Att köpa fastighet

Buying property

Ta reda på hur du kan köpa egendom i Kroatien. De senaste regler och villkor för köpet. Vem kan köpa egendom som en fysisk person, som måste öppna ett företag att köpa en fastighet.Se mer

Vad ska man köpa?

What to buy

Rådgör med våra experter för att hjälpa dig att göra ett beslut, om att köpa en tomt, förfallet hus eller en ny och avslutade villa. Varje alternativ har fördelar och nackdelar. Se mer

Renoverar fastighet

Renovate property

Ett team av erfarna arkitekter, ingenjörer och byggare kommer att hjälpa dig. Vår professionella personal kommer att hjälpa dig att renovera, utrusta eller bygga från början enligt dina önskemål och förutsättningar. Se mer

Laglig assistans

Legal assistance

Det är svårt för dig att hitta pålitliga och professionellt kvalificerad person, har vi valt just en sådan för din säkerhet, vilket kommer att göra dina beslut enklare och säkrare. Se mer

Annonsering

Advertise

Din första alternativet är:

Att sälja enbart genom vår byrå - exklusiva kontrakt för 12 månader - byrå provision från försäljningen är 4% + moms.

Exklusivt avtal innebär att du ger din bostad bara för vår annonsering, och vi kommer att erbjuda den till alla våra partners hemma och utomlands.

  • Vad ett exklusivt kontrakt innebär?

Underteckna den exklusiva mäklaravtal för vårt företag är ett tecken på att du har erkänt oss som en seriös partner för att uppnå det gemensamma målet - förverkliga sälja din bostad. För oss är det en skyldighet att använda all vår potential och erfarenhet i presentationen av din fastighet på marknaden genom alla tillgängliga marknadsföringskanaler.

  • samordnad marknadsföring

Det faktum att all verksamhet i samband med försäljningen leds av ett företag, ger kunderna en tydligare bild av vad säljaren förväntar sig. Det finns inga förvirrade kunder som hittar samma fastigheter olämpligt presenteras på olika sätt och med olika priser. Samordning av aktiviteter förhindrar intrycket att fastigheter erbjuds "all around" och att säljaren säljer till varje pris.

  • Säkerhet

Om du erbjuder fastigheten till marknaden på egen hand, är dina personuppgifter synlig för alla människor som kan missbruka den. Samtal med allvarliga eller oseriöst kunder inträffa när som helst, även när det inte passar dig. Med vår agent kan du enkelt ordna en kommunikationssätt, och vi kommer att ta rollen som filtrering oseriöst kunder. De allvarliga och deras önskemål och erbjudanden kommer att skickas till dig i tid och sätt som passar dig bäst.

  • Special behandling

Samtliga fastigheter som ägaren tecknat ett exklusivt avtal om medling kommer att hitta en speciell plats i våra marknadsföringsåtgärder med anledning av viktiga datum på fastigheter konferenser, i specialiserade tidskrifter. När vi har möjlighet att annonsera fastigheter, är det alltid ett från portfölj av våra partners som tecknat ett exklusivt avtal om medling och erkända oss som allvarliga.

Din andra alternativet är:

Standard avtal där byrån provision är 3% + moms.

Din tredje alternativet är:

Reklam på våra sidor - 12 månader för 1,000KN + moms (total 1,250KN per år). För annonser kommer alla våra partners och andra besökare har alla dina direkt information. I fall att någon annan säljer fastigheten, behöver du inte andra skyldigheter gentemot oss.

 

Kontakta oss för mer information

Över 20.000 fastigheter

Over 20,000 properties

Med över 20 000 fastigheter, tror vi att vi kan uppfylla begäran, tack vare den oöverträffade nätverk av partners, privata säljare och hyresgäster. Genom detta nätverk har vi tillgång till de bästa fastigheter som kan hittas på marknaden i de mest fantastiska och mest eftertraktade platser i Kroatien. Se mer

Diskreta försäljning

Discrete sales

Vi finner att avgöras försäljningen är viktiga som en form av tillgång skydd och affärs bilden av vår klient säljare, som ofta bestämmer just för denna tjänst och därmed vill ta sin egendom, inte annonsera generaliserade PR-kanaler, men endast på vår webbplats. Se mer

Top Kroatien agenter

Top Croatia agents

Medlemmar portal Croestate är av högsta kvalitet byråer och agenter för medling i fastighetsförsäljningar . Alla är certifierade och licensierade för fastigheter medling. Undvik olagliga och oprofessionellt organ. Se mer

Nyaste informationen

Newest information

Information och fastighetsdata uppdateras dagligen. Våra IT-specialister in på nya uppgifter och information som gör det möjligt för dig den mest exakta information om fastigheter ... Se mer


FAQ

Det här är svaren på dina vanliga frågor, kontakta oss eller komma till vårt kontor för andra frågor eller problem.

1. Kan utlänningar köpa fastigheter i Kroatien?

Det finns en skillnad mellan EU-medborgare och icke-EU-medborgare. EU-medborgare, fysiska och juridiska personer, kan köpa fastigheter i Kroatien på samma villkor som kroatiska medborgare. Icke-EU-medborgare, fysiska och juridiska personer, kan köpa fastigheter enligt ömsesidighetsprincipen och de måste söka godkännande från Republiken Kroatiens justitieministerium.

2. Vilka skatter måste jag betala när jag köper fastigheter i Kroatien?

Fastighetsskatt i Kroatien är 3% av skatteskontorets uppskattning. Det betalas av köparen och endast en gång.

3. Vad är den bästa tiden på året att åka till Kroatien?

Kroatien har ett milt klimat, så det är väldigt trevligt att besöka när som helst. Den bästa perioden att köpa är emellertid mellan oktober och december och än april till juni. Som turistland hyrs många fastigheter under sommaren, vilket är svårare att ordna besök av fastigheter.

4. Vad är det bästa stället i Kroatien att köpa en villa?

Första raden till havet är alltid en win-win situation. När det gäller platsen: längs kusten från Dubrovnik till Zadar, och från mellersta dalmatiska öar är de mest gynnsamma Brač, Hvar, Šolta, Vis, Korčula och halvön Pelješac.

5. Hur hittar jag ett hus att hyra i Split Kroatien?

Split är mer en lägenhet, vilket är enklare att hyra lägenhet på lång sikt. Det är dock möjligt att hitta en villa för en långsiktig hyra. Eftersom hyresavtal alltid är oförutsägbara och situationen förändras snabbt är det alltid den bästa lösningen att kontakta en byrå för att se vad som för närvarande finns på marknaden och finns.

6. Är det nu en bra tid att investera på den kroatiska fastighetsmarknaden?

Fastighetsmarknaden i Kroatien är mycket livlig de senaste åren och stiger fortfarande, så det är definitivt en bra period att investera och få en tillfredsställande avkastning på investeringen.

7. Vad är OIB och varför behöver jag det?

På engelska är det "PIN" som står för "personnummer" och det behövs för alla kontrakt. Det är unikt för varje person, kroatisk eller utlänning, och används som unik identifierare i olika officiella register.

8. Kan jag betala i utländsk valuta när jag köper fastigheter i Kroatien?

Alla betalningar av fastigheter måste vara i nationell valuta, vilket är HRK. Alla betalningar i utländsk valuta omvandlas dock till kuna.