Hrvatska, Hvar - Kuća/vila, prvi red uz more, otok Hvar
Dalmatinski otoci

Ref. : 2016/125, Kuća / Vila Prodaja

Prodajna cijena:800.000 €

Napomena: koristite ga kako biste dodali ovaj Nekretnina na svoj popis.
Možete mu pristupiti odabiru kasnije "Moja lista" link.

Lokacija: Hvar
Prednosti:
  • Prvi red do mora
  • Pogled na more
  • Parking
Opis:

Stambeni prostor: 270
Zemljište: 1732
Broj soba: 4
Broj katova: 2
Broj kupaonica: 3
Udaljenost od mora: 10 m

 

Kuća/vila, samostojeća dvokatnica, smještena na otoku Hvaru, na atraktivnoj lokaciji, prvi red uz more, okružena borovom šumom, s pogledom na planinu Biokovo i lijepim šljunčanim plažama, udaljena svega 500 metara od centra i trajektne luke.

Kuća/vila ima 270 m2 brutto stambene površine, a smještena je na građevnoj parceli od 1732 m2. Kuća ima mogućnost nadogradnje još jednog kata, a s obzirom na veličinu građevinske parcele, moguće je izgraditi dodatni stambeni objekt.

U naravi, kuća se sastoji od dva dvosobna stana sa dvije pripadajuće velike terase (4X12 m). Donji kat uz spomenute sobe i terasu ima još dnevni boravak s kaminom, blagovaonicu i kupaonicu, a gornji kat je slično koncipiran, osim što ima još dodatni wc. Ova nekretnina nudi razne mogućnosti za investitore, s obzirom na prekrasnu lokaciju i veličinu parcele koja je prošarana mnogobrojnim suhozidovima koji ovu nekretninu čine još interesantnijom. Kuća ima priključak struje, mogućnost spajanja na vodovod (trenutno ima veliki spremnik za vodu čija je zapremnina dovoljna za potrošnju vode tokom cijelog ljeta), te septičku jamu. Kuća ima pristup automobilom.

Opis lokacije
Hvar
Hvar (pronounced [xv̞âːr]; local Chakavian dialect: Hvor or For, Greek: Pharos, Φάρος, Latin: Pharia, Italian: Lesina) is a Croatian island in the Adriatic Sea, located off the Dalmatian coast, lying between the islands of Brač, Vis and Korcula. Approximately 68 km (42.25 mi) long,[1] with a high east-west ridge of Mesozoic limestone and dolomite, the island of Hvar is unusual in the area for having a large fertile coastal plain, and fresh water springs.

Klikni za više

Ova nekretnina Vas zanima?
Pošaljite upit

* Obavezna polja


Klikom na Pošalji prihvaćate naše uvjete poslovanja.
FAQ

Ovo su odgovori na Vaša najčešće postavljana pitanja, za sva ostala pitanja ili nejasnoće slobodno nas kontaktirajte ili dođite u naš ured.

1. Mogu li stranci kupiti nekretninu u Hrvatskoj?

Postoji razlika između građana EU i građana koji nisu državljani EU. Građani EU, fizičke i pravne osobe, mogu kupiti nekretnine u Hrvatskoj pod istim uvjetima kao i hrvatski državljani. Državljani drugih zemalja, fizičke i pravne osobe, mogu kupiti nekretnine po načelu uzajamnosti i za to trebaju zatražiti odobrenje od Ministarstva pravde Republike Hrvatske.

2. Koje poreze moram platiti prilikom kupovine nekretnina u Hrvatskoj?

Porez na imovinu u Hrvatskoj iznosi 3% od procjene imovine poreznog ureda. Kupac ga plaća i to samo jednom.

3. Koje je najbolje doba godine za odlazak u Hrvatsku?

Hrvatska ima blagu klimu, pa je vrlo lijepo posjetiti bilo kada. Ipak, najbolje razdoblje za kupnju je između listopada i prosinca, te od travnja do lipnja. Kao turistička zemlja, tijekom ljeta mnogi su objekti iznajmljeni, pa je teže organizirati posjete nekretninama.

4. Koje je najbolje mjesto u Hrvatskoj za kupnju vile?

Prvi red do mora uvijek je dobitna situacija. Što se tiče lokacije: uz obalu od Dubrovnika do Zadra, a od srednjodalmatinskih otoka najpovoljniji su Brač, Hvar, Šolta, Vis, Korčula i poluotok Pelješac.

5. Kako mogu naći kuću za iznajmljivanje u Splitu u Hrvatskoj?

Split je više apartmansko mjesto, pa je lakše iznajmiti stan na duži rok. Međutim, moguće je naći vilu na dugoročni najam. Kako je zakup uvijek nepredvidiv, a situacija se brzo mijenja, uvijek je najbolje rješenje kontaktirati agenciju kako bi vidjeli što je trenutno na tržištu i dostupno.

6. Je li sada dobro vrijeme za ulaganje na hrvatskom tržištu nekretnina?

Tržište nekretnina u Hrvatskoj je posljednjih godina vrlo živo i još uvijek raste, pa je svakako dobro razdoblje za ulaganje i postizanje zadovoljavajućeg povrata investicije.

7. Što je OIB i zašto mi je potreban?

Na engleskom je 'PIN' što znači 'osobni identifikacijski broj' i potreban je za bilo koji ugovor. Jedinstven je za svaku osobu, hrvatskog ili stranca, a koristi se kao jedinstveni identifikator u raznim službenim evidencijama.

8. Mogu li platiti u stranoj valuti prilikom kupovine nekretnina u Hrvatskoj?

Sva plaćanja nekretnina moraju biti u nacionalnoj valuti, u kunama. Međutim, svako plaćanje u stranoj valuti preračunat će se u kune.