Hrvatska, Makarska - Kuća/vila, pogled na more, Makarska rivijera
Dalmatinska obala

Ref. : 2016/152, Kuća / Vila Prodaja

Prodajna cijena:390.000 €

Napomena: koristite ga kako biste dodali ovaj Nekretnina na svoj popis.
Možete mu pristupiti odabiru kasnije "Moja lista" link.

Lokacija: Makarska
Prednosti:
  • Pogled na more
  • Parking
Opis:

Stambeni prostor: 265
Zemljište: 200
Broj soba: 4
Broj katova: 3
Broj kupaonica: 4
Udaljenost od mora: 40 m

 

Kuća/vila, dvojna višekatnica, smještena na Makarskoj rivijeri, kompletno završena sa poslovnim prostorom, smještena svega 40 metara od mora s prekrasnim pogledom na more kojeg nije moguće zakloniti.

Kuća se sastoji od suterena i dva kata, te zajedno s terasama i balkonima ima ukupnu stambenu površinu od 265 m2, te pripadni parking i vrt ukupne površine 200 m2. Etaža suterena je površine 60 m2, te se odnosi na jednosobni apartman sa dnevnim boravkom, kuhinjom, blagovaonicom, kupaonicom i balkonom. Prvi kat je površine 70 m2, također jednosobni apartman sličnog rasporeda kao suteren, uz prekrasnu prostranu terasu. Drugi kat je trenutno u funkciji poslovnog prostora, a zapravo je riječ o 75 m2 stambenog dijela, sa dvije sobe, dvije kupaonice i dnevnim boravkom.

Kuća/vila se nalazi u malom i mirnom turističkom mjestu na Makarskoj rivijeri te postoji mogućnost kupnje kuće naslonjene na ovu, koja je u fazi izgradnje, zajedno s ovom nekretninom.

Opis lokacije
Makarska
Makarska (pronounced [mâkarskaː]) is a small city on the Adriatic coastline of Croatia, about 60 km (37 mi) southeast of Split and 140 km (87 mi) northwest of Dubrovnik. It has a population of 13,834 residents.[1] Administratively Makarska has the status of a city and it is part of the Split-Dalmatia County. It is a tourist centre, located on a horseshoe shaped bay between the Biokovo mountains and the Adriatic Sea.

Klikni za više

Ova nekretnina Vas zanima?
Pošaljite upit

* Obavezna polja


Klikom na Pošalji prihvaćate naše uvjete poslovanja.
FAQ

Ovo su odgovori na Vaša najčešće postavljana pitanja, za sva ostala pitanja ili nejasnoće slobodno nas kontaktirajte ili dođite u naš ured.

1. Mogu li stranci kupiti nekretninu u Hrvatskoj?

Postoji razlika između građana EU i građana koji nisu državljani EU. Građani EU, fizičke i pravne osobe, mogu kupiti nekretnine u Hrvatskoj pod istim uvjetima kao i hrvatski državljani. Državljani drugih zemalja, fizičke i pravne osobe, mogu kupiti nekretnine po načelu uzajamnosti i za to trebaju zatražiti odobrenje od Ministarstva pravde Republike Hrvatske.

2. Koje poreze moram platiti prilikom kupovine nekretnina u Hrvatskoj?

Porez na imovinu u Hrvatskoj iznosi 3% od procjene imovine poreznog ureda. Kupac ga plaća i to samo jednom.

3. Koje je najbolje doba godine za odlazak u Hrvatsku?

Hrvatska ima blagu klimu, pa je vrlo lijepo posjetiti bilo kada. Ipak, najbolje razdoblje za kupnju je između listopada i prosinca, te od travnja do lipnja. Kao turistička zemlja, tijekom ljeta mnogi su objekti iznajmljeni, pa je teže organizirati posjete nekretninama.

4. Koje je najbolje mjesto u Hrvatskoj za kupnju vile?

Prvi red do mora uvijek je dobitna situacija. Što se tiče lokacije: uz obalu od Dubrovnika do Zadra, a od srednjodalmatinskih otoka najpovoljniji su Brač, Hvar, Šolta, Vis, Korčula i poluotok Pelješac.

5. Kako mogu naći kuću za iznajmljivanje u Splitu u Hrvatskoj?

Split je više apartmansko mjesto, pa je lakše iznajmiti stan na duži rok. Međutim, moguće je naći vilu na dugoročni najam. Kako je zakup uvijek nepredvidiv, a situacija se brzo mijenja, uvijek je najbolje rješenje kontaktirati agenciju kako bi vidjeli što je trenutno na tržištu i dostupno.

6. Je li sada dobro vrijeme za ulaganje na hrvatskom tržištu nekretnina?

Tržište nekretnina u Hrvatskoj je posljednjih godina vrlo živo i još uvijek raste, pa je svakako dobro razdoblje za ulaganje i postizanje zadovoljavajućeg povrata investicije.

7. Što je OIB i zašto mi je potreban?

Na engleskom je 'PIN' što znači 'osobni identifikacijski broj' i potreban je za bilo koji ugovor. Jedinstven je za svaku osobu, hrvatskog ili stranca, a koristi se kao jedinstveni identifikator u raznim službenim evidencijama.

8. Mogu li platiti u stranoj valuti prilikom kupovine nekretnina u Hrvatskoj?

Sva plaćanja nekretnina moraju biti u nacionalnoj valuti, u kunama. Međutim, svako plaćanje u stranoj valuti preračunat će se u kune.