Kupnja nekretnine

Buying property

Saznajte na koji način možete kupiti nekretninu u Hrvatskoj. Najnovija pravila i uvijeti kupnje. Tko može kupiti nekretninu kao fizička osoba, a tko mora otvoriti Tvrtku da bi kupio nekretninu. Detaljnije

Što kupiti?

What to buy

Savjetujte se sa našim stručnjacima koji će vam pomoći u donošenju odluke, dali kupiti građevinsko zemljište, derutnu kuću ili novu i završenu vilu. Svaka od varijanti ima prednosti i mane. Detaljnije

Renovacija nekretnine

Renovate property

Pomoći će Vam tim iskusnih arhitekata, inženjera i građevinara. Naši stručni suradnici će Vam pomoći da Vašu nekretninu renovirate, opremite ili od početka izgradite po Vašim željama i uvijetima. Detaljnije

Pravna pomoć

Legal assistance

Teško vam je naći pouzdane i profesinalne stručne osobe, ovdje smo izdvojili baš takve za vašu sigurnost, koji će svaku Vašu odluku učiniti jednostavnijom i sigurnijom. Detaljnije

Želite renovirati i opremiti vašu nekretninu ?

renovate and equip your property

Unutarnji tim grafičkih dizajnera, administratora, odjela za marketing i management, koji u kooperaciji sa svojim agilnim agentima ostvaruju respektabilne rezultate svojom kompetencijom, ekskluzivitetom i strašću upravljanja imovinom, za Broker real estate predstavljaju čvrstu osnovu svakodnevnog kvalitetnog rada. No osim spomenutog unutarnjeg tima, postoji cijeli vanjski tim partnera, iskusnih i uglednih arhitekata, inženjera, građevinskih tvrtki, kao i stručnjaka eksterijernog hortikulturalnog dizajna, te dizajna interijera.

Ovim vanjskim timom stručnih profesionalaca, Broker real estate uspijeva opravdati namjere lifestyle agencije, čiji klijenti kroz ponudu mogu izabrati brojne nekretnine za adaptaciju po vlastitoj životnoj filozofiji otvarajući sebi novu veliku životnu priču.

Paralelno s tim, Broker real estate pravovremeno opaža potrebe svojih klijenata i odgovorno ih provodi u djelo, ispunjavajući želje i ugovorene zamisli. Samim tim što naši klijenti, a i samo tržište u globalu potencira daljnji razvoj i ekstenziju servisnih usluga, Broker real estate ulaže svoje napore u konstantno praćenje tržišnih trendova i sukladno tome ostvaruje nova partnerstva kako bi pravovremeno mogao reagirati i ispoštovati najneobičnije zahtjeve korisnika svojih usluga.
Korektno obrađeni i odrađeni zahtjevi povećavaju zadovoljstvo naših klijenata, te ujedno i nas čini ponosnim te nas dodatno motivira na još kvalitetniji poslovni pristup.

renovate and equip your property 2

Prilikom renoviranja i opremanja imanja, nužno je napomenuti da koristimo provjerenu kombinaciju najkvalitetnijih modernih i tradicionalnih materijala, pritom poštujući najviše energetske i ekološke europske standarde.

Stoga, ukoliko želite renovirati, oplemeniti i opremiti vaše imanje, osjetite se slobodni da nam se obratite sa povjerenjem jer ćemo vam izaći u susret sa našom nenadmašnom bazom partnera, te vam dostaviti nekoliko različitih ponuda iz širokog spektra respektabilnih i stručnih pojedinaca i tvrtki koji će svoj posao odraditi na profesionalan način, referirajući se na vaše ideje i zamisli.

Preko 20.000 nekretnina

Over 20,000 properties

S preko 20 000 nekretnina u ponudi, vjerujemo da možemo ispoštovati svaki zahtjev, zahvaljujući nenadmašnoj mreži partnera, privatnih prodavatelja i iznajmljivača. Putem te mreže imamo pristup najboljim nekretninama koje se mogu pronaći na tržištu na najnevjerovatnijim i najpoželjnijim lokacijama u Hrvatskoj. Detaljnije

Diskretna prodaja

Discrete sales

Smatramo da je diskretnost prodaje važna kao vid zaštite imovine i poslovnog image-a naših klijenata prodavatelja, koji se nerijetko odlučuju upravo za ovu servisnu uslugu želeći da se njihove nekretnine ne oglašavaju uopćenim promotivnim kanalima, nego samo na našim stranicama. Detaljnije

Najbolji hrvatski agenti

Top Croatia agents

Članovi portala Croestate su najkvalitetnije agencije i agenti za posredovanje u prometu nekretnina. Svi su ovlašteni i licencirani za promet nekretninama. Izbjegnite ilegalne i neprofesionalne agencije. Detaljnije

Najnovije informacije

Newest information

Informacije i podatke o nekretninama ažuriramo na dnevnoj bazi. Naši informatičari svakodnevno unose nove podatke i informacije tako da ovdje možete vidjeti najtočnije informacije o nekretninama... See more


FAQ

Ovo su odgovori na Vaša najčešće postavljana pitanja, za sva ostala pitanja ili nejasnoće slobodno nas kontaktirajte ili dođite u naš ured.

1. Mogu li stranci kupiti nekretninu u Hrvatskoj?

Postoji razlika između građana EU i građana koji nisu državljani EU. Građani EU, fizičke i pravne osobe, mogu kupiti nekretnine u Hrvatskoj pod istim uvjetima kao i hrvatski državljani. Državljani drugih zemalja, fizičke i pravne osobe, mogu kupiti nekretnine po načelu uzajamnosti i za to trebaju zatražiti odobrenje od Ministarstva pravde Republike Hrvatske.

2. Koje poreze moram platiti prilikom kupovine nekretnina u Hrvatskoj?

Porez na imovinu u Hrvatskoj iznosi 3% od procjene imovine poreznog ureda. Kupac ga plaća i to samo jednom.

3. Koje je najbolje doba godine za odlazak u Hrvatsku?

Hrvatska ima blagu klimu, pa je vrlo lijepo posjetiti bilo kada. Ipak, najbolje razdoblje za kupnju je između listopada i prosinca, te od travnja do lipnja. Kao turistička zemlja, tijekom ljeta mnogi su objekti iznajmljeni, pa je teže organizirati posjete nekretninama.

4. Koje je najbolje mjesto u Hrvatskoj za kupnju vile?

Prvi red do mora uvijek je dobitna situacija. Što se tiče lokacije: uz obalu od Dubrovnika do Zadra, a od srednjodalmatinskih otoka najpovoljniji su Brač, Hvar, Šolta, Vis, Korčula i poluotok Pelješac.

5. Kako mogu naći kuću za iznajmljivanje u Splitu u Hrvatskoj?

Split je više apartmansko mjesto, pa je lakše iznajmiti stan na duži rok. Međutim, moguće je naći vilu na dugoročni najam. Kako je zakup uvijek nepredvidiv, a situacija se brzo mijenja, uvijek je najbolje rješenje kontaktirati agenciju kako bi vidjeli što je trenutno na tržištu i dostupno.

6. Je li sada dobro vrijeme za ulaganje na hrvatskom tržištu nekretnina?

Tržište nekretnina u Hrvatskoj je posljednjih godina vrlo živo i još uvijek raste, pa je svakako dobro razdoblje za ulaganje i postizanje zadovoljavajućeg povrata investicije.

7. Što je OIB i zašto mi je potreban?

Na engleskom je 'PIN' što znači 'osobni identifikacijski broj' i potreban je za bilo koji ugovor. Jedinstven je za svaku osobu, hrvatskog ili stranca, a koristi se kao jedinstveni identifikator u raznim službenim evidencijama.

8. Mogu li platiti u stranoj valuti prilikom kupovine nekretnina u Hrvatskoj?

Sva plaćanja nekretnina moraju biti u nacionalnoj valuti, u kunama. Međutim, svako plaćanje u stranoj valuti preračunat će se u kune.