Kupnja nekretnine

Buying property

Saznajte na koji način možete kupiti nekretninu u Hrvatskoj. Najnovija pravila i uvijeti kupnje. Tko može kupiti nekretninu kao fizička osoba, a tko mora otvoriti Tvrtku da bi kupio nekretninu. Detaljnije

Što kupiti?

What to buy

Savjetujte se sa našim stručnjacima koji će vam pomoći u donošenju odluke, dali kupiti građevinsko zemljište, derutnu kuću ili novu i završenu vilu. Svaka od varijanti ima prednosti i mane. Detaljnije

Renovacija nekretnine

Renovate property

Pomoći će Vam tim iskusnih arhitekata, inženjera i građevinara. Naši stručni suradnici će Vam pomoći da Vašu nekretninu renovirate, opremite ili od početka izgradite po Vašim željama i uvijetima. Detaljnije

Pravna pomoć

Legal assistance

Teško vam je naći pouzdane i profesinalne stručne osobe, ovdje smo izdvojili baš takve za vašu sigurnost, koji će svaku Vašu odluku učiniti jednostavnijom i sigurnijom. Detaljnije

Tko sve i kako može kupiti nekretninu u Hrvatskoj

Who_can_buy

Od početka veljače 2009, Vlada Republike Hrvatske je uklonila sve zapreke za građane Europske unije koje se tiču kupovine nekretnina u Hrvatskoj te su donijeli novi zakon koji građanima sa područja EU omogućava isti tretman kao i stanovnicima Hrvatske. S tim potezom prestale su vrijediti specijalne procedure i liste čekanja što je od krucijalne važnosti u našem poslovanju. Budući su naši klijenti pretežno stranci, vrlo je važna nacionalnost, odnosno zemlja iz koje dolaze, jer je upravo jedan od osnovnih uvjeta za mogućnost akvizicije nekretnine u Hrvatskoj s njihove strane reciprocitet mogućnosti hrvatskih građana da kupuju nekretnine u njihovoj zemlji, odnosno zemlji s kojom Hrvatska ima potpisan ugovor o izjednačavanju prava pri kupnji nekretnina.

Stoga, strani žitelji imaju olakšani pristup kupovini nekretnina u Hrvatskoj, zahvaljujući dobrim međunarodnim diplomatskim odnosima, no svejedno im je potrebna suglasnost ministarstva pravosuđa koje svojim potpisom odobrava legitimitet, odnosno, važeći međunarodni ugovor.

Alternativa gore navedenom je osnivanje tvrtke, koja se čini brža i jednostavnija opcija jer djelomično nudi porezne olakšice i slične beneficije, a osobe koje osnuju tvrtku, odnosno, imaju već etablirani posao u Hrvatskoj, mogu kupovati nekretnine na ime poduzeća.

Ukoliko je nekretnina već kupljena i u vlasništvu je osobe iz inozemstva, bilo fizičke ili pravne naravi u obliku tvrtke, isti je može prodati bez ikakvih problema. Jedina razlika koja se može izdvojiti je porezna obveza. Naime, ukoliko je nekretnina u vlasništvu manje od tri godine, osoba koja prodaje nekretninu je dužna platiti porez u iznosu od 35%, no ukoliko je prošlo više od tri godine vlasništva, porezna obveza prestaje važiti.

Countries

Svakako, Broker real estate toplo preporučuje da se za sve nejasnoće vezane za porezna pravila, a i sve ostale informacije obratite direktno našem središnjem uredu, putem maila, telefonom ili poštom, kako vam je već zgodno, kako bi vam mogli što detaljnije i preciznije pojasniti funkcioniranje našeg pravnog sustava, te vam dati kvalitetne smjernice i upute za daljnje korake.

Možete nam se obratiti s potpunim povjerenjem, jer nam je važno da vam kao našim klijentima pružimo potpunu uslugu, da brinemo i štitimo vaše interese, poštujemo vaše želje i motive te vam omogućimo profesionalnu i efektivnu realizaciju vaše investicije.

Preko 20.000 nekretnina

Over 20,000 properties

S preko 20 000 nekretnina u ponudi, vjerujemo da možemo ispoštovati svaki zahtjev, zahvaljujući nenadmašnoj mreži partnera, privatnih prodavatelja i iznajmljivača. Putem te mreže imamo pristup najboljim nekretninama koje se mogu pronaći na tržištu na najnevjerovatnijim i najpoželjnijim lokacijama u Hrvatskoj. Detaljnije

Diskretna prodaja

Discrete sales

Smatramo da je diskretnost prodaje važna kao vid zaštite imovine i poslovnog image-a naših klijenata prodavatelja, koji se nerijetko odlučuju upravo za ovu servisnu uslugu želeći da se njihove nekretnine ne oglašavaju uopćenim promotivnim kanalima, nego samo na našim stranicama. Detaljnije

Najbolji hrvatski agenti

Top Croatia agents

Članovi portala Croestate su najkvalitetnije agencije i agenti za posredovanje u prometu nekretnina. Svi su ovlašteni i licencirani za promet nekretninama. Izbjegnite ilegalne i neprofesionalne agencije. Detaljnije

Najnovije informacije

Newest information

Informacije i podatke o nekretninama ažuriramo na dnevnoj bazi. Naši informatičari svakodnevno unose nove podatke i informacije tako da ovdje možete vidjeti najtočnije informacije o nekretninama... See more


FAQ

Ovo su odgovori na Vaša najčešće postavljana pitanja, za sva ostala pitanja ili nejasnoće slobodno nas kontaktirajte ili dođite u naš ured.

1. Mogu li stranci kupiti nekretninu u Hrvatskoj?

Postoji razlika između građana EU i građana koji nisu državljani EU. Građani EU, fizičke i pravne osobe, mogu kupiti nekretnine u Hrvatskoj pod istim uvjetima kao i hrvatski državljani. Državljani drugih zemalja, fizičke i pravne osobe, mogu kupiti nekretnine po načelu uzajamnosti i za to trebaju zatražiti odobrenje od Ministarstva pravde Republike Hrvatske.

2. Koje poreze moram platiti prilikom kupovine nekretnina u Hrvatskoj?

Porez na imovinu u Hrvatskoj iznosi 3% od procjene imovine poreznog ureda. Kupac ga plaća i to samo jednom.

3. Koje je najbolje doba godine za odlazak u Hrvatsku?

Hrvatska ima blagu klimu, pa je vrlo lijepo posjetiti bilo kada. Ipak, najbolje razdoblje za kupnju je između listopada i prosinca, te od travnja do lipnja. Kao turistička zemlja, tijekom ljeta mnogi su objekti iznajmljeni, pa je teže organizirati posjete nekretninama.

4. Koje je najbolje mjesto u Hrvatskoj za kupnju vile?

Prvi red do mora uvijek je dobitna situacija. Što se tiče lokacije: uz obalu od Dubrovnika do Zadra, a od srednjodalmatinskih otoka najpovoljniji su Brač, Hvar, Šolta, Vis, Korčula i poluotok Pelješac.

5. Kako mogu naći kuću za iznajmljivanje u Splitu u Hrvatskoj?

Split je više apartmansko mjesto, pa je lakše iznajmiti stan na duži rok. Međutim, moguće je naći vilu na dugoročni najam. Kako je zakup uvijek nepredvidiv, a situacija se brzo mijenja, uvijek je najbolje rješenje kontaktirati agenciju kako bi vidjeli što je trenutno na tržištu i dostupno.

6. Je li sada dobro vrijeme za ulaganje na hrvatskom tržištu nekretnina?

Tržište nekretnina u Hrvatskoj je posljednjih godina vrlo živo i još uvijek raste, pa je svakako dobro razdoblje za ulaganje i postizanje zadovoljavajućeg povrata investicije.

7. Što je OIB i zašto mi je potreban?

Na engleskom je 'PIN' što znači 'osobni identifikacijski broj' i potreban je za bilo koji ugovor. Jedinstven je za svaku osobu, hrvatskog ili stranca, a koristi se kao jedinstveni identifikator u raznim službenim evidencijama.

8. Mogu li platiti u stranoj valuti prilikom kupovine nekretnina u Hrvatskoj?

Sva plaćanja nekretnina moraju biti u nacionalnoj valuti, u kunama. Međutim, svako plaćanje u stranoj valuti preračunat će se u kune.