljani EU. Građani EU, fizičke i pravne osobe, mogu kupiti nekretnine u Hrvatskoj pod istim uvjetima kao i hrvatski državljani. Državljani drugih zemalja, fizičke i pravne osobe, mogu kupiti nekretnine po načelu uzajamnosti i za to trebaju zatražiti odobrenje od Ministarstva pravde Republike Hrvatske.

2. Koje poreze moram platiti prilikom kupovine nekretnina u Hrvatskoj?

Porez na imovinu u Hrvatskoj iznosi 3% od procjene imovine poreznog ureda. Kupac ga plaća i to samo jednom.

3. Koje je najbolje doba godine za odlazak u Hrvatsku?

Hrvatska ima blagu klimu, pa je vrlo lijepo posjetiti bilo kada. Ipak, najbolje razdoblje za kupnju je između listopada i prosinca, te od travnja do lipnja. Kao turistička zemlja, tijekom ljeta mnogi su objekti iznajmljeni, pa je teže organizirati posjete nekretninama.

4. Koje je najbolje mjesto u Hrvatskoj za kupnju vile?

Prvi red do mora uvijek je dobitna situacija. Što se tiče lokacije: uz obalu od Dubrovnika do Zadra, a od srednjodalmatinskih otoka najpovoljniji su Brač, Hvar, Šolta, Vis, Korčula i poluotok Pelješac.

5. Kako mogu naći kuću za iznajmljivanje u Splitu u Hrvatskoj?

Split je više apartmansko mjesto, pa je lakše iznajmiti stan na duži rok. Međutim, moguće je naći vilu na dugoročni najam. Kako je zakup uvijek nepredvidiv, a situacija se brzo mijenja, uvijek je najbolje rješenje kontaktirati agenciju kako bi vidjeli što je trenutno na tržištu i dostupno.

6. Je li sada dobro vrijeme za ulaganje na hrvatskom tržištu nekretnina?

Tržište nekretnina u Hrvatskoj je posljednjih godina vrlo živo i još uvijek raste, pa je svakako dobro razdoblje za ulaganje i postizanje zadovoljavajućeg povrata investicije.

7. Što je OIB i zašto mi je potreban?

Na engleskom je 'PIN' što znači 'osobni identifikacijski broj' i potreban je za bilo koji ugovor. Jedinstven je za svaku osobu, hrvatskog ili stranca, a koristi se kao jedinstveni identifikator u raznim službenim evidencijama.

8. Mogu li platiti u stranoj valuti prilikom kupovine nekretnina u Hrvatskoj?

Sva plaćanja nekretnina moraju biti u nacionalnoj valuti, u kunama. Međutim, svako plaćanje u stranoj valuti preračunat će se u kune.